Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



V průběžném úkolu on line soutěže jsme dnes vstoupili do druhého sedmidenního cyklu

Zatímco v on line soutěži, která vyhlašuje dvě kola týdně po třech úkolech, máme jedenáct soutěžících, v průběžné soutěži na každodenní cvičení, je jich zapojeno zatím pouze sedm a z toho pouze šest aktivně (Veronika sestavila pouze tréninkový plán, ale cvivičt zatím bohužel nezačala).

 

Do této soutěže se jako první zapojil Filip Č., který reagoval na jei vyhlášení hned v den, kdy byla vyhlášena. Sestavil velmi kvalitné tréninkový plán a hned tentýž den je začal pnit. Mimo svičení, které soutěž doporučuje, k tomu přidává ještě běhání. Spojil tak naši aktivitu s aktivitou, kterou jim vyhlásil jejich školní tělocvikář. Dnes díky tomu cvičí už jedenáctý den. Jeho dopovědi jsou nejpropracovanější, výběr cviků je pestrý a nápaditý, cviky jsou kvalitně zdokumentovány pomoví videí a jsou i doprovázeny textem, který popisuje účel jednotlivých cviků, co s ejimi posiluje čim procvičuje.

 

Druhý v pořadí se do cvičení zapojil pouhé dba dny po Filipovi Ríša. Ten cvičí dnes již devátý den. K cvikům bohužel neposílá videa a ani cvičení nekomentuje. Cvičí ale pravidelně, což je jistě pozitivem.

 

O den po Ríšovi se do soutěže zapojili Ondra Š., Tomáš P. a Michal V. Z těchto tří soutěžících má cvičení na velké úrovni Michal V., jehož cvičení je také pestré, doplnění i o cviky, které jsme na trénincích nedělali, je zdokumentované pomocí videí a patřičně okomentované.

 

U Ondry Š., který cvičí také od minulého čtvrtka a cvičí dne také osmý den, jde úroveň cvičení nahoru. Na začátku chyběla k cvičení videa, ta ale od 5. dne pravidelně posílá a to formou více menších videí, které se lépe stahují. Ze začátku chyběly u jeho cvičení komentáře, které ale od posledních kol také přidal, takže úrovní se dotahuje na Michala V.

 

Tomáš P., který se do soutěže zapojil z důvodu nemoci trochu později, začal cvičit současně s Ondrou a Michalem. Jeho tréninkový plán je trochu volnější, doplňuje ho hrou stolního tenisu, protože mají doma stůl. Lepší by ale bylo, kdyby si stolní tenis nechal jako druhou fázi tréninku, podobně jako má Filip Č. jako druhou fázi běhání (každý den 5 km).

 

Poslední hlášení o cvičení přišlo od Honzy včera večer. Honza zaslal tréninkový plán ve středu a od té doby cvičí. Celých 7 dní zahrnul do jednoho hlášení, čímž docela přichází o body, protože za každé hlášení dne jsou 2 body, tedy 7 x 2 = 14 bodů, za jedno týdenní hlášení je 1 x 2 = 2 body. Poslal dvě videa, za což má 2 x 5 = 10 bodů. Popis cvičení je hodně obecný, celkový ke všem cvikům (nikoli jednotlivě k jednotlivým cvikům). Tréninkový plán je sice sestaven poměrně dobře, ale je na každý den stejný. Ostatní jej mají pestřejší, že obměňují cviky a doplnili jej i o cviky, které na tréninku neděláme, které byly např. doporučeny v článku Domácí cičení, popř. si některé cviky našli zcela samostatně na internetu.

Tréninkový plán si sestavila i Veronika, ale cvičit zatím nezačala nebo o tom aspoň nenapsala do včerejšího večera, kdy byl tento článek napsán.

 

Jak vypadá pořadí po prvních sedmi dnech? Protože uzávěrka tohoto článku byla v podvečer, kdy ještě nepřišel úkol do sedmého dne od Michala V., který ho počítá většinou hodně pozdě, dopočítávám mu, abych mohl pořadí sestavit, očekávanou většinovou bodovou hodnotu. S touto úpravou je pořadí po sedmi dech takovéto: 1. Filip Č. 149, 2. Michal V. 144, 3. Ondra Š. 119, 4. Tomáš P. 98, 5. Ríša 92, 6. Honza 79, 7. Veronika 10.

 

Některé cviky jsou pestré a zajímavé a tak zvažuji, že by bylo zajímavé jejich videa třeba sestříhat a upravit, aby byly tyto cviky námětem pro ostatní, včetně toho, jak mají být provedeny. Pokud se to zdaří zrealizovat, bude toto dokumentování užitečné pro celý oddíl, popř. i pro nečleny oddílu, kteří by se podívali na naši www stránku.

 

Kvůli rozdílnému počtu absolvovaných kol jednotlivých členů nejsou zatím tyto body připočteny k bodům v on line soutěži, i když nakonec tam připočteny budou. V tuto cjvíli je už více než jasné, že bude prodloužený nouzový stav, pravděpodobně do 3. 12. 2020 (o nutnosti prodloužení panuje shoda koalice s opozicí), takže bude prodlouženo i přerušení tréninků. Zda to bude do konce nouzového stavu nebo po jeho část, se zatím neví. Je ale hodně pravděpodobné, že on line soutěž neskončí 7. kolem 2. 11. 2020 a ani průběžná soutěž začátkem listopadu.

 

Vzhledem k tomu, že je předpoklad, že tréninky nebudou moct být ještě nejméně 2 až 3 týdny a on line soutěž včetně průběžného úkolu budou o totu dobu prodlouženy také, doporučuji těm, kteří se ještě nezapojili, aby se zapojili, protože jim to výrazně usnadní vstup do tréninkového procesu po obnovení tréninků. Dosavadní přerušení není ještě tak dlouhé, aby svaly zcela odvykly sportu a v tuto chvíli je ještě možno je snadno rozhýbat bez větších problémů s jejich namožením. Po obnovení tréninků budou tréninky přednostně zaměřeny na získání úderové jistory a obnovu pohybových reflexů za stolem a minimálně několik týdnů nebude na trénink fyzičky čas. Tu je vhodné trénovat právě nyní, když jsou sportoviště uzavřená a hrát se nedá.

 

Tento týden, kdy je školní volno a není distanční výuka, je vhodný pro ty, kdo se ještě nezapojili, aby to udělali (minimálně aspoň do on line soutěže, kde je možno praktické pkoly plnit zpětně i po stanovených termínech). Pokud se chcete pustit do průběžného úkolu, rady k sestavení tréninkového plánu najdete v článku Domácí cvičení. Pozdě ještě není, s ohledem na plánované prodloužení nouzového stavu to vypadá, že soutěž je maximálně v polovině.

 

V neděli vyjde vyhodnocení úkolů 5. a 6. kola a též obdržíte na email listopadové číslo Zpravodaje TTC Praha. To se bude věnovat mimo jiné i on line soutěži. V té době snad už budeme vědět, jestli a o kolik bude prodlouženo přerušení tréninků tím pádem, do kdy prodloužíme on line soutěž včetně průběžného úkolu.



Přidání komentáře k článku V průběžném úkolu on line soutěže jsme dnes vstoupili do druhého sedmidenního cyklu



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Sobota 20.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT