Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Včera skončilo pětidenní tréninkové soustředění

Tréninkového soustředění se sice zúčastnili jenom čtyři hráči, kteří pilně dvoufázově trénovali a odtrénovaných 20 hodin je znát na jejich zlepšení.

 

V úterý jsme k tréninkům začali přidávat i trénink fyzičky. Dopolední trénink byl ještě zaměřen hlavně na úderovou jistotu a do akce šel i tréninkový robot, na kterém ti pokročilejšá trénovali forhendový topspin do čopu. Adam si na něm vylepšoval bekhendový kontradrajv. Trénovalo se i podání a kombinace byla indivudální dle výkonnosti hráčů. N azávěr tréninku bylo prkno na výdrž, které vyhrála Bára nejlepším časem 3:02 min. Druhý Michal za ní zaostal o více jak minutu časem 1:16 min.

 

Odpoledne jsme začali trénk soutěží ve skákání přes švihadlo. Zde byl nejlepší Michal, který dokázal skátat 3:05 min. Potom jsme trénovali zase hru nan jistotu, ale s pohybem. Takže na řadu přišlo Psaníčko a potom i nepravidelná kombinace, kde se hráči prohazovali s forhendu do bekhhednu a zase zpátky

 

Ve středu začal trénink obíháním kuželů na čas. Nejrychlejší byl Adam časem 30,13s. Potom bylo sbírání tenisáků z kloboučků a jejich opětovný roznos na klouboučky. To je disciplína na obratnost, ale i vytrvalost. Je potřeba si správně rozvrhnout síly. To se nejlépe povedlo Filipovi, který vyhrál časem 2:09 min.

 

Kombinace byly po rozehrání složitější, bylo přidáno více pohybu. Druhá strana zase musela hrát na přesnost.

 

Ve středu byl doodpolední trénink volnější, kombinace byly zaměřeny na pohyb a úderovou jistotu. Dále proběhla soutěž v házení tenisáků, kdy vždy dva si hází dvěma tenisáky a počítá se počet přehozů za minutu. Přehozy, kdy tenisák spadne, se nepočítají. Tuto soutěž vyhrál Michal.

 

Ve čtvtek jsme opět přidali an intenzitě. Dopoledne i odpoledne byl v činnosti robot, kde se trénoval topspin do čopu. Adam si na něm vylepšoval forhendový kontradrajv. Současně se trénovalo i podání a kombinace byly dopoledne víc na údervou jistou, odpolednen trénink hry po lajně a mezitím individuální náročnější kombinace,

 

Ve čtvrtek jsme nezapomněli ani na fyzičku. Dopolední trénink začal slalomem mezi ohrádkami, v němž byl nejrychlejší Michal a končili jsme kliky za minutu, což vyhrál opět Michal výkonem 36. Na konec odpoledního tréninku jsme dělali leh – sesy za minutu, což vyhrál opět Michal výkonem 44.

 

V pátek jsme trénovali opět kombinace, nejdříve hlavně na úderobou jistotu, po té i na pohyb a nakonec indiviuální nepravidelné kombinace, K tomu přibyl zásobník s tréninkem směčování a trénink podání. Na konci tréninku byl sed ve vzduchu na výdrž, což vyhrál Michal časem 6:37 min.

 

V posledním tréninku v pátek odpoledne jsme hráli lajny a obíhaný bekhendový kontradrajv. Potom už následoval závěrečný turnaj, kdy se hrálo každý s každým na dva vítězné sety.

 

Michal – Adam 2:0(8,5), Bára – Filip 0:2(-5,-8), Adam – Filip 0:2(-3,-1), Michal – Bára 2:0(3,6), Bára – Adam 2:1(-7,3,2), Filip – Michal 1:2(-12,3,-5)

 

Pořadí: 1. Michal 6, 2. Filip 5, 3. Bára 4, 4. Adam 3

 

Na každém tréninku se hrála i Žumpa, takže hráči měli i zápasovou praxi. Žumpa byla na rozdíl od kontrolního turnaje s kouzavými handicapy. Michal a Filip dávali náskok 4, Bára 2, Adam 0.

 

Protože turnaj proběhl rychleji, než se počítalo, hrála je ještě i na posledním tréninku Žumpa. Potom proběhlo vyhodnocení soustředění, které mělo i své bodování. Do něj se počítaly tréninky, které byly bodované, i hra Osadníci z Katanu, kterou si hráči trávili čas při odpočinku mezi tréninky.

 

Bodování vyhrál těsně Michal, který měl 175 bodů. Stejný počet bodů měl i druhý Filip, ale rozhodlo mezi nimi pořadí v kontrolním turnaji. Třetí byla Bára a čtvrtý Adam. Všichni si odnesli ceny, kterými byly poukázky, za které si mohly v CST Ďáblice nakoupit dle vlastního výběru. Hlavním přínosem pro ně je ale rozehranost a zlepšení hry.

 

Michal a Filip ještě budou pokračovat v trénování na dalším sosutředění, které bude 30. a 31. 8. 2021, na kterém budou opět 4 hráči z oddílu a dále tam jsou přihlášení dva rekreační háči. Z oddílu Báru a Adama vystřídají Tomáš Š. a Martin.



Přidání komentáře k článku Včera skončilo pětidenní tréninkové soustředění



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Pátek 19.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT