Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení 6. kola naší soutěže

Fuček Miloslav

28.04.2020

Soutěž

Přečteno: 699

Komentářů: 0


Protože je úterý, je čas na vyhodnocení 6. kola naší soutěže. Přinášíme správné odpovědi a mezipořadí po tomto kole.


Nejprve se pojďme podívat na správníé odpovědi na otázky tohoto kola.

 

31) Je popsaná kombinace uzavřená nebo otevřená? Hráči hrají bekhendový kontradrajv. Hráč A nepravidelně prohazuje hráče B do forhendu, ten po té zahraje míček po lajně zpět do bekhendu hráče A a opět pokračují.

a) uzavřená

b) otevřená

 

Správná odpověď je A, protože kombinace pořád pokračuje, i když je chvíli nepravidelná. Oba hráči vpodstatě hrají pořád dokola na udržení.

 

32) Je popsaná kombinace uzavřená nebo otevřená? Hráči hrají forhendový kontradrajv. Hráč A nepravidelně zahraje míč po lajně do bekhendu soupeře B. Ten následně zahraje do bekhendu soupeře A a hráči hrají bekhendový kontradrajv. Po určité chvíli hráč B zahraje nepravidelně po lajně do forhendu hráče A a ten na to odpoví tím, že zahraje opět do forhendu hráče B a hráči hrají forhendový kontradrajv, až do doby, než hráč A zahraje opět po lajně.

a) uzavřemá

b) otevřená

 

Správná odpověď je A. I tady hrají hráči pořád dokola, sice nepravidelně, ale kombinace se po určité době vždy opakuje. Opět s ehraje pořád dokola na udržení míčku ve hře.

 

33) Už je to dlouho, co jsme měli vytrvalostí soutěž. Zkus si doma, kolik uděláš kliků za minutu. Popros někoho, aby Ti to změřil, případně aby Ti to natočil na video. Hodnocení této odpovědi bude do 5 bodů dle výkomu v porovnání s ostatními + dalších 5 bodů ten, kdo zašle i video. U hráčů po úrazu, jako je Tomáš Š., kteří tento cvik nemohou dělat, se jim započte výsledek z poslední vytrvalostní soutěže.

 

Zaslané výkony jsou Ríša 7 (1 bod), Filip Č. 60 (5 bodů), Ondra Š. 23 (2 body), Tomáš P. 33 (3 body), Michal V. 46 (4 body). Tomášovi Š., který po úrazu kliky dělat nemůže započítáváme výkon 18 za 2 body. Video poslali Filip Č., Tomáš P., Michal V.  a Ondra Š., kteří za něj dostávají 5 bodů. Tomášovi Š. dáváme 2,5 bodu, protože když nemůže dělat kliky, nemůže poslat jejich video. Bodově by si mohl ale přilepšit, kdyby poslal video rehabilitačních cviků, které pravidelně dělá.

 

34) Pokud hráč dostal při zápasu za nesportovní chování žlutou kartu a znovu se proviní

a) dostane znovu žlutou kartu

b) dostane žlutou a současně červenou kartu a soupeři se připočte bod

c) dostane červenou kartu a zápas prohrál kontumačně.

 

Správná odpověď je B.

 

35) Kdy může hráč přijímat rady od trenéra?

a) Kdykoli během hry

b) Kdykoli během hry, pokud není míček právě ve hře a nezdržuje to průběh zápasu

c) Pouze o přestávkách mezi sety nebo při time outu

 

Správná odpověď je B. Toto pravidlo ale platí přibližně rok, před tím se smělo radit jenom o přestávkách a time outu. Nyn í může trenér poradit hráči i když jde třeba pro míček, ale hráč se u trenéra nesmí zastavit.

 

36) Pokud se při čtyřhře dotkne některý z hráčů, který právě nehraje nehrající rukou hrací plochy a pokud je míček právě ve hře:

a) nic se neděje, protože tento hráč právě nehraje a tak se pokračuje ve hře

b) dvojice, z níž se hráč dotknul nehrající rukou hrací plochy ztrácí bod, výměna tím končí

c) výměna dotykem kteréhokoli hráče nehrající rukou hrací plochy končí. Protože se dotknul hráč, který právě nehrál, nařídí se nový míč.

 

Správná odpověď je B. Hráč se nesmí, pokud je míček ve hře, dotknout nehrající rukou po zápěstí stolu. Při čtyřhře to samozřejmě platí pro oba hráče. Pokud se hráč stolu dotkne, výměna končí a bod získává soupeř.

 

Odpovědi tentokrát zaslalo 6 soutěžíchích z 9 dosud zapojený + od 1, který to nechal na poslední chvíli a včera večer mu vypadl internet, takže jsou teprve na cestě. Nějak je zapojíme dodatečně.

 

Stav v tuto chvíli je takový, že máme toto mezipořadí: 1. Tomáš P. 248, 2. Filip Č. 230, 3. Michal V. 229, 4. Ríša 211, 5.Ondra Š. 182, 6. Tomá Š. 174,5, 7. Lukáš B. 140, 8. Pavel 130, 9. Veronika 110.

 

Nejsou započteny odpovědi od Lukáše B., Pavla a Veroniky, které dosud nedošly. Aby měli všichni stejné podmínky, započteme je tentokrát výjimečně všem třem, pokud dorazí dnes do 12.00, přičemž rozhodující bude čas doručení uvedený v emailovém klientovi příjemce. Dostanou ale o 5 bodů méně za celé kolo. Aby se zamezilo podobným komplikacím, zkracujeme čas na doručení odpovědi o den (7 dní by mělo stačit), aby byl den na vyhodnocení. Dále budeme dávat 3 motivační body navíc těm, jejichž odpověď dojde do 3 dnů po zveřejnění otázek, tedy u pondělních kol do středeční půlnoci a u středečních kol do páteční půlnoci. tím pádem bude možnost i odpovědi zveřejňovat hned ráno, stejně jako otázky, které máte k dispozici hned po půlnoci v čase 0.00. Teoreticky může dojít i k bodovým korekcím, protože dosud nejsou vyhodnoceny videa, která došla včera.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Úterý 23.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT