Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení desátého kola naší soutěže

Desáté kolo mělo otázky 55 až 60. Pojďme na správné odpovědi.

 

55) Vytrvalostní cvičení typu kluky, sedy, prkno apod. zařazujeme v tréninku

a) vždy na začátek, dokud mají hráči sílu

b) je to jedno

c) pokud možno na závěr tréninku, protože potom již hráči nemají moc sil

 

Správná odpověď je C. To, že na našich trénincích je dáváme před Žumpu, je jenom z tohot důvodu, abychom trénink odhadli časově, protože Žumpu lze na rozdíl do Vytrvalostní soutěže v případě potřeba zkrátit.

 

56) Rychlostní a obratnostní cvičení zařazujeme v tréninku

a) vždy na začátek tréninku

b) vždy úplně na konec tréninku

c) dle možností přibližně v polovině tréninku

 

Správná odpověď je C. Na STP cvičení je potřeba být rozcvičenýk, takže úplně na začátek se nehodí, ale současně ne příliš unavení, takže s enehodí ani na konec tréninku.

 

57) Tato otázka (spíše úkol) je tradičně praktická(ý). Kolik zvkládnete odpinků pingpongového míčku na pálce za minutu? Podmínkou je, že musíte při pinkání střídat strany pálky. Za tuto otázku získáte podle výkonu až 5 bodů, pokud to dokážete natočit na video a poslat, dostanete dalších 5 bodů za poslání videa.

 

Po pěti bodech za pinkání získávají Filp Č (126), Tomáš P. (/nahlášeno 153, ale já na videu viděl méně, zhruba přibližně stejně jako Filip Č) a Michal V. (125). Po třech bodech získávají Tomáš Š. (78), Ríša (87), Lukáš B. (83), Pavel (80) a Ondra Š.(70). Dva body získává Veronika, která napiknala 22 do spadnmutí, ale nepochopila, že má míček sebrat a pokračovat po dobu celé minuty. Po pěti bodech za zaslání videa dostávají Filip Č., Tomáš P., Michal V., Lukáš B. a Ondra Š.

 

58) Hráč může reklamovat nepřipravenost ke hře

a) vždy, když ke hře není připraven

b) pouze pokud neučiní pokus podání vybrat

c) pouze dvakrát za set

 

Správná odpověď je B. Hráč se nesmí pokoušet podání vracet a posleéze, kdyý s emu to nepovede, reklamovat, že nebyl připravený. Kolikrát může být nepřipraven není omezeno, to záleží na tom, jak podává souopeř. Většina soupeřů počká, až je přijímající hráč ve střehovém postoji. Pak není potřeba nepřipravenost reklamovat, protože k ní nedochází. Samozřejmě případné zneužívání může posoudit rozhodčí jako zdržování hry. Pokud chce hráč podávat a vy nejste ještě připraveni, doporučuje se to signalizovat zvednutím ruky. Typický příklad, kdy můžete být nepřiopraveni ke hře je, pokud je u stolu rozhodčí, pokud ještě nezahlásil body za předchozí výměnu (je-li tam počítadlo, pokud tento stav není na počítadle).

 

59) Hráč A, který přijímal v 3. setu podání od hráče B za stavu 2:1 po zkažené výměně kopne do ohrádky a protože je to již třetí prohřešek, dostane podruhé žlutou kartu s červenou. Stav utkání je 2:2, soupeři se přičtou nyní dva body, takže stav je 2:4. Který hráč bude nyní podávat?

a) hráč A, protože naposledy přijímal

b) hráč B, protože má nyní podle stavu bodů na počítadle podávat

 

Správná odpověď je B. Podání musí vždy odpovídat stavu zápasu. V tomto podání tedy jeden hráč o podání přijde, protože dva body, při kterých měl podávat, byly uděleny rozhodčím na základě opakovaného udělení žluté a červené kraty. Obdobně, pokud by k tomuto přestupku došlo třeba za stavu 10:6 v 1. setu, tento set skončil 11.6 a druhý set začíná od satvu 1:0, takže hráč, který bude podávat, bude mít už pouze jedno podání. Tyto trestné body se v rámci zápasu jednotlivců přenáší i mezi sety.

 

60) Pokud hrajeme proti vozíčkáři (vyber jedinou úplně správnou odpověd)

a) podání, které na vozíčkáře podáme, musí jít po odskoku směrem dopředu (k němu), tj. nesmí se na stole zastavit nebo se vracet.

b) podání nesmí po prvním oskoku přejít přes postraní čáru stolu

c) podání, které na vozíčkáře podáme, musí jít po odskoku směrem dopředu (k němu), tj. nesmí se na stole zastavit nebo se vracet a současně nesmí po prvním oskoku přejít přes postraní čáru stolu.

 

Správná odpověď je C, protože musí být splněny obě podmínky, tj. podání musí jít vždy po odskoku směrem dopředu a při dvouhře nesmí překročit přes boční hrany stolu.

 

Před dvěmi posledními koly je toto mezipořadí: 1. Tomáš P. 427. 2. Filip Č. 402, 3. Michal V. 390, 4. Ondra Š. 342, 5. Ríša 331, 6. Tomáš Š. 318, 7. Lukáš B. 273, 8. Veronika 219, 9. Pavel 207

 

Tomáš P. má sice náskok 25 bodů, ale ještě nejsou vyhodnoceny dvě kola. To poslední je docela pro fajnšmekry, protože je v něm o praktickou otázlu více a kdo si dá opravdu na odpovědi záležet, může si bodově dost polepšit. Takže ani zvýšený náskok Filipa č. před Michlem V. z dvou bodů ma 12 bodů nemusí ještě nic znamenat. Pouhých 11 bodůje rozdíl mezi Ondrou Š. a Ríšou a v jejich závěsu je Tomáš Š. Veronika předstihla Pavla, ale má náskok pouhých 12 bodů.

 

Šest soutěžících už poslalo odpovědi i na 11. kolo, ale nebudu zatím prozrazovat, pouze to, že čztyři z nich využili možnosti tří motivačních bodů navíc a odpovědi poslali bleskově. Zatím na 11. kolo neodpověděli Ondra Š., Pavel a Lukáš B. (psáno k datu 10. 5. večer či 11. 5.brzo ráno).Čas mají do dneška.

 

Do konce soutěže nám zbvývají poslední dvě kola. Předposlední 11. kolo má uzávěrku odpovědí už dnes a ve čtvrtek 14. 5. 2020 zveřejníme jeho vyhodnocení, které ale budu dělat už ve středu ráno. Krátce na to bude mít uzávěrku i poslední 12. kolo a to ve čtvrtek 14. 5. 2020 a to s celkovým vyhodnocením soutěže bude zveřejněno v průběhu pátku 15. 5. 2020, čímž celá soutěž definitvně skončí. Současně budou body za soutěž připočteny do bodování, kam jsou připisovány pravidelně, ale v posledních kolech díky mé časové vytíženosti s ohledem přípravy centra stolního tenisu na tréninky spíše nepravidelně. Dálr upozorňuji, že kdo pošle odpovědi na poslední kolo ještě dnes, získá navíc tři motivační body, které se mohou v konečném pořadí soutěže hodit.



Přidání komentáře k článku Vyhodnocení desátého kola naší soutěže



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Čtvrtek 28.03.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT