Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Krajské centrum talentované mládeže na Hamru

Trénink začal rozcvičkou, kterou vedl Standa Kučera. Trénovaly zde dvě kategorie – pokročilí a začátečníci, tzv. přípravka. Prvotní rozdělení bylo tak, že v přípravce byli všichni nejmladší žáci. Nakonec ale ti pokročilejší z nich šli trénovat po úvodním rozpinku do pokročilejší kategorie.

 

Pokročilejší skupinu vedl trenér Petr Kaucký, skupinu začátečníků, v které byl i nás Lukáš, vedl Martin Linert. Pokročilá skupina přešla po rozpinku ke složitějším kombinacím, skupina začátečníků hrála jednodušší kombinace. Jeden z hráčů vždy rozhazoval a druhý běhal a hrál. V první kombinaci to byl forhendový kontra drajv z forhendu, středu stolu, bekhendu a středu stolu a pořád dokola. Kdo to dokázal zahrát dvacetkrát bez zkažení dostal klobouček. Na bekhendu se hrála kombinace bekhend, forhend na středu stolu a forhend na forhendové straně stolu. I zde se trénovalo o kloboučky. Pomocníkem zde byly ručníky ne středu stolu, kam se při této kombinaci nesmělo hrát (míček zahraný na ručník neodskočí).

 

Po krátké přestávce v začátečnické skupině, kde bylo šest hráčů, se rozdělili na dvě podskupiny, které trénovaly na zásobníku. Jedné nahazoval Martin Linert, druhé, kde byl Lukáš, nahazoval Miloš Vojáček. Jeden z hráčů vždy hrál a zbylí dva sbírali míčky, aby měl trénink větší spád. Nejprve byly jednodušší kombinace nahazování – jenom forhendový kontradrajv, potom střídavě bekhednový pink a forhednový kontradrajv.

 

Měl jsme čas sledovat Lukášovy chyby, které byly hlavně v pohybu nohou a škoda, že jsem si s sebou nevzal kameru. Bylo by zajímavé tento trénink natočit a potom s Lukášem rozebrat jak jeho hru s místy špatným pohybem, tak pro srovnání hru pohybově lepších hráčů.

 

Pokročilejší skupina hrála v závěru tréninku Žumpu. Skupina začátečníků hrála sety – hrál Slavoj Praha (měl zde tři hráčky) proti zbytku, což Byl Lukáš, Nathan Cafmeyer a ještě jedná hráčka. Lukáš jednou vyhrál a dvakrát prohrál.

 

Následoval oběd a devadesátiminutová přestávka. Po ní byl kondiční trénink, který začal opět rozcvičkou, kterou vedl Standa Kučera. Všichni se rozdělili do tří osmi členných skupin. Potom byly různé cviky na atletickém žebříku, slalom mezi ohrádkami a chytání míčů s křivým odskokem.

 

V poslední části kondičního tréninku byly tři stanoviště a tři skupiny je postupně prošly. Jedna skupiny hrála stolní tenis na stole sestaveném ze čtyř stolů, kde místo síťky byla ohrádka v asi půlmetrové výši. Druhá skupina hrála fotbal a třetí lakros.

 

Celý trénink byl zakončený protažením a kolem půl páté jsme odjížděli domů.



Přidání komentáře k článku Krajské centrum talentované mládeže na Hamru



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Čtvrtek 25.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT