Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Dvanácté kolo naší soutěže

Fuček Miloslav

11.05.2020

Soutěž

Přečteno: 693

Komentářů: 0


Naše soutěž dnes končí a přinášíme její poslední 12. kolo. Proto věnujte pozornost časům na odpovědi, které se trochu liší od předchozích kol.


Po zhruba dvouměsíční přestávce budou konečně zahájeny tréninky a tak je tu i konec naší soutěže. Termín pro doručení odpovědí je do čtvrtka 14. 5. 2020, přičemž tři motivační prémiové body můžete získat, pokud dodáte odpovědi do úterý 12. 5. 2020. Vyhodnocení a uzavření celé soutěže můžete očekávat během dne v pátek 15. 5. 2020.

 

67) Jaký je rozdím mezi kontradraivem a topspinem?

a) kontradraiv se hraje dále za stolem, topspin blíže za stolem, oba údery mají lehkou horní rotaci

b) topspin se hraje dále za stolem a má horní rotaci, kontradraiv je hraje co nejblíže u stolu v nejvyšším bodě odskoku a měl by být pokud možno bez rotace

c) ona údery se hrají těsně u stolu, kontradraiv má horní rotaci a topspin má spodní rotaci.

 

68) Tato otázka je praktická. Popište, jak by mělo vypadat rozcvičení před tréninkem, co byste do něj zařadili a v jakém pořadí. Část, kterou bude možné, natočte na video a za poslané video získáte dalších 5 bodů navíc. Za popis rozcvičky můžete získat až 10 bodů, celkem tedy s videem až 15 bodů.

 

69) Kolik uděláš dřepů za minutu? Za výkon bude až 5 bodů, za zaslané video dalších 5 bodů. V této otázce mohou ti, kdo mají s natáčením videí problém, jej nahradit tím, že přijdou o pár minut dříve na trénink a v rámci rozcvičky své dřepy předvedou na tréninku. Úkol ale musí být splněn nejpozději do čtvrtka 14. 5. 2020.

 

70) Jak je to s braním time outu v zápase jednotlivců, např. na turnaji?

a) Time out si bere hráč, pokud jej bere trenér, je to jenom doporučení, které hráč akceptuje tím, že k němu přijde. Pokud hráč time out nahlášený trenérem odmítne, time out nebyl čerpán.

b) Time out bere trenér, pokud jej bere hráč, je to jenom doporučení, které akceptuje trenér tím, že mu poradí. Pokud trenér odmítne time out vzaný hráčem, bere se to, jako by nebyl čerpán.

c) Time si bere hráč, pokud jej bere trenér, je to jenom doporučení, které hráč akceptuje tím, že k němu přijde. Pokud hráč time out nahlášený trenérem odmítne, time out byl vyčerpán a vzápětí skončil.

 

71) Jak je to s braním time outu v zápase družstev, např. při utkání TTC Praha – Sparta Praha?

a) Time out si bere hráč, pokud jej bere trenér, je to jenom doporučení, které hráč akceptuje tím, že k němu přijde. Pokud hráč time out nahlášený trenérem odmítne, time out nebyl čerpán.

b) Time out bere trenér, pokud jej bere hráč, je to jenom doporučení, které akceptuje trenér tím, že mu poradí. Pokud jej hráč odmítne, bere se to, jako by nebyl čerpán.

c) Time out bere trenér, pokud jej bere hráč, je to jenom doporučení, které trenér akceptuje a poradí mu. Pokud hráč time out nahlášený trenérem odmítne, time out byl vyčerpán a vzápětí skončil.

 

72) Jak se postupuje, pokud během zápasu praskne míček a je vyměněn za nový?

a) hráči mají nárok na krátkou rozhehru pouze na vyzkoušení vlastností nového míčku, ale bez možnosti jeho výměny z důvodu, že jim připadá křivý

b) hráči nemají nárok na vyzkoušení nového míčku a musí hned zahájit hru

c) hráči mají nárok na minutovou rozhehru vyměněným míčkem a případně mohou chtít míček vyměnit za jiný

 

Karty jsou rozdány a hraje se o poslední body. Ty rozhodnou o vítězi. Body získané za tuto soutěž jsou vám průběžně připočítávány do bodování. První tři v této soutěži budou na trénincích od 18. 5. 2020 odměněni drobnými cenami – sladkostmi.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Úterý 16.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT