Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení 2. kola on line soutěže

Do druhého kola se zapojilo celkem osm soutěžících. Stále je zatím nemocný Tomáš P., který zatím zaslal odpovědi na teoretické úkoly a videa s praktickými úkoly zašle, až se uzdraví.

 

Ve čtvrtém úkolu jste měli dělat Prkno na výdrž. Jediný, kdo dokázal splnit v Prknu limit tří minut je Filip Č., který získává 10 bodů + 10 bodů za video. Druhý nejlepší výkon má Michal V. 1:44 min, za což získává 6 bodů + 10 bodů za video. Šest bodů získává i Tomáš Š., který má čas kratší o pouhých 7 sekund. Na čtvrtém místě je Honza časem jedné minuty, za což získává 4 body + 10 bodů za video. Pátý je Martin časem 36 s, za což získává 2 body. Protože poslal aspoň fotku, má za ni +5 bodů. Rovnou půlminutu vydrželi Ríša a Lukáš B, kteří získávají po dvou bodech (Lukáš B. Ještě + 10 bodů za video). Odpověď bohužel neposlal Ondra Š.

 

Pátý úkol byl teoretický a šlo o otázku z pravidel. Pokud před zápasem vyhrajete los, můžete si zvolit buď že chcete podávat nebo že chcete přijímat a nebo stranu. Z toho vyplývá, že správná odpověď je C, protože to, že chcete přijímat a současně stranu si vybrat nemůžete. Pokud si zvolíte, že chcete přijímat, volba strany je na vašem soupeři. Pět bodů za správnopu odpověď mají Filip Č., Honza, Lukáš B., Tomáš P. A Tomáš Š.

 

V úkolu č. 6 jste měli popsat rozcvičku vhodnou před devádesátiminutovým tréninkem. Složení rozcvičky jste měli odůvodnit a měli jste napsat význam rozcvičky. Dále bylo možno ji doplnit videem.

 

Zde se oběvovala nejčastější chyba v tom, že někteří zaměňují rozcvičení s protažením. Rozcvičení v průběhu rozcvičky se od protažení v závěru tréninku dost zásadně liší, i když některé cviky je možno zařadit do obojího. Hlavní rozdíl je v tom, že rozcvičení v rámci rozcvičky (před tréninkem) má připravit svaly, ale i klouby na tréninkovou zátěž, aby nedošlo k jejich poranění během tréninku. Převažují zde dynamické cviky. Naproti tomu v závěrečném protažení po tréninku se snažíme svaly uvolnit, aby se v nich neusazovala kyselina mléčná a druhý den nás nebolely. Toto protažení bývá spíše statické a s minimem dynamických cviků nebo zcela bez nich.

 

Pro devadesátiminutový trénink by rozcvička měla trvat přibližně 10 až 15 minut. Začít by měla rozběháním – nejprve pouze běh, potom doplněným o různé cviky jako je cval bokem postupně na obě strany, předkopáváním, zakopáváním, popř. sbíráním imaginárních míčků ze země apod. Poslední kolečko by mělo být volnější, pouhý výklus s důrazem na vydýchání. Po té je vhodné zařadit jako doplněk skákání přes švihadlo, cvičení na atletickém žebříku a rozcvičení (strečink), v kterém rozcvičíme svaly a klouby. Toto se dělá většinou od hlavy dolů k patám, abychom na žádnou část těla nezapomněli. Pokud zapomeneme a uvědomíme si to, můžeme se k ní klidně vrátit.

 

Pokud bude trénink delší, měla by být delší i rozcvička, např. pro tříhodinový trénink ideálně 20 minut. Naopak pro hodinový trénink stačí 8 až 10 minut. Rozcvičovat bychom se měli i před turnajem (5 až 10 minut) a pokud máme mezi zápasy delší přestávku, tak i před samotnými zápasy (cca 3 až 5 minut hodně dynamicky).

 

Plný počet 10 bodů za popis rozcvičky získávají Filip Č. (+10 bodů za video), Honza, Tomáš P. Michal V. (+10 bodů za video). Ríša získává 9 bodů (nepopsané samotné samotné rozcvičení – strečink), Lukáš B. 6 bodů (zaslána pouze osnova bez zdůvodnění), Tomáš Š. 5 bodů (zaslána pouze osnova bez zdůvodnění – záměna s protažením – rozcvička slouží k rozhýbání svalů před tréninkem a ne k tomu, aby nás po tréninku nic nebolelo (pokud teda neměl Tomáš na mysli to, že když se nerozcvičí, tak si natrhne sval, což samozřejmě bolet bude, a skončí u doktora). Martin má 3 body, protože rozcvičku vůbec nepopsal jak má vypadat.

 

Po 2. kole zatím vede Filip Č 100 bodů, 2. Michal V. 91 bodů, 3. Honza 69 bodů, 4. Tomáš Š. 55 bodů, 5. Lukáš B. 54 bodů, 6. Tomáš P. 50 bodů (má k dobru 2 praktické úkoly + možnost videí za 3 úkoly), 7. Ríša 46, 8. Ondra Š. 42, 9. Martin 33.

 

Příští 3. kolo bude vyhlášeno opět v pondělí 19. 10. 2020 a termín na odpovědi bude do středy 21. 10. 2020.



Přidání komentáře k článku Vyhodnocení 2. kola on line soutěže



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Sobota 27.07.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT