Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení 5. a 6. kola a celé Novoroční on line soutěže

Fuček Miloslav

24.01.2021

Soutěž

Přečteno: 434

Komentářů: 0


Pololetí se nám chýlí ke konci a tak je tu i konec Novoroční on line soutěže. Dnes vyhodnotíme poslední dvě kola a soutěž uzavřeme.


Pozitivem 5. i 6. kola je, že se zapojilo všech pět soutěžících, kteří zahájili 1. kolo naši Novoroční on line soutěže.

 

5. kolo

 

V 5. kole jsme se v 13. úkolu – otázce ptali, jaký sporto dělali vrcholově Jan a Jindřich Pospíšilové. Všichni jste odpověděli správně, že to byla kolová. Všichni máte po 5 bodech.

 

V 14. úkolu jste zkoušeli vydržet ve sviku Prkno 5 minut. To se sice nepodařilo nikomu, ale nevadí. Byl to pokus o rekord v on line soutěži. Cení se snaha a ta byla. Loni jsme zkoušeli 4 minuty, což se povedlo pouze Filipovi Č. Jaké byly výsledky? Filip Č. 3,5 min (17 bodů), Tomáš P. 2 min (14 bodů), Tomáš Š. 1:51 min (4 body – bez videa), Michal V. 1:22 min a Ríša 0:40 min (2 body – bez videa). Tyto výkony jsou srovnatelné s výkony při vytrvalostní soutěži na trénincích.

 

V 15. úkolu jste dělali Piano za minutu. Výsledky dopadly takto: Tomáš P. 141 (20 bodů), Michal V. 136 (20 bodů), Tomáš Š. 117 (8 bodů – bez videa), Filip Č. 113 (18 bodů) a Ríša 81 (6 bod§ - bez videa).

 

Filip Č., Tomáš P., Ríša a Michal V. poslali odpovědi do středy, takže za poslání získávají 20 bodů, Tomáš Š. získává za poslání 10 bodů.

 

6. kolo

 

V 16. úkolu jste měli za úkol napsat rekapitulaci nejenom Novoroční on line soutěže, ale celkově současné covidové situace. V tomto zhodnocení by měla být jakási minimální osnova, kterou si ale klidně můžete rozšířít.

a) Přínos a dojmy z on line soutěže

b) Sportovní výzva – proč jsem se zapojil či nezapojil

c) Moje pocity z lock downu, co mi vzal a co mi naopak dal.

d) Moje sportovní plány do budoucna s ohledem na budoucí epidemiologická omezení, která se budou zřejmě ještě nějaký čas opakovat a vracet.

 

Nejlépe se tohoto úkolu zhostili Filip Č. a Tomáš P., kteří vše zhodnotili nad rámec zadané osnovy a oba si uvědomují důležitost cvičení. Oba se zapojili do sportovní výzvy a jsou odhodláni v cvičení pokračovat, i kdyby sportovní výzva skončila. Filip Č. navrhl i alternativu – cvičení v šátku místo roušky (kdyby ro nešlo jinak), s čímž má zkušenosti při cvičení venku (v rámci sportovní výzvy v jejím 1. nejnáročnějším stupni cvičí dvoufázově – z toho 2. fázi převážně venku). Oba získávají za tento úkol maximum 20 bodů. Poměrně zodpovědně se tohoto úkolu ujal i Michal V., ale jeho odpověď byla stručnější, z osnovy v ní přeskočil sportovní výzvu, takže získává 10 bodů. Tento úkol vůbec nesplnili Ríša a Tomáš Š., kteří jsou za něj bez bodu.

 

U tohoto úkolu se ještě zastavím. Zajímavostí je pohled na on line výuku. Všem ušetří čas na cestu do školy a zpět. Filip C. a Tomáš P. tento čas využivají ke cvičení, Michal V. jej vítá jako možnost si přispat. Samotná nároky na on line výuku hodnotí Michal V. negativně, protože jej časově zatěžuje více, než kdyby chodil do školy (mají toho on line více). Naopak Tomáš P. má hodin v on line výuce méně a čas ušetří. Filip Č. časovou náročnost nerozebral, takže ji má asi stejnou.

 

Samotnou soutěž hodotí Filip Č., Tomáš P. i Michal V. pozitivně. Dle očekávání se v této otázce vyjádřili ke sportovní výzvě pouze ti, kdo se do ní zapojili. Obdobně to bylo v podobné otázce loni, kdy jsem se ptal na průběžný úkol, ke kterému se také nevyjádřil nikdo z těch, kdo se do něj nezapojili, ale pouze ti, co jej plnili. K tomuto tématu se ještě částečně vrátím v samostatném článku zítra při uzavření bodování a hodnocení uplynulého covidového pololetí.

 

V každém případě oceňuji všechny, kdo se zapojili v tomto pololetí do Novoroční soutěže, loni do on line soutěže a navíc ještě do sportovní výzvy a loni do průběžného úkolu on line soutěži. S ohledem na poměrně silnou demotivační situaci, kdy je vám dle méjho názoru neuváženě bráněno špatně nastavenými opatřeními provozovat váš oblíbený sport, zaslouží ocenění i do dílčích sportovních aktivit. Mnohým z vás to pomohlo.

 

V 17. úkolu jste dělali stoj vzpažmi z lehu na zádech za minutu. Výkony dopadly takto: Tomáš P. 20 (20 bodů), Filip Č. 16 (18 bodů), Michal V. 15 (18 bodů), Tomáš Š. 13 (7 bodů – bez videa) a Ríša 4 (2 body – bez videa). Pochavala tady patří Ríšovi.I když vám může připadat 4 jako málo, je potřeba vzít v potaz, že před pár měsíci měl Ríša výkon nulový (má objektivní problémy s pomalejším rozvojem pohybové motoriky) a další věc hodná ocenění je, že z pětice soutěžících je jedniný ze slabší výkonnostní skupiny B. Pokud by se však hecnul ještě o něco více a zkusil sportovní výzvu aspoŇ v nejnižším 3 stupni a zaměřil cviky hodně na motoriku, určitě by mu to pomohlo ještě výrazně více, protože pohybovou motoriku je potřeba rozvíjet co nejdříve. Pochvalu zasluhuje i Tomáš P., který při cviku dělal opravdu stoj vzpažmo (ruce nad úroveň hlavy), jak bylo v zadání.

 

V 18. úkolu jste dělali desetkrát tam a desetkrát zpět cval bokem na vdálenost dvou metrů. Výsledky byly následující: Tomáš P. 19s (20 bodů), Michal V. 25s (17 bodů) a Filip Č. 29s (17 bodů), Tomáš Š. 26:54 (7 bodů – bez videa) s a Ríša 33s (6 bodů – bez videa).

 

V kratším termínu do pátku stihli odpovědi zaslat všichni mimo Michala V. a získávají za to 20 bodů, Michal V. má za poslání odpovědí 10 bodů.

 

Konečný výsledek a pořadí Novoroční on line soutěže vypadá takto: 1. Tomáš P. 392, 2. Filip Č. 369, 3. Michal V. 367, 4. Tomáš Š. 215, 5. Ríša 205.

 

Tyto body budou během odpoledne započteny do pololetního bodování. Pololetní bodování bude uzavřeno dnes v 20 hodin a jeho výsledky včetně celkového hodnocení tohoto pololetí najdete na našich internetových stránkách zítra hned po půlnoci. Do 20 hodin čekáme na hlášení za sportovní výzvu, abychom body za ně započetly ještě do tohoto pololetí.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Pátek 19.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT