Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Dnes skončil první turnus tréninkového soustředění žáků

Fuček Miloslav

18.08.2017

Reportáže

Přečteno: 969

Komentářů: 0


Oddíl mládeže TTC Praha pořádá o letních prázdninách dva turnusy tréninkového soustředění stolního tenisu. Ten první skončil právě dnes, na druhém, který bude poslední týden v srpnu, jsou ještě volná místa.


V pondělí 14. 8. 2017 začalo týdenní tréninkové soustředění pořádané oddílem mládeže TTC Praha. Trénovalo se od pondělí do pátku vždy od 10 do 12 hodin a odpoledne vždy od 15 do 17 hodin.

 

První trénink byl zaměřen na forhendový drajv a trénink podání. V odpoledním tréninku jsme s evěnovali bekhendovému drajvu a opět podání. Na konci každého tréninku byla soutěžní hra Žumpa. Matyáš, který byl z hráčů nejslabší měl klouzavý handicap 3 (na začátku vedl 3:0, pokud prohrál, handicap semu o 1 zvýšil, pokud vyhrál, tak se mu o 1 snížil. Vítězem obou Žump se stal Lukáš, druhý skončil Matyáš a třetí byl Šimon.

 

Od úterý byl k dispozici i tréninkový robot. Na něm se trénoval bekhendový drajv. Zbylí dva hráči trénovali drajvy po lajnách a podání. Na dopolední trénink přibyl ještě jeden hráč Adam. Ten už ale odpoledne netrénoval. Žumpu na konci tréninku vyhrál Matyáš, před Šimonem, Lukášem a Adamem (ten měl ještě větší handicap než Matyáš).

 

V odpoledním tréninku mimo hry základních úderů a tréninku na robotu přibyla i soutěž, která probíhá v naší přípravce. Z ní byly vybrány disciplíny – hledání čísel, házení míčky, žonglování (jednoduchí s 2 míčky), pinkání míčkem, turnaj na ministole a házení UFO talíři. Vítězem této soutěže se stal Šimon, před Lukášem a Matyášem. Hodnocena bylo i pravidelné cvičení STP, v kterém zaostával Lukáš. Do Žumpy na konci tréninku nastupoval Matyáš už s nižším handicapem, protože poslední Žumpu vyhrál. V této Žumpě vyhrál Šimon, před Matyášem a Lukášem.

 

Středa byla oddychovějším dnem. Dopoledne jsem ještě trénovali kombinace a spojením drajvů do kříže a dravů po lajnách jsem trénovali tzv. Psaníčko. Obdobný trénink byl i na robotu. Trénink byl zakončem Žumpúou, která byla na body (turnajovým systémem po setech) a která skončila nerozhodně.

 

Odpolední trénink jsme ve středu začali pozvolně. Polovina tréninku se věnovala teorii a to zejména pravidlům stolního tenisu, teroii podáíní a jeho příjmu a také taktice. Druhá polovina se věnovala lehkému procvičování podání a příjmu a následovala Žumpa, kterou vyhrál Lukáš před Šimonem a Matyášem, kterému se pro příští trénink vrátil handicap na původní hodnotu.

 

Ve čtvrtek jsme v dopoledním tréninku trénovali opět naplno. Došlo na trénink forhendového topspinu a bloku a na programu byla i STP soutěž. Ta měla čtyři disciplíny – skok přes švihadlo (součet dvou nejlepších pokusů ze tří): 1. Matěj 313, 2. Šimon 241, 3. Lukáš 230. Druhou disciplínou bylo cvičení na atletickém žebříku. Jedinou chybzu udělal Šimion, což ho odsunulo na druhé místo a o prvneství se podělili Lukáš a Matyáš. Třetí disciplínou byl slalom cvalem bokem mezi ohrádkami na čas. Pořadí: 1. Šimon 30,68 s, 2. Matěj 33,66 s, 3. Lukáš 35,00 s. Každý měl dva pokusy a započítal se mu ten lepší. Poslední čtvrtou disciplínou bylo obíhání kuželů. Pořadí: 1. Šimon 44,22 s, 2. Matěj 47,22 s, 3. Lukáš 50,66 s. O vítězství sedělili Šimon s Matějem, druhý skončil Lukáš.

 

Na konci tréninku se hrála Žumpa opět turnajovým způsobem. Vyhrál Matyáš, před Lukášem a Šimonem.

 

Odpolední trénink byl zaměřený na topspin – zejména forhendový, podání a jeho příjem a na robotu se topspinovalo do čopu. Trénink byl opět zakončený Žumpou, kterou vyhrál Matyáš, před Šimonem a Lukášem.

 

V pátek, který byl závěrečným dnem, jsem se dopoledne věnovali ještě topspinu a zkoušeli jsem bekhendový topspin. Na robotu se trénoval blok ostrého topspinu. V závěrečné Žumpě měl Matyáš opět nižší handicap, vyhrál Šimon, před Matyášem a Lukášem. Lukáš, který určitě není slabší než kluci, prohrával bohužel psychikou.

 

Na závěrečném tréninku jsem tréínovali jednudchou kombinací s krátkým podáním do bekhendu, dlouhým pinkem do forhendu, topspinem do forhendu, blokem do bekhnednu a volným dohráním. Na robotu se trénoval forhendový drajv s nepravidelným rozptylem asi 40 cm.

 

Po STP cvičení následoval turnaj. V něm odpadl psychicky Lukáš, který ho nedohrál. Finále bylo Matyáš – Šimon 1:3(-7,5,-10,-9). Matyáš do nej nastupoval s handicapem 2, který se mu po prvním prohraném setu zvedl na 3. Když vyrovnal na 1:1, měl opět handicap 2 a v čtvrtém setu jej dokázal Šimon porazit i když měl Matyáš zpět handicap 3.

 

Celkově byly body v bodování velmi těsné: 1. Šimon a Matyáš 61, 2. Lukáš 57. S ohledem na vyrovnanost dostali všichni tři stejnou cenu. Zaměřil jsem se spíše na ústní hodnocení. Velmi se mi líbil přístup k tréninku a snaha se co nejvíce zlepšit u Matyáše. Ten se také zlepšil relativně nejvíce, protože na začátku byl nejslabší, teď už dokázal kluky potrápit. Snažil se i Šimon, i když občas polevoval. Lukáš bohužel spoléhal na svůj velký talent a vymlouval se na to, že je nejmladší. Jenže talent sám o sobě bez tréninkové píle nic neznamená. A Lukáš má šanci, když bude chtít, se dostat z kluků nejdále, protože začal s tréninkem včas. Vše ale záleží jenom na něm, jak se svým talentem naloží.

 

Od pondělí se v Centru stolního tenisu bude konat druhý turnus příměstského tábora zeměřeného na stolní tenis, který bude od pondělí do pátku. V dalším týdnu od 28. 8. 2017 proběhne druhý turnus tréninkového sosutředění stolního tenisu. Na příměstském táboře i soustředění jsou ještě volná místa. Máte-li zájem, kontaktujte trenéra Miloslava Fučka na čísle 603 451 965.

 

Fotografie ze soustředění zkusím zpracovat o tomto víkendu a potom na ně vložím odkaz pod tento článek.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Sobota 20.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT