Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Kadeti vezou z MEJ v Kluži tři bronzové medaile

Fuček Miloslav

24.07.2018

Různé

Přečteno: 976

Komentářů: 0


Dnes skončilo finálovými boji mistrovství Evropy juniorů a kadetů. Kadeti vybojovali celkem tři medile – dvě ve čtyřhře a jednu ve dvouhře.


Deset dní trvaly boje na MEJ juniorů v rumunské Kluži. V družstvech, kterými mistrovství začalo, byly výsledky slabší. Nejlépe se umístili kadeti, kteří ve složení Šimon Bělík, Adam Štalzer, Matěj Stach a Ondřej Květon vybojovali pod vedením trenéra Marka Kláska deváté místo.

 

Jedenácté místo vybojovaly pod vedením trenéra Tomáše Vrňáka juniorky ve složení Zdena Blažková, Gabriela Štěpánová a Anna Matějovská. Třinácté místo získaly pod vedením trenéra Martina pytlíka kadetky ve složení Linda Záděrová, Helena Sommerová a Anna Klempererová. Nejhůře skončili junioři, kteří ve složení Tomáš Martinko, František Onderka, Radek Skála a Radim Bako skončili na 16. místě, které znamená sestup do divize B. Toto mužstvo bylo vedeno zkušeným trenérem Josefem Braunem, který neměl k dispozici nejlepšího dorostence Jana Valentu.

 

Lépe se našim hráčům dařilo v soutěžích jednotlivců. V prvním kole sice vypadli junioři David Průša a Radim Bako a ve čtyřhře juniorky Gabriela Štěpánová a Anna Matějovská a junioři Radim Bako a Tomáš Martinko, všichni ostatní ale postoupili dále.

 

V 2. kole se se soutěží rozloučili ve smíšené čtřyhře juniorů David Průša hrající s Běloruskou Daryou Kiselovou, František Onderka a Anežka Ilčíková a Tomáš Martinko hrající s Gabrielou Štěpánovou. O kolo později vypadli i Radek Skála s Annou Matějovskou.

 

Kadeti i kadetky prošli všichni ve čtyřhře do druhého kola. V 2. kole smíšené čtyřhřy kadetů se ale se soutěží rozloučili Matěj Stach a Anna Klepererová.

 

Ve 2. kole dvouher juniorů vypadli Tomáš Martinko, Radek Skála a František Onderka. Z juniorek skončila v tomto kole Anežka Ilčíková a Anna Matějovská. Z kadetů vypadl po velkém boji 3:4 ve 2. kole Onřej Květon s šestnáctým nasazeným Davidem Bessou. Žebříčkové předpoklady tak Květon splnil, v této kategorii bude ještě i za rok na MEJ v Ostravě. V témže kole vypadl i Adam Štalzer (1:4 s Szymonem Kolasou) a Matěj Stach (3:4 s Jakubem Goldírem). Se soutěží se v tomto kole ještě rozloučila i kadetka Anna Klemprerová a ve čtyřhře kadetky Helena Sommerová a Anna kleprererová, které podlehly 2:3 Portugalkám Matosové a Santosové.

 

Až do 3. kola se probojovala kadetka Linda Záděrová, která zde podlehla 3:4 Rusce Ljubov Tenteserová a Helena Sommerová, která prohrála 1:4 s Moldavankou Natalií Brinzaovou.

 

Do osmifinále se probojovaly juniorka Zdena Blašková, která podlehla 1:4 Rusce Zironovové. Blašková s Italkou Jamilou Laurentinovou zde podlehly 0:3 Plaianové s Zironovovou. V osmifinále skončili i kadetské páry Adam Štalzer a Matěj Stach, Šimon Bělík hrající s Izraelcem Talem Israeli a Ondřej Květon hrající s Rusem Ruslavem Čerkesem. Ti podlehli 1:3 pozdějšímu mistru Evropy Macieji Kubíkovi a Ivoru Banovi.

 

Až do semifinále se probojovali Adam Štalze a Linda Záděrová, kteří zde podlehli 0:3(-9,-9,-9) dvojici Andrea Puppo (It.) a Arina Slautinová (Rus.), což znamená první bronzovou medaili. Do semifinále se probojoval i Šimon Bělík, který zde podlehl nasazené jedničce Poláku Maceiji Kubikovi a vybojoval tak druhou bronzovou medaili. Třetí bronz vezou za čtyřhru kadetky Linda Záděrová hrající s Chorvatkou Hanou Arapovičovou.

 

Tituly vybojovali v kategorii kadetů přemožitel Šimona Bělíka Maciej Kubik, který ve finále porazil 4:1 Francouze Myshaala Sabhiho.

 

Medailová umístění:

 

Dvouhra juniorů

1. Ioannis Sgouropoulos (Řec.), 2. Truls Moregard (Šv.), 3. Rares Sipos (Rum.) a Maksim Grebnev (Rus.)

 

Čtyřhra juniorů

1. Lev Katsman, Maksim Grabnev (Rus.), 2. Yang Xinyu, Yu Khinhang (Ázerb.), 3. Cristian Pletea (Rum.), Irvin Bertrand (Fr.) a Rares Sipos, Dragos Florin Oprea (Rum.)

 

Smíšená čtyřhra juniorů

1. Jules Rolland, Lucie Gauthierová (Fr.), 2. Samuel Kulczycki, Anna Wegrzynová (Pol.), 3. Maksim Grebnev, Natalia Malininová (Rus.) a Leo de Nodrest, Camille Lutzová (Fr.)

 

Dvouhra juniorek

1. Ning Jing (Ázerb.) , 2. Tania Plaianová (Rum.) , 3. Jekatěrina Zironovová (Rus.) a Christina Kallbergová (Šv.)

 

Čtyřhra juniorek

1. Anastasia Kolishová (Rus.), Lucie Gauthierová (Fr.), 2. Ning Jing, Chen Xingtai (Ázerb.), 3. Tania Plainová (Rum.), Jekatěrina Zironovová (Rus.) a Sabina Surjanová, Tijana Jokičová (Srb.)

 

Dvouhra kadetů

1. Maciej Kubik (Pol.), 2. Myshaal Sabhi (Fr.), 3. Šimon Bělík (ČR) a Mike Höllo (Něm.)

 

Čtyřhra kadetů

1. Maciej Kubik (Pol.), Ivor Ban (Chor.), 2. Andrei Tomica, Darius Movileanu (Rum.), 3. Myshaal Sabhi, Fabio Rakotoarimanana (Fr.) a Adam Klajber, Filip Delinčák (Sloven.)

 

Smíšená čtyřhra kadetů

1. Andrea Puppo (It.), Arina Slautinová (Rus.), 2. Fabio Rakotoarimanana, Prithika Pavadeová (Fr.), 3. Adam Štalzer a Linda Záděrová (ČR) a Andrei Tomica, Elena Zahariová (Rum.)

 

Dvouhra kadetek

1. Elena Zahariová (Rum.), 2.Elizabet Abraamianová (Rus.), 3. Rebecca Muscantorová (Šv.) a Prithika Pavadeová (Fr.)

 

Čtyřhra kadetek

1. Prithika Pavadeová, Chloe Chomisová (Fr.), 2. Elizabet Abraamianová, Ljubov Tentserová (Rus.), 3. Linda Záděrová (ČR), Hana Arapovičová (Chor.) a Radmila Tominjaková, Reka Bezegová (Srb.)


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Sobota 20.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT