Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



První tréninkové soustředění dnes začalo

Fuček Miloslav

13.08.2018

Reportáže

Přečteno: 955

Komentářů: 0


Dnes začal první turnus tréninkového soustředění stolního tenisu, které pořádáme hlavně pro mládež.


 

První turnus není příliš obsazen, dopoledne se sešli pouze dva hráči z toho pouze jeden z TTC Praha. Talentovaný Lukáš Martinek dopoledne trénoval s Martinem Kozákem z TJ Střížkov. Na dopoledním tréninku jsme se věnovali základním úderům – frohendovému a bekhendovému drajvu a pinku. Trénink byl zaměřen na hru na jistotu, na udržení míčku co nejdéle ve hře. Tomu jsem nakonec přizpůsobil i soutěžní části. Hrál se set pouze forhendovým drajvem pouze po forhendovém kříži, přičemž servis ani jeho příjem ani následná rozehrávka nesměly být pokaženy. Čím delší byla výměna, tím více bodů získal její vítěz. Takže šlo o to udržet míček ve hře a útok si připravit. Pokud přijímající vrátil pět a více míčků, měl vítěz výměny 5 bodů, pokud 4 míčky měl 4 body atd. Tento forhendový set vyhrál Martin 35:31.

 

Následoval trénink bekhendového drajvu, který byl zakončen stejnou soutěží. Ta byla pouze vylepšena o to, že pokud soupeř zahrál míček do forhendu, mohl hráč úspěšným pohotovým útokem získat další dva body. Pokud druhý hráč jeho forhendový útok ubránil, měl pútočník pouze jeden bod. Tento set vyhrál Lukáš 30:22.

 

Dále se trénoval pink po celém stole s důrazem na nízký let míčků a cop nejkratší pink. I po tomto tréninku přišla soutěž v podobě setu pouze pinkem, přičemž míčky vyskočené do výše očí a výše, bylo povoleno zahrát smečí. Tento set vyhrál opět Lukáš.

 

Následovalo zhruba desetiminutové STP a po něm zápas na tři vítězné sety, který vyhrál Martin 3:2(12, -6,-6,14,8).

 

Na odpolední trénink si ještě přišel zatrénovat dospělý hráč z TTC Praha Robert. Dva hráči trénovali spolu na stole a třetí na robotu. Začalo se forhendovým drajvem, potom přišel na řadu bekhendový drajv a nakonec Psaníčko. Po asi desetiminutovém STP proběhla turnajovým způsobem Žumpa, kterou vyhrál Robert, před Lukášem a Martinem. Hráč, který právě nehrál Žumpu, trénoval podání.

 

Na konci tréninku proběhlo protažení, stejně jako před tréninkem rozcvičení. Na soustředění jsou ještě volná místa. Pokračujeme zítra od 10.00 hodin do 12 hodin dopoledne a potom od 15 do 17 hodin. Celé soustředění trvá až po pátku, ale je možno se zúčastnit i pouze některých tréninků. Informace získáte od trenéra na 603 451 965. Soustředění je otevřeno pro veřejnost. V týdnu od 27. 8. 2018 proběhne ještě jeden turnus.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Čtvrtek 28.03.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT