Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Tréninkové soustředění dnes do druhé poloviny

Fuček Miloslav

15.08.2018

Reportáže

Přečteno: 823

Komentářů: 0


Tréninkové soustředění mládeže TTC Praha se dnes přehouplo do druhé poloviny.


Druhým dnem soustředění bylo úterý, kdy jsme začali dopolední trénink opět rozehrou na jistotu – forhendový drajv, bekhendový drajv, lajny drajvem, Psaníčko a kombinací, kdy se hrály drajvem kříže a jeden z hráčů měnil forhendy na bekhendy a druhý obráceně bekhendy na forhendy.

 

Potom jsme šli na robota, přičemž druhý z hráčů trénoval současně podání. Na robotu jsmke trénovali forhendový drajv do jednoho místa, potom s pravidelným rozptylem po čtvrtině stolu a nakonec s nepravidelným rozptylem po čtvrtině stolu.

 

Bekhendový drajv jsme na robotu trénovali z místa, potom střídavě obíhaný na forhend a nakonec s nepravidelným rozptylem po čtvrtině stolu, kdy měl hráč míčky na střed hrát forhendem. Následovalo STP a Žumpa, kterou vyhrál Lukáš 2:0.

 

Odpoledne jsme začali rozehrou forhendovým drajvem, bekhendovým drajvem a pinkem. Následoval set pouze pinkem, který vyhrál Martin. Lukáš ale testoval od rána novou pálku, což mu hru ztěžovalo.

 

Trénovalo se na robotu, souběžně s podáním. Na robotu se hráči učili pink a příjem podání se spodní rotací a se spodní a boční rotací. Trénink byl zakončen zápasem, který vyhrál Lukáš 3:1(-9,5,12,10).

 

Dnes pokračoval Lukáš v testování pálky a vypadá to, že už máme vybráno. Pro jistotu ji ale bude zkoušet ještě celý zítřek. V rozehře kluci hráli forhendový drajv, forhendový pink, bekhendový drajv a bekhendový pink. Potom přišlo na řadu opět podání a robot, na kterém jsme trénovali forhendový drajv, bekhendový drajv, forhendový pink, bekhendový pink a obíhaný forhendový drajv. Závěrečný zápas vyhrál Lukáš nad Martinem 3:0(12,3,5).

 

Odpolední trénink byl odlehčený, protože kluci byli unavení a třetí den bývá nejnáročnější. Lukáš si potrénoval na robotu pink do krátkého a nízkého míčku. Martinovi ujel autobus a tak dorazil později. Potom byla teorie ohledně taktiky a pravidel.

 

Došlo samozřejmě i na trénink – forhendový a bekhendový drajv, pink a set pinkem. STP bylo tentokrát hodně krátké, pouze na atletickém žebříku a potom následoval zápas, který skončil 1:1.

 

zítra zase tréninkové tempo vystupňujeme. Přejdeme k pokročilejším úderům, tedy k topspinům, které zkusíme zapojit do jednoduchých kombinací. Uvidíme, jak to klukům půjde, zatím dlouho míček ve hře neudrží a s přesností hry mají také problémy.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Středa 24.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT