Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Hodnocení uplynulého pololetí

Fuček Miloslav

25.01.2021

Informace

Přečteno: 501

Komentářů: 0


Začal poslední lednový týden, v němž tradičně za normálních necovidových okolností máme na trénincích kontrolní turnaje.


Bodování za toto pololetí je již uzavřeno, poslední body byly přičteny včera ve 20 hodin. Protože toto pololetí bylo kvůli pandemii koronaviru mimořádně náročné, připravil jsem za toto pololetí hodnotnější a snad i pro vás zajímavější ceny, než obvykle. Aby se dostalo na všechny, kteří projevili větší aktivitu, bude ohodnoceno prvních osm členů. Někteří jste se již podívali do vnitřní sekce a výsledky víte. Ostatní se to dozví právě dnes. Než ale zveřejním pořadí bodování, rád bych celé pololetí zhodnotil po jednotlivých měsících.

 

Vpodstatě jsme začali už koncem srpna příměstským táborem, i když ten se do bodování nezapočítával. Sešla se tu skvělá partička lidí, kteří na sobě makali a udělali kus práce. Kdo se zúčastnil? Michal V., Filip Č., Tomáš P., Honza, Kristián, Bára, Veronika a Adam P. Tábor s námi začali ještě dva nečleni, kteří ale postupně odpadli. Byli to Pavel a Mirek, kteří se přihlásili spolu. Pavel hrál závodně fotbal a protože jeho klub vyhlásil dodatečně soustředění, Pavel od 3. dne přestal chodit na náš příměstský tábor (soustředění) a začal chodit na fotbalové soustředění. O den později odpadl i jeho kamarád Mirek, který zřejmě bez kamaráda Pavla nechtěl s náma pokračovat.

 

V září jsme začali tréninky hned od středy 2. 9. 2020. O měsíc dříve se konal náš ďáblický turnaj 19. 9. 2020 Velká cena Ďáblic. Mnozí z vás přešli do nových věkových kategorií, ale vedli jste si v nich poměrně dobře. Kategorie nejmladšího žactva byla zastoupená pouze devíti hráči, ale oč méně bylo hráčů, o to byla větší konkurence. Nejlépe skončil pátý Michal M., který ale později skončil kvůli časové kolizi s fotbalem, kterému dal přednost. Škoda, protože měl talent. Ale zjevně měl talent i na fotbal a chce-li v něm dosáhnout nějakých větších úspěchů, musí ho dělat na plno a na druhý sport už potom nezbývá čas.

 

Hned za Michalem M. na sedmém místě skončila Veronika, která se díky našemu soustředění výrazně zlepšila. Deváté místo obsadila Jana, která byla na turnaji nejmladší.

 

V kategorii mladšího žactva, která se hrála odpoledne, skvěle zabojoval Tomáš Š., který skončil na druhém místě za vítězným Lukášem Elicerem ze Slaného, který ale dopoledne vyhrál i spojenou kategorii dorostu a staršího žactva. Lukáš je ročník 2010 a je tedy ještě nejmladším žákem, ale na republikové úrovni, kdy je v této věkové kategorii nejlepší v ČR. Bára se umístila na tomto turnaji desátá.

 

V dopolední spojené kategorie dorostu a staršího žactva, které se zúčastnilo 18 hráčů jsme měli zastoupení 4 hráčů. Nejúspěšnější Michal V. skončil sedmý, Kristián 11. a Filip Č. 12. Tomáš P. skončil 16, ale v kategorii staršího žactva byl 12.

 

O týden později jsme se účastnili Grand Prix pořádaného PSST v kategoriích mladšího žactva a dorostu. Mladší žactvo hrál za nás Tomáš Š., který v turnaji B skončil na pěkném 5. místě. Postoupil ze skupiny B z druhého místa, kde prohrál těsně 2:3 s Vojtěchem Voborským z Elizzy Praha, který skočil celkově čtvrtý.

 

V kategorii dorostu se od nás zúčastnili v turnaji B Michal V. a Filip Č. Michal V. skončil ve skupině třetí a těsně nepostoupil, Filip Č. byl pátý a také nepostoupil. Oba hráli útěchu. Zde v boji o 7. až 10. místo Filip Č. porazil Michala V. 3:1 a skončil celkově desátý. Michal V. poté zbylé zápasy vyhrál a skončil na 11. místě.

 

Byl to náš návrat na turnaj Grand Prix po více než roce, kterých jsme se před tím účastnili s Lukášem M. a před jeho přestupem do Sparty. Nyní jsme se na ně vrátili.

 

První říjnovou sobotu 3. 10. 2020 jsme se účastnili opět na Grand Prix PSST, tentokrát v kategoriích staršího a nejmladšího žactva. V té době už začala být komplikovaná pandemická situace kvůli koronaviru a tak v kategorii nejmladšího žactva byla rekordně malá účast devíti hráčů. Proto se hrál pouze turnaj A, hrálo se systémem každý s každým a Veronika, která zde byla jediná z TTC Praha, měla velmi těžkou situaci. Přesto vybojovala cenné osmé místo, jeden zápas vyhrála a v dalších dvou dělal aspoň sety. Na nejlepší hráče samozřejmě neměla.

 

V kategorii staršího žactva zde byl od nás pouze Tomáš P., který skončil ve skupině druhý, postoupil a celkově skončil v turnaji B osmý.

 

Následující víkend byl nabitý. Byl to poslední víkend před lock downem, kdy už byla zakázána rekreační hra a výjimku měly pouze soutěže a akce pořádané oficiálními sportovními svazy.

 

V sobotu 10. 10. 2020 jsme se účastnili pražského přeboru družstev mladšího žactva. Celkem zde bylo 12 týmů, takže se hrála 2. třída pouze v jedné skupině a v ní jsme nakonec skončili čtvrtí z šesti. Poděkování za reprezentaci klubu patří Tomáši Š., Šimonovi a Báře.

 

V neděli 11. 10. 2020 se konal poslední turnaj před lock downem, kterým bylo Grand Prix PSST nejmladšího a staršího žactva. V nejmladším žactvu jsme neměli zastoupení, ve starším žactvu byli na turnaji Honza a Tomáš P. Honza postoupil ze skupiny z 2. místa, Tomáš P. ze skupiny nepostoupil a hrál útěchu.Honza nakonec skončil na pěkném 7. místě, když předtím po poměrně velkém boji prohrál ve čtvrtfinále 1:3 s Petrtýlem (Elizza Praha) a o 5. až 8. místo s Maděrou z Kotlářky také 1:3. Bohužel mu v závěru turnaje už trochu docházely síly. Tomáš P. nakonec vybojoval celkové 15. místo.

 

Následoval lock down, který zrušil výjimku pro organizované soutěže. Od 12. 10. začala on line soutěž. Do ní se zapojili Filip Č., Ondra Š., Honza, Ríša, Lukáš B., Tomáš P., Martin, Tomáš Š., Michal V., Veronika a Bára. Od 19. 10. přibyl do on line soutěže průběžný úkol, který spočíval v každodenním pravidelném cvičení. Do něj se zapojili Filip Č., Ondra Š., Honza, Ríša, Tomáš P., Michal V. a Veronika.

 

Lukáš B. a Martin bohužel odpadli z on line soutěže po 6. kole, tedy na konci října. Zřejmě doufali v dřívější návrat za pingpongové stoly a byli demotivováni. Lock down ale trval dále a to celý listopad. V prosinci to vypadalo slibně, že se budou moc tréninky obnovit. Proto byla on line soutěž ukončena 15. kolem 30. 11. 2020 a k datu 6. 12. uzavřena včetně průběžného úkolu.

 

Na průběžný úkol ale plynule navázala sportovní výzva. Ta měla jednodušší formu jak pro soutěžící tak pro trenéra jako vyhodnocovatele a jejím účelem bylo, aby členové oddílu u pravidelného cvičení (v jakékoli formě) zůstali i po zahájení tréninků. Inspiroval mě k ní email od pana Štindla, který byl nadšený jak Ondra Š. začal každodenně cvičit. Leč Ondra Š. se do ní bohužel nezapojil. Do sportovní výzvy se přihlásil Filip Č. do nejnáročnějšího 1. stupně a cvičí v ní dvoufázově (domácí cvičení + trénink venku) a Tomáš P. do 2. jednoduššího stupně. Po Novém roce se přidal ještě Vojta formou 3. nejjednoduššího stupně, protože dostal k Vánocům pingpongový stůl.

 

Od 4. 1. 2021 se rozeběhla Novoroční on line soutěž. V té době bylo jasné, že tréninky se dřív jak koncem ledna určitě nerozeběhnou. Proto bylo vyhlášeno šest kol, které proběhlo a současný týden je týdnem vyhodnocovacím. Normálně, kdyby nebyl lock down, by v tomto týdnu probíhaly kontrolní turnaje a na nich předávání cen za pololetní bodování, které dnes vyhodnocujeme. Nezbývá, než vyčkat, jaká bude nová podoba PSA2 v 5. a 4. stupni (vláda ji již slibuje dva týdny a poslední z temínů je, že bude hotová dnes). Podle toho uvidíme, kdy bude možné rozjet tréninky a nebo aspoň předat ceny za bodování – zda osobně nebo poštou, popř. kombinovaně.

 

Na závěr tedy pořadí bodování. Nejprve přípravka, kde zvítězil s 260 body Adam P. a jako cenu vyhrává stolní kalendář oddílu mládeže TTC Praha. V něm jsou fotografie skoro všech současných hráčů oddílu mládeže a samozřejmě i těch z dřívějších dob, které mám vyfocené, protože chodili na turnaje. A právě kvůli aktuálnosti kalendáře se budeme snažit, aby předání cen proběhlo co nejdříve.

 

 

 

Na druhém místě se v přípravce umístila Jana s 258 body, třetí Agáta s 156 body a 4. Ondra M. se 130 body. S ohledem na malý počet dětí v přípravce, tato místa již oceněna nejsou.

 

A nyní k hlavnímu pololetnímu bodování oddílu mládeže TTC Praha.

 

1. Filip Čábela 3044 bodů

Zasloužené vítězství, protože se zapojil do obou on line soutěží, do průběžného úkolu i do sportovní výzvy, kde odvedl poctivý kus práce. On line soutěž včetně průběžného úkolu vyhrál, ve sportovní výzvě je zapojen do nejnáročnějšího 1. stupně a v Novoroční on line soutěži skončil na pěkném 2. místě. Na podzim se účastnil obou turnajů Grand Prix i Velké ceny Ďáblic.

Filip vyhrává poukázku na nákup v prodejně Vše na stolní ntenis v hodnotě 500,-- Kč a stolní kalendář oddílu mládeže TTC Praha.

 

 

 

2. Michal Vajda 2950 bodů

Michal dlouho aspiroval na vítězství a na přelomu roku byl před Filipem. Rozhodlo tady částečně to, že se nezapojil do sportovní výzvy. Jeho druhé místo je ale zasloužené, protože se účastnil obou on line soutěží a průběžného úkolu, kde odvedl poctivý kus práce. V podzimní on line soutěži skončil na pěkném 2. místě (v základní části třetí, ale díky průběžnému úkolu, v němž byl druhý, nakonec celkově vybojoval 2. místo). V Novoroční on line soutěži skončil na pěkném 3. místě. Na podzim se účastnil obou turnajů Grand Prix i Velké ceny Ďáblic.

Michal vyhrává poukázku na nákup v prodejně Vše na stolní tenis v hodnotě 300,-- Kč, poukázku 100 Bonů CST Ďáblice(hodnota 100,-- Kč)a stolní kalendář oddílu mládeže TTC Praha.

 

3. Tomáš Pytelka 2705 bodů

Zasloužené třetí místo pro Tomáše, který se zapojil do obou on line soutěží, do průběžného úkolu i do sportovní výzvy (v 2. stupni obtížnosti). V on line soutěži skončil celkově třetí (i když v základní části byl druhý, ale v průběžném úkolu třetí), v Novoroční on line soutěži vyhrál. Na podzim se účastnil obou turnajů Grand Prix i Velké ceny Ďáblic.

Tomáš vyhrává poukázku na nákup v prodejně Vše na stolní tenis v hodnotě 300,-- Kč a stolní kalendář oddílu mládeže TTC Praha.

 

4. Honza Kittnar 2063 bodů

I Honza zamakal a 4. místo si zaslouží. Na podzim se zúčastnil on line soutěže i průběžné výzvy, kde skončil na pěkném 4. místě (v základní části čtvrtý, v průběžném úkolo pátý). Na podzim se zúčastnil jednoho turnaje Grand Prix PSST a Velké ceny Ďáblic.

Honza vyhrává poukázku 200 Bonů CST Ďáblice (hodnota 200,-- Kč) a stolní kalendář oddílu mládeže TTC Praha.

 

5. Ríša 1700 bodů

Ríša zaslouží velkou pochvalu, protože je to poprvé, co vybojoval pěkné 5. místo hráč, který je v nižších herně výkonostních kategoriích. Ríša se zapojil do obou on line soutěží a do průběžného úkolu, který mu denním cvičením výrazně pomohl. U něj je potřeba hlavně dělat obratnostní cviky, aby si vylepšil pohybovou motoriku. V této oblasti udělal velký pokrok a doporučoval bych mu na tyto cvičení navázat aspoň v nějakém nižším stupni sportovní výzvy a zaměřit své cvičení hlavně na pohybovou motoriku. Bude-li mít zájem, rád mu poradím vhodné cviky.

Ríša vyhrává poukázku 100 Bonů CST Ďáblice (hodnota 100,-- Kč) a stolní kalendář oddílu mládeže TTC Praha.

 

6. Ondra Š. 1598 bodů

Ondra se zúčastnil na podzim on line soutěže včetně průběžného úkolu. Celkově skončil na 5. místě (v základní části pátý, v průběžném úkolu dokonce čtvrtý). Obě tyto soutěže, zejména ta průběžná, mu zjevně pomohly ke zlepšení. Na hráče výkonnostní kategorie B je to velmi pěkné celkové umístění a byl bych rád, aby pro něj bylo motivací k dalšímu zlepšení a to jak v Zimní on line soutěži, která bude vyhlášena od 1. února, tak ve sportovní výzvě, kde k udržení fyzické kondice stačí i 3. nejjednodušší stupeň, popř. 2. či 1., které vedou k dalšímu zlepšování fyzické kondice.

Ondra vyhrává poukázku 50 Bonů CST Ďáblice (hodnota 50,-- Kč) a stolní kalendář oddílu mládeže TTC Praha.

 

7. Veronika Kostlivá 1144

Veronika se zapojila na podzim do on line soutěže i do průběžného úkolu a celkově v této soutěži skončila na pěkném 7. místě. Má potenciál se zlepšovat, zejména až s pozdějším věkem bude více samostatná. Na podzim se zúčastnila jednoho turnaje Grand Prix PSST, který byl s ohledem na malý počet hráčů obtížný, protože se hrál pouze turnaj A. Za statečný boj, ji patří velká pochvala. Dále se zúčastnila i Velké ceny Ďáblic.

Veronika vyhrává poukázku 20 Bonů CST Ďáblice (hodnota 20,-- Kč) a stolní kalendář oddílu mládeže TTC Praha.

 

8. Tomáš Šubert 1140 bodů

Tomáš se zúčastnil obou on line soutěží. V té podzimní skončil na 9. místě a v Novoroční on line soutěži, která skončila včera, skončil na 4. místě. Je potřeba mu pogratulovat k 2. místu na Velké ceně Ďáblic, kde prohrál pouze z nejlepším nejmladším žákem v ČR Lukášem Elicerem. Velmi dobré umístění vybojoval i na Grad Prix PSST, kterého se na podzim zúčastnil a kde skončil na pěkném 5. místě v turnaji B. Dále byl lídrem týmu na přeboru družstev mladšího žactva, který vybojoval pěkné 4. místo v 2. třídě. Tomáš má s hledem na svůj věk velký herní potenciál a záleží jenom na něm, jak jej využije a jak na něm bude pracovat.

Tomáš vyhrává stolní kalendář oddílu mládeže TTC Praha.

 

Další umístění jsou již tzv. pod čarou, tedy bez ohodnocení cenami. Přesto však stojí za zmínku, ocenění a pochvalu.

 

9. Bára Ševčíková 789 bodů

Bára se na podzim zapojila do on line soutěže, kde skončila na desátém místě. Na podzim se zúčastnila i Velké ceny Ďáblic. Na přeborech družstev mladšího žactva dělal důležité body na postu hráče číslo 3, čímž se podílela na celkovém pěkném 4. místě týmu v 2. třídě. Má potenciál se zlepšovat, velké zlepšení udělala díky srpnovému tréninkovému soustředění.

 

10. Ondra Hrneček 646 bodů

Ondra je snaživý na trénincích. Ty však v tomto pololetí byly pouze šest týdný. Do možných aktivit v době pandemie se bohužel nezapojil, na podzim se neúčastnil ani turnajů.

 

11. Adam Poslt

Adam je snaživý na trénincích, ale potřebuje rozvíjet pohybovou motoriku. V tom by mu mohla pomoct právě sportovní výzva sestavená z cviků na rozvoj motoriky. Bude-li mít zájem, rád mu vhodné cviky poradím. Jinak pro něj byla přínosná účast na příměstském táboře – tréninkovém soustředění v srpnu.

 

12. Lukáš Budínský

U Lukáše je pozitivum, že se zapojil na podzim do on line soutěže, škoda je, že ji nedokončil.

 

13. Jana Dittmayerová 460

Jana má potenciál se lepšit, ale bylo by dobré, kdyby aspoň nějak využila období pandemie, kdy nelze trénovat, což by ji umožnilo větší herní progresi. Ideální by k tomu mohla být sportovní výzva, popř. i on line soutěž, pokud ji bude schopna zvládnout nebo bude-li mít doma podmínky, aby jí s ní někdo pomohl.

 

14. Saša Průcha 408

Saša je na trénincích snaživý, má potenciál se lepšít, což ale nyní v době lock downu není možné. Nebýt lock downu bylo by asi jeho pořadí lepší.

 

15. Krisitán Stojka 386

Krisitán zaostal za očekáváním. Zřejmě má situaci komplikovanou, ale v jeho věku bych očekával větší samostatnost a cílevěmost. Zejména jemu by sportovní výzva hodně prospěla. Herně by mohl mít určitě při větším úsilí zejména při tréninku fyzičky na více.

 

Další pořadí asi už nemá cenu moc komentovat. Agáta (350 bodů) je v oddílu velmi krátce, Filipa K. (340) zajímá pouze stolní tenis a vnímá oddíl jako kroužek, který je pro něj pouze na trénincích a ty nyní nejsou. Od Šimona (293 bodů) jsem měl větší očekávání, ale jeho pozitivem je, že nám pomohl v týmu na pražských přeborech druzstev mladšího žactva, kde dělal důležité body, které vedly k 4. místu v 2. třídě. Martin (291 bodů) je v oddílu krátkou dobu a tak mě příjemně překvapil, že se na podzim zapojil do on line soutěže (i když nevydržel až do konce). Vojta (250 bodů) kladně překvapil, že se zapojil do sportovní výzvy v nejnižším stupni.

 

Situace byla v tomto pololetí velice obtížná, proto pochvalu zaslouží všichni, kdo dokázali získat nějaké ty body do bodování nad rámec docházky na tréninky, které bohužel probíhaly pouze šest týdnů.

 

Sledujte naši internetovou stránku, protože pokud vláda dodrží slib a během dneška vydá opravdu nějakou novou konkrétní podobu PSA 2 pro 5. a 4. stupeň a následně nižší stupně, pokusím se zformovat co nejdříve nějaký výhled. V pondělí 1. 2. 2021 očekávajte formou emailové rozesílky Zpravodaj TTC Praha, který je už téměř hotov a čeká n atermán uzávěrky a který opět vyjde jenom v PDF elektronické podobě.

 

Protože v tomto týdnu nemohou probíhat kontrolní turnaje, zkusím aspoň vytvořit jeden až dva články s dalšími postřehy z tohoto lock downového pololetí. Samozřejmě mě na ně bude zajímat zpětná vazba, protože s její pomocí budeme moct vhodně uspořádat podobu tréninků i v této pandemické situaci, která asi moc brzo neskončí a nějakou dobu nás bude ještě v lepším případě pouze omezovat (v tom horším nám tréninky zcela znemožňovat).


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Pátek 19.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT