Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení 2. kola on line soutěže

Fuček Miloslav

17.10.2020

Soutěž

Přečteno: 518

Komentářů: 0


První týden koronapřestávky se nám chýlí ke konci a tak je čas na vyhodnocení 2. kola naší on line soutěže, které mělo uzávěrku odpovědí včera.


Do druhého kola se zapojilo celkem osm soutěžících. Stále je zatím nemocný Tomáš P., který zatím zaslal odpovědi na teoretické úkoly a videa s praktickými úkoly zašle, až se uzdraví.

 

Ve čtvrtém úkolu jste měli dělat Prkno na výdrž. Jediný, kdo dokázal splnit v Prknu limit tří minut je Filip Č., který získává 10 bodů + 10 bodů za video. Druhý nejlepší výkon má Michal V. 1:44 min, za což získává 6 bodů + 10 bodů za video. Šest bodů získává i Tomáš Š., který má čas kratší o pouhých 7 sekund. Na čtvrtém místě je Honza časem jedné minuty, za což získává 4 body + 10 bodů za video. Pátý je Martin časem 36 s, za což získává 2 body. Protože poslal aspoň fotku, má za ni +5 bodů. Rovnou půlminutu vydrželi Ríša a Lukáš B, kteří získávají po dvou bodech (Lukáš B. Ještě + 10 bodů za video). Odpověď bohužel neposlal Ondra Š.

 

Pátý úkol byl teoretický a šlo o otázku z pravidel. Pokud před zápasem vyhrajete los, můžete si zvolit buď že chcete podávat nebo že chcete přijímat a nebo stranu. Z toho vyplývá, že správná odpověď je C, protože to, že chcete přijímat a současně stranu si vybrat nemůžete. Pokud si zvolíte, že chcete přijímat, volba strany je na vašem soupeři. Pět bodů za správnopu odpověď mají Filip Č., Honza, Lukáš B., Tomáš P. A Tomáš Š.

 

V úkolu č. 6 jste měli popsat rozcvičku vhodnou před devádesátiminutovým tréninkem. Složení rozcvičky jste měli odůvodnit a měli jste napsat význam rozcvičky. Dále bylo možno ji doplnit videem.

 

Zde se oběvovala nejčastější chyba v tom, že někteří zaměňují rozcvičení s protažením. Rozcvičení v průběhu rozcvičky se od protažení v závěru tréninku dost zásadně liší, i když některé cviky je možno zařadit do obojího. Hlavní rozdíl je v tom, že rozcvičení v rámci rozcvičky (před tréninkem) má připravit svaly, ale i klouby na tréninkovou zátěž, aby nedošlo k jejich poranění během tréninku. Převažují zde dynamické cviky. Naproti tomu v závěrečném protažení po tréninku se snažíme svaly uvolnit, aby se v nich neusazovala kyselina mléčná a druhý den nás nebolely. Toto protažení bývá spíše statické a s minimem dynamických cviků nebo zcela bez nich.

 

Pro devadesátiminutový trénink by rozcvička měla trvat přibližně 10 až 15 minut. Začít by měla rozběháním – nejprve pouze běh, potom doplněným o různé cviky jako je cval bokem postupně na obě strany, předkopáváním, zakopáváním, popř. sbíráním imaginárních míčků ze země apod. Poslední kolečko by mělo být volnější, pouhý výklus s důrazem na vydýchání. Po té je vhodné zařadit jako doplněk skákání přes švihadlo, cvičení na atletickém žebříku a rozcvičení (strečink), v kterém rozcvičíme svaly a klouby. Toto se dělá většinou od hlavy dolů k patám, abychom na žádnou část těla nezapomněli. Pokud zapomeneme a uvědomíme si to, můžeme se k ní klidně vrátit.

 

Pokud bude trénink delší, měla by být delší i rozcvička, např. pro tříhodinový trénink ideálně 20 minut. Naopak pro hodinový trénink stačí 8 až 10 minut. Rozcvičovat bychom se měli i před turnajem (5 až 10 minut) a pokud máme mezi zápasy delší přestávku, tak i před samotnými zápasy (cca 3 až 5 minut hodně dynamicky).

 

Plný počet 10 bodů za popis rozcvičky získávají Filip Č. (+10 bodů za video), Honza, Tomáš P. Michal V. (+10 bodů za video). Ríša získává 9 bodů (nepopsané samotné samotné rozcvičení – strečink), Lukáš B. 6 bodů (zaslána pouze osnova bez zdůvodnění), Tomáš Š. 5 bodů (zaslána pouze osnova bez zdůvodnění – záměna s protažením – rozcvička slouží k rozhýbání svalů před tréninkem a ne k tomu, aby nás po tréninku nic nebolelo (pokud teda neměl Tomáš na mysli to, že když se nerozcvičí, tak si natrhne sval, což samozřejmě bolet bude, a skončí u doktora). Martin má 3 body, protože rozcvičku vůbec nepopsal jak má vypadat.

 

Po 2. kole zatím vede Filip Č 100 bodů, 2. Michal V. 91 bodů, 3. Honza 69 bodů, 4. Tomáš Š. 55 bodů, 5. Lukáš B. 54 bodů, 6. Tomáš P. 50 bodů (má k dobru 2 praktické úkoly + možnost videí za 3 úkoly), 7. Ríša 46, 8. Ondra Š. 42, 9. Martin 33.

 

Příští 3. kolo bude vyhlášeno opět v pondělí 19. 10. 2020 a termín na odpovědi bude do středy 21. 10. 2020.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Pátek 19.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT