Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Třetí kolo on line soutěže

Fuček Miloslav

19.10.2020

Soutěž

Přečteno: 578

Komentářů: 0


Druhý týden zavření vnitřních sportovišť a tím i přerušení tréninků začínáme 3. kolem naší on line soutěže.


Průběžný úkol

 

Protože v těchto dnech, kdy je na maximum omezeno vycházení ven a není možno trénovat, je prioritou fyzická kondice, vkládám do naší on line soutěže tento průběžný úkol, který je její součástí.

 

Zkus si sestavit týdenní plán (na 7 dní) cvičení, ideálně tak, aby jej šlo v následujícím týdnu přesně zopakovat. Měly by zde být nejméně obden zařazeny cviky s měřitelnými výsledky, aby bylo možno poznat, zda došlo po týdnu ke zlepšení výkonu. Návrh plánu je možno poslat ke konzultaci trenérovi, který s ním poradí, aby nebyl příliš snadný nebo naopak příliš obtížný. Pokud si nevíš s jeho sestavením rady, poraď se emailem s trenérem. Pošli ale nějakou svoji představu, protože účelem těchto rad není, aby tento plán sestavoval trenér. Finální verze plánu bude bodována a bude za ní až 30 bodů dle kvality.

 

Inspirací k jednotlivým cvikům může být včerejší článek Domácí trénink. Cvičení by mělo být na 15 až 30 minut denně, zdatnější jej mohou zařadit dle časových možností i dvakrát denně.

 

Cvičení by mělo být každý den dokumentováno textově a dle možnosti i videem. Za tuto denní dokumentaci bude za každý den udělováno až 5 bodů za text popisující cvičení a jeho význam a 5 bodů za video a až 5 bodů za provedené cvičení (omylem vypadlo z textu, doplněno 23. 10. 2020).. Text by měl obsahovat co bylo cvičeno a proč (co se od toho očekává). Za každé zaslání budou další 2 body. Záleží na tobě, zda se rozhodněš výsledky zasílat průběžně každý den nebo obden a nebo až najednou za týden. Za každé zaslání jsou vždy dva body, takže při denním 7 x 2 za týden, při týdenním 1 x 2 body za týden.

 

Tento úkol začíná být plněn vyhlášením týdenního cvičebního plánu. Pokud jej stihneš hned dnes včetně cvičení, tak od pondělí, ale můžeš začít také v úterý popř. až ve středu. Od tohoto dne půjde o 7 dní a následně potom dalších 7 dní. Tento průběžný úkol tedy trvá přesně 14 dní. Při tom oba týdny by měly být shodné, aby bylo možné srovnání.

 

Tento úkol bude hromadně vyhodnocen v pátek 6. 11. 2020, kdy by jej již měli mít splněný a zdokumentovaný všichni. Maximálně je možno za něj získat až 188 bodů. Dalších až 10 bodů je možno získat za závěrečné hodnocení celého dvoutýdenního cvičení, které pošli spolu s dokumentací 14. dne.

 

 

Úkol č. 7

Vyzkoušej si zda při sedu ve vzduchu vydržíš tento cvik dělat 5 minut. Při tomto cviku je potřeba mít záda svisle opřená o zeď a úhel v kolenou i úhel v pase mít 90 stupňů. Za výdrž v tomto cviku v kvalitním provedení získáš až 10 bodů, za zaslané video dalších 10 bodů.

 

Úkol č. 8

V kterém z těchto případů se nenařídím nový míč?

a) Hráč při hře u ohrádky skopne ohrádku a ta spadne na zem do hracího prostoru.

b) Hráč v sousedním hracím prostoru skopne ohrádku a ta spadne do hracího prostoru.

c) Do hracího prostoru v průběhu výměny vletí míček z jiného hracího prostoru.

 

Úkol č. 9

Topspin je:

a) Úder s horní rotací při němž se hráč hrající pravou rukou při zahrání míčku vytáčí k míčku bokem a přenáší váhu nohou z pravé nohy na levou.

b) Úder se spodní rotací při němž se hráč hrající pravou rukou při zahrání míčku vytáčí k míčku bokem a přenáší váhu nohou z pravé nohy na levou.

c) Úder s horní rotací při němž se hráč hrající pravou rukou při zahrání míčku vytáčí k míčku bokem a přenáší váhu nohou z levé nohy na pravou.

 

Za úkoly – otázky 8 a 9 získáš za správnou odpověď u každé z otázek po pěti bodech.

 

Odpovědi je potřeba poslat nejpozději do soboty 24. 10. 2020, pokud je ale pošlete do středy 21. 10. 2020 získáte za odeslání o 10 bodů více. Za včasné doručení odpovějí tohoto kola je dalších deset bodů, resp. 20 bodů, pošlete-li je do 21. 10. 2020. Během neděle 25. 10. 2020 bude toto kolo vyhdnoceno a odpovědi došlé po zveřejnění vyhodnocení (s výjimkou úkolu č. 7) nebude možno brát v potaz.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Sobota 20.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT