Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Sedmé kolo naší soutěže

Na pořadu dne jsou dnes otázky číslo 37 až 42.

 

37) Je popsaná kombinace uzavřená nebo otevřená? Hráč A rozehraje krátkým podáním s čopem na střed stolu. Hráč B míček dlouze pinkne do forhendu hráče B. Hráč B rozehraje topspin po lajně do bekhendu hráče A. Hráč A topspin blokne na střed stolu a dále hráči dohrají výměnu nepravidelně se snahou ji vítězně zakončit.

a) uzavřená

b) otevřená

 

38) Je popsaná kombinace uzavřená nebo otevřená? Hráč A rozehreje krátkým podáním s čopem do forhendu hráče B. Hráč B míček pinkne dlouze po lajně do bekhendu hráče A, který si jej oběhne na forhend a hraje forhendový tospin na střed stolu. Hráč B tospin blokuje do forhendu hráče A. Ten potom topspinuje křížem do forhendu hráče B. Hráč B topspiny blokuje nepravidelně na střed stolu nebo do soupeřova forhendu a hráč A tospinuje stále do forhendu hráče B.

a) uzavřená

b) otevřená

 

39) Tato otázka je opět praktická. Zkus si udělat prkno na výdrž a popros někoho doma, aby Ti změřil čas a případně Tě natočil na video. Až pět bodů můžeš získat za čas a dalších pět bodů za případné poslané video. U hráčů po úrazu, jako je Tomáš Š., kteří tento cvik nemohou dělat, se jim započte výsledek z poslední vytrvalostní soutěže.

 

40) Jak posoudí rozhodčí toto nesportovní chování? Hráč, který prohrál v turnaji zápas místo aby podal soupeři ruku, jej uhodí pěstí do břicha.

a) rozhodčí u stolu mu dá červenou kartu

b) rozhodčí u stolu mu dá žlutou kartu

c) rozhodčí u stolu přivolá vrchního rozhodčího a ten mu dá červenou kartu

 

41) Pokud hráč dostane na turnaji červenou kartu

a) prohrává pouze kontumačně zápas, v kterém ji dostal

b) je vyřazen z pokračování v celém turnaji, tedy i v případných soutěžích čtyřher

c) je vyřazen pouze z kategorie, v které červenou kartu dosta. Čtyřhru, je-li do ní přihlášen, může hrát dál, aby nebyl poškozen jeho spoluhráč.

 

42) Pokud hráč pohne stolem v době, kdy je míček ve hře

a) nařídí rozhodčí nový míč

b) výměna končí a bod získá hráč

c) výměna končí a bod získá soupeř

 

Odpovědi na toto kolo je potřeba poslat nejpozději do středy 29. 4. 2020. Ve čtvrtek 30. 4. budou vyhodnoceny správné odpovědi.



Přidání komentáře k článku Sedmé kolo naší soutěže



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Sobota 20.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT