Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení 9. kola naší soutěže

Na deváté kolo dorazily odpovědi od devíti soutěžících, kteří zatím odpovídají. Vypadá to, že s euž asi nikdo další nepřidá. Přitom je to šance získat body do bodování, který se zatím moc získat nedalo, když se dva měsíce netrénovalo. Soutěž se nám už chýlí ke konci. v pondělí 11. 5., kdy obnovujeme tréninky, vyjdou poslední otázky 12. kola.

 

Jaké jsou správné odpovědi?

 

49) Forhendový topspin hrají praváci

a) s pravou nohou vpředu a během úderu přenesou váhu z pravé na levou nohu.

b) s levou nohou vpředu a během úderu přenesou váhu z pravé nohy na levou.

c) s levou nohou vpředu a během úderu přenesou váhu z levé nohy na pravou.

 

Správná odpověď je B.

 

50) Jak budete přijímat krátké čopované podání na střed stolu, které se vám nedaří přetočit horem

a) budeme přetočení míčku opakovaně zkoušet, protože pasivní hra je špatná

b) pinkneme jej soupeři dlouze do forhendu

c) pinkneme jej soupeři krátce do forhendu

 

Správná odpověď je C. Dost hráčů má s krátkým pinkem do forhendu problém, zvláště pokud míček opravdu jenom pinknete a nebudete jej čopovat, čímž tam soupeři pošlete jeho kvalitní čop, s kterým si vy nedokážete vrchem poradit.

 

51) V praktickém úkolu budete dnes zkoušet jestli vydržíte aspoň 5 minut sed ve vzduchu u zdi (jako děláme ve vytrvalostní soutěži). Můžete jej zkusit i déle, ale pro potřeby dnešní soutěže berem čas 5 minut jako čas vítězný a získáte za něj 5 bodů (za kratší časy méně bodů) a dalších pět bodů můžete získat, pokud pošlete video. To prosím posílejte přes www.uschovna.cz.

 

Pět minut vydrželi sedět ve vzduchu Filip Č., Ondra Š., Tomáš P., Michal V. a Veronika. Z nich získávají ale plný počet bodů 5 pouze Filip Č., Ondra Š. a Veronika. Michal V. a Tomáš P. si část času hověli a jeji úhel v kolenou bych chvílema místo 90 stuoňů pouze 45. Takže získávají body 3. Tři body získácá i Pavel za tři minutya Tomáš Š., který po úrazu nnemůže cvičit a jenmuž se započetl poslední výsledke z tréninku v včase 2:13. Dva body získácá Lukáš B. za čas 1:40 a jeden bod Ríša za čas 1:17. Pět bodů za video získávají Michal V., Ondra Š., Filip Č. a Tomáš Ś., který poslal aspoň video svých rehabilitačních cviků.

 

52) Jak probíhá změna podání ve čtyřhře když vy jste hráč A, váš spoluhráč hráč B a soupeři jsou hráči X a Y?

a) Hráč A podává dvě podání na hráče X. Následně podává hráč Y na hráče A.

b) Hráč A podává dvě podání na hráče X. Následně podává hráč Y na hráče B.

c) Hráč A podává dvě podání na hráče X. Následně poodáváhráč X na hráče B.

 

Správná odpověď je C: Vždy platí to, že při změně podání přechází podání na toho, kdo právě přijímal a strana, která podávala se točí.

 

53) Jaký je průběh hry ve čtyřhře?

a) Hráč A podá na hráče X, ten potom odehraje míček, který musí odehrát hráč B a další míček musí odehrát hráč Y a takto se pořadí stále střídá, dokud některá dvojice nezíská bod.

b) Hráč A podá na hráče X, který odehraje míček a po té již mohou vracet míček hráči v libovolném pořadí.

c) Hráč A podá na hráče X, ten potom odehraje míček, který musí odehrát hráč B a další míček musí odehrát hráč Y a dále již moohu hráči odehrávat míček v libovolném pořadí.

 

Správná odpověď je A. Jinými slovy řečeno, hráči se musí v odehrávání míčku střídat.

 

54) Jaký bude průběh hry ve čtřyhře z otázky 53, pokud hráči budou vozíčkáři?

a) Stejný, jako by nebyli vozíčkáři, není tam rozdíl.

b) Hráč, který má mít podání podává, ale přijímá libovolný hráč soupeře a potom hráči vrací míčky v libovolném pořadí.

c) Hráč A podá na hráče X, ten míček vrátí a po té již odehrávají míčky v libovolném pořadí. Žádný z hráčů ale nesmí přejet vozíčkem přes středovou čáru stolu v jejím pomyslném prodloužení.

 

Správná odpověď je C. Vozíčkáři se nemusí při čtyřhře střídat, ale na začátku musí vždy podat ten, kdo má podávat na toho, kdo má přijímat. Potom už moohu hrát v libovolném pořadí, ale každý musí být vozíčkrm na své straně stolu. Stejný je to, i kdyby hrál stojící z vozíčkářem. Stojící ale nesmí přešlápnou přes středovou čáru.

 

Do konce soutěže chybí ještě tři kola. Jaké je zatím mezipořadí po tomto kole: 1. Tomáš P. 379, 2. Filip Č. 359, 3. Michal V. 357, 4. Ondra Š. 309, 5. Ríša 300, 6. Tomáš Š. 285, 7. Lukáš B. 240, 8. Pavel 184, 9. Veronika 182.

 

Tomáš P. má sice asi velký náskok, ale o 2. místo je velký boj, Filip Č. si pořád drží dvoubodový náskok. Na 9. místě skvěle finišuje Veronika, která začala soutěžit později a nyní je již pouhé dva body za Pavlem.

 

Průběžné body za soutěž budou do bodování přičteny až odpoledne či vpodvečer, protože dopoledne již připravujeme Centrum stolního tenisu Ďáblice k pondělnímu provozu. Probíhá tam tam úklid a dezinfekce a další nutné věci. V neděli 10. 5. bude uzávěrka 10. kola, na které již nyní při psaní tohoto článku (večera v 18 hodin) odpověděli dva soutěžící (Filip Č. a Ríša). Ti, kdo ještě stihli odpovědět do včerejší půlnoci budou mít navíc tři motivační body. Ty jsou zavedeny proto, že dřívější posílání odpovědí mě výrazně pomáhá, prootže v těchto dnech se už věnuju intenzívně přípravě Centra stolníhom tenisu na provoz a tím pádem můj čas na tuto soutěž je limitován.



Přidání komentáře k článku Vyhodnocení 9. kola naší soutěže



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Pátek 19.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT