Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Skončilo třídenní tréninkové soustředění

Fuček Miloslav

01.09.2018

Reportáže

Přečteno: 920

Komentářů: 0


Zkrácené třídenní soustředění je u konce. Včera jsem jej zakončili odpočinkovým závěrem – hrou na ministole.


Protože druhý zájemce se přihlásil až od středy, bylo druhé tréninkové soustředění pouze třídenní a začalo ve středu 29. 8. Spolu s Lukášem zde trénoval rekreační hráč Tomáš. Po poklusu o rozehru forhendovým a bekhendovým drajvem se oba hráči rozdělili. Tomáš si začal trénovat podání (
zatím začátečnické) a Lukáš šel na robota, kde se rozehrál forhendovými a bekhendovými drajvy, přičemž bekhend si následně střídavě obíhal i na forhend.

 

Po STP cvičení na závěr dopoledního tréninku hráli kluci místo Žumpy zápas. Lukáš dával klouzavý handicap 7 a až do handicapu 9 poměrně bezkonkurenčně vyhrával.

 

Odpoledne jsme trénovali opět forhendový a bekhendový drajv a potom se šlo na robota, na němž Tomáš trénoval základní údery a Lukáš topspinoval do čopu. Střídavě oba trénovali podání. Po STP cvičení následoval opět zápas s handicapem, který měl obdobný průběh jako dopoledne.

 

Ve čtvrtek jsme čekali na Tomáše, který zaspal a tak Lukáš trénoval na robotu topspin do čopu, nejprve z místa, potom s pravidelným rozhozem na roh stolu a střed stolu a potom s nepravidleným rozhozem po forhendové polovině stolu. Dále si zahrál proti robotu do čoupu s nepravidelným rozhozem po celém stole, kdy z horhendu měl topspinovat, z bekhendu mohl hrát, na co si troufl – buď pink a nebo zkusit míček přetočit horem.

 

Když dorazil Tomáš, zbyl už jenom čas jenom na připravenou STP soutěž. Skákání přes švihadlo vyhrál jednoznačně Lukáš s nejlepším časem 43 sekund. Lukáš vyhrál i soutěž na atletickém žebříku, kde měl dvě chyby, zatímco Tomáš šest chyb. Tomáš se prosadil až ve slalomu mezi ohrádkami, kde vyhrál časem 35,91s před Lukášem s časem 36,09s. Tomáš tak snížil celkový stav na 1:2. Následovalo obíhání kuželů, kde vyhrál Lukáš časem 35,09s přes Tomášem s časem 38,12s. Tím už Lukáš STP soutěž vyhrál, ale ještě proběhla poslední disciplína sbírání míčků. V ní vyhrál Tomáš časem 2:27,03 min před Lukášem s časem 2:27,87 min a snížil na 3:2 pro Lukáše.

 

Díky vyrovnanosti STP soutěže jsme se dohodli, že si v ní dají kluci odvetu v pátek.

 

Na odpolední trénink byl Tomáš omluvený, protože měl namožená lýtka a tak začal Lukáš trénink na robotu nejprve rozehrou základními drajvovými údery z forhendu a potom bekhendu. Bekhend opět chvíli střídavě obíhal, následovalo Psaníčko a nakonec nepravidelná hra po celém stolu. Potom ještě trénoval chvíli Lukáš na robotu příjem podání s bočními rotacemi. Následně šel na chvíli sám trénovat podání, aby si odpočinul na druhou sérii na robotu, kdy trénoval topspin do čopu – opět nejprve z místa, potom s pravidelným rozhozem a nakonec s nepravidleným rozhozem. Na závěr hrál chvíli do čopu nepravidelně po celém stole. Na závěr tréninku šel Lukáš na zásobník, kde trénoval smeče.

 

V pátek dopoledne jsme začali slíbenou STP soutěží. Skok přes švihadlo vyhrál opět jednoznačně Lukáš, který zlepšil čas na 1:22 min. Lukáš vyhrál s přehledem i soutěž na atletickém žebříku, kdy byl bez chyby. Slalom mezi ohrádkami ale vyhrál znova Tomáš. Tentokrát měli kluci dva pokusy. Lukáš měl časy 36,28s a 37,25s, Tomáš 36,62s a 36,22s. Takže vítězství vybojoval až na druhý pokus rozdílem pouhých šest setin.

 

Následovalo obíhání kuželů, opět na dva pokusy. Lukáš měl časy 35,84s a 35,81s, Tomáš 34,16s a 35,13s. Takže vyhrál opět Tomáš, tentokrát hned prvním pokusem a srovnal stav STP soutěže na 2:2. Rozhodovalo sbírání míčků. Zde získal Lukáš čas 2:22,62 min, který Tomáš nepřekonal (2:28,29 min) a tak Lukáš opět vyhrál STP soutěž 3:2.

 

Odpolední trénink byl oddechovější. Začali jsme pravidly a teorií kolem podání. Protože se to protáhlo, přešli jsme rovnou na STP cvičení a potom byl v rámci Žumpy zápas, ale tentokrát pro zpestření na ministole. Lukáš má cit pro míček, takže mu ministůl problém nedělal a Tomáše porazil opět přesvědčivě. Po protažení byl závěr soustředění s kladným hodnocením pro oba.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Čtvrtek 28.03.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT