Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Zahájení tréninků se odkládá

Fuček Miloslav

01.12.2020

Informace

Přečteno: 539

Komentářů: 0


Jak jsem již avizoval včera, nakonec se zahájení tréninků odkládá. Důvodem je nutnost sportování ve vnitřních sportovních prostorách pouze v rouškách.


Odborníci ze sportovního prostředí varují, že sportování v rouškách je nebezpečné. Důvodem je to, že sportovec vydechuje při sportu kysličník uhličitý, který následně intenzivně dýchá zpět (intenzivněji než v klidovém režimu nebo při pouhé chůzi). S tímto názorem se jako trenér plně ztotožňuji. Sportovci s nedostatečně prokrvenou (okysličenou) hlavou se může při pohybu zatočit hlava, může upadnout a zranit se a pád v tomto rozpoložení by byl nekontrolovatelný bez možnosti použití obranných reflexů při pádu.

 

Dnes vyšlo na stránkách České unie sportu výkladové právní stanovisko JUDr. Daniela Viduny, které konstatuje, že na zákaldě nepřehledných a v některých bodech si i doporujícím usnesení vlády vyplývá, že z povinnosti nosit ochranu dýchacích jsou vyjmuti sportovci nebo cvičící osoby pouze na venkovních sportovištích. V případě vnitřních sportovišť platí výjimka pouze pro profesionální sportovce a bazény.

 

V návaznosti na matoucí textaci Usnesení a s přihlédnutím k pravidlům dle Mimořádného opatření je pak zřejmé, že byť Usnesení povoluje pořádání i amatérských soutěží organizovaných sportovními svazy, pak s přihlédnutím k povinnosti užívat na vnitřních sportovištích ochranu dýchacích cest i během sportovní činnosti je jasné, že výkonnostní amatérský sport na vnitřních sportovištích je de facto nerealizovatelný.

 

Z tohoto důvodu odkládám zahájení tréninků na dobu, kdy se opidemiologické opatření změní natolik, aby bylo možné trénovat bez roušky. To může nastat buď po té, co bude epidemilogický stupěň PES na úrovni 2 (Pro Prahu k tomu chybí 2 body a stupně 1 a 2 mají být vyhlašovány regionálně, na rozdíl od stupňů 3 až 5, které se vyhlašují celostátně). Druhou možností termínu může být datum 12. 12., kdy pokud nebude prodloužen, skončí nouzový stav.

 

V tuto chvíli tedy doporučuji našim členům oddílu mládeže, aby se zaměřili na dokončení on line soutěže a zapojili se do vyhlášené sportovní výzvy – http://www.mladez.ttcpraha.cz/clanek.php?id=565, aby si udrželi získanou sportovní kondici, kterou získali zapojením do on line soutěže.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Sobota 20.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT