Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Druhý turnus příměstského tábora dospěl do poloviny

Fuček Miloslav

23.08.2017

Reportáže

Přečteno: 1002

Komentářů: 0


Příměstský tábor zaměřený na stolní tenis probíhá v Centru stolního tenisu Ďáblice od pondělí. Jde již o druhý turnus.


V pondělí se sešli účastníci příměstského tábora zaměřeného na stolní tenis v osm hodin ráno. Následovala krátká seznamovací schůzka a po ní hned začal první trénink. Ten byl zaměřen na základní údery – forhendový a bekhendový drajv a úderovou jistotu v nich. Úvodní trénink byl zakončen soutěživou hrou Žumpa, kterou vyhrál Adam O., před Tomášem, Adamem D. a Martinem.

 

Po tréninku jsme hráli Osadníky. První hra byly zkušební, protože někteří účastníci se ji teprve učili. Druhá hra se už hrála na ostro na body a vyhrál ji Adam O., před Tomášek, Martinem a Adamem D.

 

Na oběd jsme šli do sousední restaurace a tak zbyl odpoledne čas ještě na jednu hru Osadníků. Po ní následoval odpolední trénink, v kterém jsme k základním úderům do kříže přidali i údery po lajnách a spojili jsme jke v tzv. Psaníčko. Trénovalo se i podání a začali jsme trénovat i na robotu. Na závěr tréninku byla opět Žuma, kterou vyhrál Tomáš, před Adamem O., Martinem a Adamem D.

 

Po prvním dni bylo v táborovém bodování toto pořadí: 1. Adam O. 19, 2. Tomáš 18, 3. Adam D. 12 a 4. Martin 11.

 

V úterý se trénovaly opět zejména údery křížem a Psaníčko. K tomu na druhém stanovišti byl trénink podání a na třetím stanovišti trénink na robotu. V rámci dopoledního tréninku proběhla i soutěž z disciplín, kterése dělají v přípravce oddílu mládeže TTC Praha – házení míčky, hledání čísel, pinkání pingpongovým míčkem na pálce a hod UFO talířem.

 

V hodu míčkem byl nejlepší Adam O. Výkonem 87, před Tomášem (81), a Adamem D., který spolu s Martinem shodně naházeli 68. V hledání čísel bylo toto pořadí: 1. Tomáš, 2. Martin, 3. Adam O., 4. Adam D. Pořadí v pinkání bylo: 1. Tomáš 142, 2. Adam O. 115, 3. Martin 95, 4. Adam D. 54. Poslední disciplinou, kterým byl hod UFO talířem vyhrál Tomáš, který byl nejlepší v obou hodech, před Martinem a třetí shodně skončili oba Adamové. Celkově tedy tuto soutěž vyhrál Tomáš, před Adamem O., Martinem a Davidem.

 

Žumpu, která byla na závěr tréninku vyhrál Adam O., před Tomášem, Adamem D. A Martinem.

 

Po tréninku jsme vyrazili do Muzea hl. m. Prahy, kde jsme si prohlédli expozici Pravěku a Langweilův model Prahya násedlěn jsme se šli podívat na 3D film o tomto modelu. Potom si kluci chvíli hráli s molitanovými kostkami a následně jsme šli na oběd do restaurace u Rozvařilů. Po cestě byla slovní hra – soutěž v hádání věcí, kterou vyhrál Tomáš před Adamem O,, Martinem a Adamem D., kteří skončili společně oba třetí.

 

Před tréninkem jsme si ještě stihli zahrát Osadníky, které vyhrál Adam D., před Adamem O. A na společném třetím místě skončili Tomáš a Martin. V následném tréninku jsme ještě trénovali údery křížem a Psaníčko, dále podání a na robotu topspin a topspin v kombinaci s drajvem. V závěrečné Žumpě vyhrál Tomáš, Před Adamem O., Martineem a Adamem D.

 

Po druhém dni bylo v táborovém bodování toto pořadí: 1. až 2. Tomáš a Adam O. Oba 40, 3. Adam D. 32 a 4. Martin 25. Co se týká výkonnosti hráčů, tak podle ní byly do Žumpy nastaveny handicapy pro Tomáše 4, pro Adama O. 2 a ostatní hráli bez handicapu.

 

V dnešním dopoledním tréninku jsme měli zase tři stanoviště. Na prvním byly rozehra drajvem do kříže (forhend a bekhend), na druhém se trénovalo podání a na třetím se na robotu hrál topspin a drajv. Po prostřídání místo tréninku na robotu byl trénink na zásobníku – nácvik smečí. K tomu byla před tím chvilka teorie. Po STP následovala Žumpa, kterou vyhrál Tomáš, před Adamem O., Martinem a Adamem D. Na závěr bylo delší protažení, zaměřené zejména na protažení zad.

 

Vyrazili jsme na ďáblickou hvězdárnu. Tentokrát nám počasí přálo a viděli jsme jak Venuši tak Slunce. Při cesta tam i zpět byla opět slovní soutěž, tentokrát hádání osob. Tu vyhrál Tomáš před oběma Adamy a až poslední skončil Martin, který se raději věnoval svému mobilu a tak neuhodl ani jednou.

 

Na oběd jsme šli do sousední restaurace a po něm jsme stihli ještě dvě hry Osadníků. Tu první vyhrál Adam O., před Adamem D. a o 3. místo se podělili Tomáš s Martinem. V druhé hře vyhrál Adam D., o 2. místo se podělili Tomáš s Matinem a třetí byl Adam O.

 

Odpolední středeční trénink byl volnější – více oddechový, protože třetí den se nejvíce projevuje únava. Věnovali jsme se více teorii – pravidlům ale i taktice a potom podání. Následně byl ve dvojicích trénink podání a jeho příjmu. Po něm už následovala jenom Žumpa a závěrečné protažení. Žumpu vyhrál Tomáš, před Adamem O., Adamem D. a Martinem.

 

Zatím je v táborovém bodování toto pořadí: 1. Tomáš 62, 2. Adam O. 60, 3. Adam D. 50, 4. Martin 38. Bude-li Martin chtít více dotáhnout svoji bodovou ztrátu, bude třeba, aby se věnoval v nepingpongovém programu více tomuto programu než svému mobilu.

 

Na zítra je naplánována návštěva petřínského bludiště a na pátek návštěva Národního technickému muzea. V rámci tréninku po dnešním odpočinku opět zabereme a trénink se bude stupňovat jak po technické tak po fyzické náročnosti.

 

Na příměstském táboře jsou ještě stále volná místa. Je možno se přihlásit na čtvrtek a pátek za 1.200,-- Kč a nebo i jenom na pátek za 650,-- Kč. Informace můžete získat od vedoucího tábora na telefonu 603 451 965.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Čtvrtek 28.03.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT