Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Příprava začala 1. turnusem tréninkového soustředění

V pondělí 22. 8. 2022 jsme začali v plném počtu osmi. Hráče z našeho oddílu mládeže Michala V., Filipa Č., Báru a Kryštofa doplnili Petr, Matyáš a Filip Z.

 

První den trénink byl zaměřen na základní údery pro rozehru a získání úderové jistoty. Hráli jsme pouze kontradrajvem forhendy, bekhendy, lajny a Psaníčko. Z našich hráčů byli tři pokročilí, jeden mírně pokročilý, z hostů dva mírně pokročilí až začátečníci a jeden úplný začátečník. Protože nás byl lichý počet, tak se trénovalo i podání.

 

Po tréninku jsme se najedli z vlastních zásob a potom jsme hráli až do 15 hodin, kdy začínal odpolední trénink, Osadníky.

 

V druhém tréninku jsme už přidali na náročnosti. Teď už jsme hráče rozdělili podle výkonnosti do A a B skupiny. Zašali jsme kontradrajvy křížem forhend a bekhend, potom Psaníčko. B skupina hrála místo Psaníčka pouze lajny a potom obíhaný bekhend. A skupina hrála také obíhaný bekhend a potom už náročnější kombinace a došlo už i na forhendový topspin.

 

Na robotu byl po oba tréninky Matyáš, který si vylepšil bekhend, ale forhend mu ještě pořád nejde. Odpoledne si zkusil robota i Kryštof, který zde hrál forhendový a bekhendový kontradrajv a potom obíhaný bekhend.

 

V úterý jsme začali trínink slalomem mezi ohrádkami, kde byl nejrychlejší Michal V. před Filipem Č. a Kryštofem. Potom se trénovalo opět ve skupinách A a B. Áčko po rozehře kontry křížem hrálo lajny, Psaníčko a frohendový topspin do bloku. Béčko hrálo hlavně kontry křížem a chvíli také pink. Matyáš opět gtrénoval na robotu bekhendový drajv, který mu už trochu šel a forhendový kontradrajv, v kterém se zlepšil. Na závěr tréninku bylo Prkno, které vyhrála Bára časem 4:28 min, před Matyášem (4:22 min) a Filipem Č. (2:45 min).

 

Mezi tréninky byl oběd z vlastních zásob a Osadníci.

 

Odpolední trénink byl opět náročnější. Po rozehře hrála A skupina malou televizi a další náročnější topspinové kombinace. B skupina hrála zatím pouze kontradrajvy – křížem forhend a bekhend, Psaníčko a lajny, ale také pink. Z STP soutěží bylo skákání přes švihadlo na čas – počet přeskoků za minutu. Vyhrála Bára výkonem 129 před Filipem Z. (126) a Michalem V. (124).

 

Ve středu jsme dopoledne ještě drželi tempo. Začali jsme obíháním kuželů. Vyhrál Filip Č. časem 28,91s, před Michalem V. a Petrem a třetí skončil Matyáš. Matyáš potom ještě trénoval na robotu forhend i bekhend, ale výkony zejména na forhendu byly slabší. Asi únavou třetího dne. A skupina po rozehře trénovala kontradrajvy křížem a Psaníčkem hrála forhendový topspin do bloku do pohybu (topspin z forhendu a ze středu). Skupina B po rozehře obíhala bekhend.

 

Po protažení jsme tentokrát vyrazili na oběd do Alberta v Čakovicích. To nám s cestou zabralo více času, ale dvě kola Osadníků jsme stihli, i když některé hry jsme museli zkracovat.

 

Středeční odpolední trénink byl hodně volnější. Probrali jsme teorii podání a příjmu, řeč byla o materiálech a vysvětlil jsem i něco z pravidel. Ve zbytku tréninku si potom hráči trénovali různá podání s různými příjmy. Na konci tréninku po STP cvičení byla tradiční Žumpa.

 

Ve čtvrtek jsme od dopoledního tréninku jeli už opět naplno. Chyběl Filip Z., který tu byl jenom na tři dny a Kryštof, kterému nebylo dobře. Trénovali jsme v jedné skupině s protáčením přes robota. Trénink začal přenášením míčků, které vyhrál Filip Č. časem 49,97s před Petrem (51,69s) a Michalem (51,9s). Na robotu potom pokročilí hráči trénovali topspin do čopu. Petr si zkusil pink do krátkého čopu a Matyáš klasicky trénoval bekhendové a forhendové drajvy. Na závěr byly leh sedy za minutu, které vyhrál Petr (54) před Michalem (45) a Bárou (35).

 

Oběd byl opět z vlastních zásob a po odpočinku při hře Osadníci jsme pokračovali odpoledním tréninkem, na kterém se tempo ještě více vystupňovalo. Začali jsme stojem z lehu bez pomoci rukou po dobu minuty. Vyhrála Bára (21) před Petrem (20) a Filipem Č. (19). Skupina A se potom rozehrála a hrála kombinace, např. malou televizi a potom otevření kombinace s topspinem. Skupina B trénovala obíhaný bekhend a pink. Na robotu jsme tentokrát netrénovali, ale ke slovu přišel trénink podání. Na závěr jsme dělali kliky za minutu, které vyhrál Petr (48) před Filipem Č. a Matyášem (oba 40).

 

V pátek jsme na ranním tréninku stále ještě drželi tempo. Skákali jsme přes švihadlo na výdrž, což vyhrál Michal V. Nejlepší čas byl 8:10 min. Druhý skončili společně Filip Č. a Bára. Trénovali jsme v jedné skupině. Bylo nás opět šest, protože Kryštofovi bylo už dobře, tak dorazil. Hráči se protáčeli přes podání a robota. Na robotu jsme trénovali příjem krátkého podání s čopem a to jak krátkým pinkem, tak aktivně. Zbylá část hráčů trénovala podání. Hráči se protáčeli ve skupinách A a B, kdy skupina A trénovala fothendový topspin do bloku a malou televizi, skupina B jenom kontradrajv z forhendu i bekhendu. Na závěr byly Angličáky za minutu, což vyhrála Bára (22) před Michalem V. a Filipem Č. (oba 19).

 

Po obědě z vlastníchb zásob a Osadnících jsme šli na závěrečný desátý trénink. Na něm jsme už byli jen v pěti, protože Matyáše si vyzvedli rodiče a jeli na dovolenou. Po rozehře jsme ještě trénovali a to skupina A otrevřené kombinace a skupina B obíhaný bekhend. V druhé části tréninku byl kontrolní turnaj. Hrál každý s každým na tři sety, přičemž co set to bod.

 

Kryštof – Filip Č. 0:3(-5,-2,5), Bára – Petr 3:0(5,2,7), Filip Č. - Bára 3:0(9,9,8), Michal V. - Kryštof 3:0(6,2,8), Bára – Michal V. 0:3(-10,-8,-5), Petr – Filip Č. 0:3(-8,-4,-8), Michal V. - Petr 3:0(0,3,2), Kryštof – Bára 0:3(-11,-5,-5), Petr – Kryštof 0:3(-5,-9,-3), Fikip Č. - Michal V. 1:3(-5,2,-8)

 

Konečné pořadí kontrolního turnaje bylo 1. Michal V. 11, 2. Filip Č. 10, 3. Bára 6, 4. Kryštof 3, 5. Petr 0.

 

Celkové pořadí soustředění dopadlo takto: 1. Bára 708, 2. Michal V. 668, 3. Filip Č., 4. Petr 509, 5. Kryštof 451. Mezi 2. a 3. místem při rovnosti bodů rozhodovalo umístění v kontrolním turnaji.

 

Až budou zpracovány fotky, najdete na ně odkaz ve fotogalerii. Některé fotky a videa už nyní najdete na instagramu TTC Praha - https://www.instagram.com/ttcpraha/ a další videa na Youtube kanálu oddílu mládeže TTC Praha – https://www.youtube.com/channel/UCq5UeVwhy5UAOcXC1GXe2QQ. Tam ještě pár videí přibyde příští týden.

 

V pondělí startuje druhý turnus, který je pouze třídenní. Z prvního turnusu je na něm přihlášený pouze Michal V. Z oddílu mládeže sem jsou dále přihlášeni Aneta, Honza J., Dominik, Jáchym, Vašek, Ríša L. a Tomáš Š. (až od úterý). Z hostů potom David, Lukáš a Tomáš. Uvidíme, kam se dostaneme po rozehře. Doufám, že s pokročilými pokročíme aspoň do nepravidelných uzavřených kombinací. Výhodou je, že od pondělí otevírá přilehlá restaurace, která byla do neděle zavřená. Takže ji pravděpodobně využijeme na oběd v úterý a středu.



Přidání komentáře k článku Příprava začala 1. turnusem tréninkového soustředění



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Středa 24.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT