Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Osmadvacáté kolo Zimní on line soutěže

Fuček Miloslav

05.05.2021

Soutěž

Přečteno: 487

Komentářů: 0


V 28. kole naší on line soutěže pokračujeme praktickýmu úkoly 69 a 70. Od tohoto kola budou v soutěži už pouze praktické úkoly. I když nevíme, kdy bude soutěž ukončena, zjevně již vyrcholí a tak se zameřujeme primárně na to, aby byla co nejlepší přípravou k snad již brzy obnoveným tréninkům.


28. kolo

 

Úkol 69

 

V tomto úkolu si zopakujeme, to co jsme již jednou dělali a to leh sed s přendaváním míčků. Lehneme si na záda a vedle sebe si dáme dvě misky. V jedné (nalevo od nás) máme deset míčků nebo jiných drobných předmětů, které postupně přendaváme do druhé (napravo od nás) misky a potom zpět. K přendání jednoho míčku potřebujeme dva leh sedy. Z lehu se posadíme do sedu a pravou rukou vezmeme jeden míček z misky vlevo a opět se položíme. V leže přendáme míček z prabé ruky do levé. Znovu se posadíme a míček z levé ruky přendáme do pravé misky. Po té si opět lehneme. Tímto způsobem provádáme cvik, dokud nepřendáme všechny míčky do pravé misky. Potom cvik pokračuje tak, že míčky přendaváme zpět z pravé misky do levé. Míček z misky bereme vždy protilehlou rukou. Máte-li málo míčků, je možno cvik provést dvakrát s pěti míčky. Při cviku měříme čas. Vedle rychlosti je ale i důležité správné provedení leh sedů. Za výkon včetně kvality můžeš získat až 10 bodů, za zaslané video dalších 10 bodů.

 

Úkol 70

 

V tomto úkolu budeme opět stínovat kombinaci úderů. Vše děláme na čas, ale důraz je kladen na kvalitu. Zatím ještě necháme stejnou kombinaci jako minule, tedy zahrajete bekhendový kontradrajv na bekhendové straně, úder oběhnete a ze stejného místa zahrajete forhendový kontradrajv. Potom se přesunete do forhendového roku, kdy zahrajete forhendový kontradrajv a opět se vracíte do bekhendu. Celou kombinaci odehrajte desetkrát. Hlavní důraz je kladen na kvalitu, tedy správný pohyb nohou, ale i správný pohyb rukou. Proto doporučuji mít při ní v ruce pálku. Hlídejte si, aby vám ruka s pálkou nešla pod úroveň stolu. V tomto minule někteří chybovali, ale zatímco minule to nebylo hodnoceno, tentokrát sezaměříme i na toto. Za kvalitu provedení úderů můžete záskat až 10 bodů, za rychlost můžete získat až 5 bodů a za zaslané video získáte až 10 bodů. Video by mělo být pořízeno ze zadu nebo z boku tak, aby bylo vidět na nohy i ruce.

 

Termíny na zaslání úkolů tohoto kola jsou dva – do pátku 7. 5. 2021 za 20 bodů a do soboty 8. 5. 2021 do 20.00 hod za 10 bodů. Odpovědi zasílejte výhradně na email soutez(zavináč)mladez.ttcpraha.cz a videa buď přes www.uschovna.cz nebo přes jinou obdobnou technologii.

 

Vyhodnocení 27. a 28. kola proběhne v neděli 9. 5. 2021, kdy budou i připočteny získané body do bodování.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Sobota 20.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT