Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení 7. kola naší soutěže

V 7. kole byly otázky 37. až 42. Jaké jsou na ně správné odpovědi.

 

37) Je popsaná kombinace uzavřená nebo otevřená? Hráč A rozehraje krátkým podáním s čopem na střed stolu. Hráč B míček dlouze pinkne do forhendu hráče B. Hráč B rozehraje topspin po lajně do bekhendu hráče A. Hráč A topspin blokne na střed stolu a dále hráči dohrají výměnu nepravidelně se snahou ji vítězně zakončit.

a) uzavřená

b) otevřená

 

Správná odpověď je B. Začátek výměny je pravidelný, ale od určitého okamžiku výměnu (po odehrání povinné části) hrají jak chtějí a přechází v hru o vítězný míček (jako v zápase).

 

38) Je popsaná kombinace uzavřená nebo otevřená? Hráč A rozehreje krátkým podáním s čopem do forhendu hráče B. Hráč B míček pinkne dlouze po lajně do bekhendu hráče A, který si jej oběhne na forhend a hraje forhendový tospin na střed stolu. Hráč B tospin blokuje do forhendu hráče A. Ten potom topspinuje křížem do forhendu hráče B. Hráč B topspiny blokuje nepravidelně na střed stolu nebo do soupeřova forhendu a hráč A tospinuje stále do forhendu hráče B.

a) uzavřená

b) otevřená

 

Správná odpověď je A. Hráči hrají výměnu stále dokola, i když nepravidelně. Hrají ji na to, aby udrželi míček co nejdéle ve hře.

 

39) Tato otázka je opět praktická. Zkus si udělat prkno na výdrž a popros někoho doma, aby Ti změřil čas a případně Tě natočil na video. Až pět bodů můžeš získat za čas a dalších pět bodů za případné poslané video. U hráčů po úrazu, jako je Tomáš Š., kteří tento cvik nemohou dělat, se jim započte výsledek z poslední vytrvalostní soutěže.

 

Nejlepší čas měl Filip Č. 2:46 min a získává za tuto otázku 10 bodů. Druhý nejlepší byl Tomáš P. časem 2:07, ale jeho prkno není skoro vůbec rovné, spíš je to stříška. Získává tedy celkem 8 bodů. Třetí je Michal V. časem 1:08, který získává 7 bodů. stejně jako Ondra Š. s časem 1:05 min. Jeden bod za čas 0:22 získává Ríša, který video neposlal. Pavel, Lukáš ani Veronika video ani výsledek tohoto úkoklu (otázky) neposlali.

 

Mimo videí s Prknem přišlo i video od Tomáše s jeho rehabilitačním cvičením, za které děkuji a Tomáš za něj získává body, jako by v tomto a minulém kole poslal video s vcičením, které dělat nemůže. V tomto kole se mu tedy za prkni započítá čas dosažený naposledy na tréninku, což je 1:38 min.

 

40) Jak posoudí rozhodčí toto nesportovní chování? Hráč, který prohrál v turnaji zápas místo aby podal soupeři ruku, jej uhodí pěstí do břicha.

a) rozhodčí u stolu mu dá červenou kartu

b) rozhodčí u stolu mu dá žlutou kartu

c) rozhodčí u stolu přivolá vrchního rozhodčího a ten mu dá červenou kartu

 

Správná odpověď je C. V tomto případě jde o přestupek, který jen agresivní proti soupeři. Za přestupky s agresí proti hráči, rozhodčímu, trenérovi či divákovi mnebo komukoli a nebo za přestupkym nebezpečné, se uděluje rovnou červená karta, kterou ale nemůže udělit rozhodčí u stolu, ale musí ji udělit vrchní rozhodčí. Příkladem mlže být třeba pálka hozená do publika nebo pálka hozená tak nešťastně, že se odrazí a buď nekoho trefí nebo ho málem trefí. Červená karta může být udělena i za soustavmé nesportovní chování za menší přestupek, pokud hráč již dostal žlutou kartu a dvakrát žlutou kartu s červenou kartou.

 

41) Pokud hráč dostane na turnaji červenou kartu

a) prohrává pouze kontumačně zápas, v kterém ji dostal

b) je vyřazen z pokračování v celém turnaji, tedy i v případných soutěžích čtyřher

c) je vyřazen pouze z kategorie, v které červenou kartu dosta. Čtyřhru, je-li do ní přihlášen, může hrát dál, aby nebyl poškozen jeho spoluhráč.

 

Správná odpověď je B. Je-li hráče udělena červená karta, daná akce (turnaj nebo utkání družstev) pro něj končí.

 

42) Pokud hráč pohne stolem v době, kdy je míček ve hře

a) nařídí rozhodčí nový míč

b) výměna končí a bod získá hráč

c) výměna končí a bod získá soupeř

 

Správná odpověď je C. Hráč nesmí pohnout stolem, pokud je míček ve hře, jinak výměna končí a bod získá soupeř.

 

Celkově se do tohoto kola zapojilo sedm soutěžících. Nedorazily odpovědi od Veroniky ani Pavla, který přitom poslal odpovědi už na 8. kolo. Lukáš B. poslal odpovědi na otázky s výjimkou 39, kde neposlal video, ale nenapsal ani výsledek.

 

Celkové mezipořadí po 7. kole vypadá takto: 1. Tomáš P. 286, 2. Michal V. 271, 3. Filip Č. 270, 4. Ríša 242, 5. Tomáš Š. 210, 6. Lukáš B. 192, 7. Pavel 130, 8. Veronika 110.

 

Upozorňuji na možnost zisku 3 prémiových bodů navíc, pokud odpovědi za 8. kolo zašlete již dnes. Zatím došly od Filip Č., Ondry Š. a Pavla. Michal V. poslal odpovědi na 9. kolo, ale na 8,. kolo zatím ne. I za 9. kolo můžete získat navíc motivační 3 body, pokud pošlete odpovědi už zítra 1. 5. 2020.

 

Otázky na další, už desáté, kolo naší soutěže vyjdou v pondělí 4. 5. 2020. V úterý 5. 5. čekejte vyhodnocení 8. kola, které vyjde už brzo ráno či spíše ještě v noci (hned po půlnoci), což umožňuje zkrácení času na odpověď o jeden den.



Přidání komentáře k článku Vyhodnocení 7. kola naší soutěže



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Sobota 20.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT