Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Včera skončilo pětidenní tréninkové soustředění

Fuček Miloslav

28.08.2021

Reportáže

Přečteno: 497

Komentářů: 0


Včera jsme zakončili pětidenní tréninkové soustředění. Po víkendu bude ještě jedno zkrácené dvoudenní.


Tréninkového soustředění se sice zúčastnili jenom čtyři hráči, kteří pilně dvoufázově trénovali a odtrénovaných 20 hodin je znát na jejich zlepšení.

 

V úterý jsme k tréninkům začali přidávat i trénink fyzičky. Dopolední trénink byl ještě zaměřen hlavně na úderovou jistotu a do akce šel i tréninkový robot, na kterém ti pokročilejšá trénovali forhendový topspin do čopu. Adam si na něm vylepšoval bekhendový kontradrajv. Trénovalo se i podání a kombinace byla indivudální dle výkonnosti hráčů. N azávěr tréninku bylo prkno na výdrž, které vyhrála Bára nejlepším časem 3:02 min. Druhý Michal za ní zaostal o více jak minutu časem 1:16 min.

 

Odpoledne jsme začali trénk soutěží ve skákání přes švihadlo. Zde byl nejlepší Michal, který dokázal skátat 3:05 min. Potom jsme trénovali zase hru nan jistotu, ale s pohybem. Takže na řadu přišlo Psaníčko a potom i nepravidelná kombinace, kde se hráči prohazovali s forhendu do bekhhednu a zase zpátky

 

Ve středu začal trénink obíháním kuželů na čas. Nejrychlejší byl Adam časem 30,13s. Potom bylo sbírání tenisáků z kloboučků a jejich opětovný roznos na klouboučky. To je disciplína na obratnost, ale i vytrvalost. Je potřeba si správně rozvrhnout síly. To se nejlépe povedlo Filipovi, který vyhrál časem 2:09 min.

 

Kombinace byly po rozehrání složitější, bylo přidáno více pohybu. Druhá strana zase musela hrát na přesnost.

 

Ve středu byl doodpolední trénink volnější, kombinace byly zaměřeny na pohyb a úderovou jistotu. Dále proběhla soutěž v házení tenisáků, kdy vždy dva si hází dvěma tenisáky a počítá se počet přehozů za minutu. Přehozy, kdy tenisák spadne, se nepočítají. Tuto soutěž vyhrál Michal.

 

Ve čtvtek jsme opět přidali an intenzitě. Dopoledne i odpoledne byl v činnosti robot, kde se trénoval topspin do čopu. Adam si na něm vylepšoval forhendový kontradrajv. Současně se trénovalo i podání a kombinace byly dopoledne víc na údervou jistou, odpolednen trénink hry po lajně a mezitím individuální náročnější kombinace,

 

Ve čtvrtek jsme nezapomněli ani na fyzičku. Dopolední trénink začal slalomem mezi ohrádkami, v němž byl nejrychlejší Michal a končili jsme kliky za minutu, což vyhrál opět Michal výkonem 36. Na konec odpoledního tréninku jsme dělali leh – sesy za minutu, což vyhrál opět Michal výkonem 44.

 

V pátek jsme trénovali opět kombinace, nejdříve hlavně na úderobou jistotu, po té i na pohyb a nakonec indiviuální nepravidelné kombinace, K tomu přibyl zásobník s tréninkem směčování a trénink podání. Na konci tréninku byl sed ve vzduchu na výdrž, což vyhrál Michal časem 6:37 min.

 

V posledním tréninku v pátek odpoledne jsme hráli lajny a obíhaný bekhendový kontradrajv. Potom už následoval závěrečný turnaj, kdy se hrálo každý s každým na dva vítězné sety.

 

Michal – Adam 2:0(8,5), Bára – Filip 0:2(-5,-8), Adam – Filip 0:2(-3,-1), Michal – Bára 2:0(3,6), Bára – Adam 2:1(-7,3,2), Filip – Michal 1:2(-12,3,-5)

 

Pořadí: 1. Michal 6, 2. Filip 5, 3. Bára 4, 4. Adam 3

 

Na každém tréninku se hrála i Žumpa, takže hráči měli i zápasovou praxi. Žumpa byla na rozdíl od kontrolního turnaje s kouzavými handicapy. Michal a Filip dávali náskok 4, Bára 2, Adam 0.

 

Protože turnaj proběhl rychleji, než se počítalo, hrála je ještě i na posledním tréninku Žumpa. Potom proběhlo vyhodnocení soustředění, které mělo i své bodování. Do něj se počítaly tréninky, které byly bodované, i hra Osadníci z Katanu, kterou si hráči trávili čas při odpočinku mezi tréninky.

 

Bodování vyhrál těsně Michal, který měl 175 bodů. Stejný počet bodů měl i druhý Filip, ale rozhodlo mezi nimi pořadí v kontrolním turnaji. Třetí byla Bára a čtvrtý Adam. Všichni si odnesli ceny, kterými byly poukázky, za které si mohly v CST Ďáblice nakoupit dle vlastního výběru. Hlavním přínosem pro ně je ale rozehranost a zlepšení hry.

 

Michal a Filip ještě budou pokračovat v trénování na dalším sosutředění, které bude 30. a 31. 8. 2021, na kterém budou opět 4 hráči z oddílu a dále tam jsou přihlášení dva rekreační háči. Z oddílu Báru a Adama vystřídají Tomáš Š. a Martin.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Sobota 20.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT