Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



První turnus soustředění mládeže stolního tenisu dnes skončil

Čtvrteční dopolední trénink začal po rozcvičce rozehrávkou drajvem forhendem a potom bekhendem. Potom následoval topspin do bloku. Prostřídání tréninku podání s tréninkem na robotu, kde se trénoval topspin do bloku a topspin do čopu. Po STP cvičení se hrál zápas, který vyhrál Lukáš 3:0(9,3,5).

 

Ve čtvrtek jsme hned po rozcvičce začali v odpoledním tréninku STP soutěží. Tu vyhrál ve všech disciplínách Lukáš.

 

Skákání přes švidadlo vyhrál Lukáš v obou kolech a nejlepší čas měl 2:47,43 min. Na atletickém žebříku to bylo trochu vyrovnanější, Lukáš měl dvě chyby, ale Martin tři, takže vyhrál opět Lukáš. Třetí disciplínou byl slalom mezi ohrádkami. První pokus měl Lukáš čas 35,04 s, Martin 36,38 s. V druhém kole Lukáš čas vylepšil na 34,97 s. Martin sice také čas vylepšil na 35,63, ale na první místo to nestačilo. Čtvrtou disciplínou bylo obíhání kuželů, kde měl Lukáš v 1. kole čas 34,69 s, Martin 35,87 s. V druhém kole měl sice Lukáš čas horší 35,50 s , ale pořád byl na prvním místě. Protože se zhoršil i Martin časem 36,40 s, Lukáš vyhrál i tuto disciplínu.

 

Poslední disciplínou byly mety. Ty vyhrál Lukáš časem 2:27,94 min před Martinem, který měl čas 2:32 min.

 

Následovala rozehra forhendovým drajvem a bekhendovým drajvem a potom jednoduchá topspinová kombinace – podání krátkým pinkem do bekhendu, dlouhý pink do forhendu, topspin do forhendu, blok na střed stolu, topspin na střed stolu a dohrání výměny.

 

V další části tréninku jeden hráč trénoval podání a druhý trénoval na robotu. Na robotu jsme trénovali topspiny, nejprve do drajvu, potom kombinace bekhend drajv z bekhendové části stolu, forhendový topspin ze středu stolu, forhendový topspin z bekhendového rohu stolu a forhendový topspin ze středu stolu a tak pořád dokola. Nakonec se trénoval topspin křížem do čopu.

 

Na závěr odpoledního tréninku hráli kluci zápas, který vyhrál Lukáš 4:0(4,3,1,3).

 

Dnes jsem začali dopolední trénink rozehrávkou a po každém úderu byl cvičný set v tomto úderu. Po rozehrávce drajvu forhendem se hrál set pouze po forhendovém kříži a pouze forhendy. Snaha byla si míček připravit proto se nepočítal bod za smečování do podání (což není těžké, musí-li být podání rovným nárazem, aby šlo rozehrát drajvem a musí-li jít do forhendového kříže). Nepočítal se ani bod z rychlého podání, které druhý nevrátil. Čím byla delší výměna, tím získal její vítěz více bodů – maximum 5 a hrálo se celkem do 25. bodu. Set vyhrál Lukáš 25:10.

 

Po rozehráce bekhendového drajvu se hrál obdobný cvičný set bekhendem. Zde bylo možno získat dva prémiové body, pokud míček přilétl do forhendu a hráč na něj včas zareagoval a zaútočil forhendem. Pokud mu protihráč míček vrátil, byl prémiový bod pouze jeden. Lukáš vyhrál 27:3. Následoval rozehra pinkem po celém stole a po ní set pinkem, kdy se mohlo smečovat pouze z míčků, které byly ve výšce nad úrovní očí. Vyhrál Lukáš 11:5.

 

Dále bylo STP cvičení a po něm vytrvalostní soutěž. V ní se Martin moc nevyznamenal, protože se nesnažil. První disciplínou byly leh – sedy za minutu. Lukáš jich měl 21, Martin pouze jeden. Kliky za minutu: Lukáš 34, Martin pouze jeden. Prkno na výdrž. Lukáš vydržel 2:05 minuty a Martin pouze 0:29 min. Nakonec byl sed ve vzduchu na výdrž, který vyhrál opět Lukáš časem 2:14 min. Zde se Martin aspoň trochu snažil a docílil čas 1:26 min.

 

Na závěr se hrál zápas, který vyhrál Lukáš 5:1 (0,4,1,1,-10,3). „Kanár“ v prvním setu byl oprávněný, protože se Martin vůbec nesnažil si čestný bod vybojovat. Po čtyřech prohraných setech Martin Lukáše „ukolébal“ ne příliš sportovních chováním a mluvením ve hře a zabral, čímž Lukáše zaskočil a Lukáš těsně prohrál. Martin hrál naplno i v posledním setu, jenže to se Lukáš vzpamatoval. Do stavu 3:3 to bylo vyrovnané, potom začal Martin prohrávat a když už měl Lukáš velký náskok, tak se zase přestal Martin snažit.Škoda.

 

Na odpoledním tréninku byl Lukáš sám, protože Martin byl dopředu omluven. Lukáš začal na robotu, kde se nejprve rozehrál drajvem forhend i bekhend, potom hrál obíhaný bekhend. Na chvíli šel trénovat podání a potom hrál opět na robotu Psaníčko a nakonec topsinoval do čopu. Po krátkém STP cvičení si trénoval na zásobníku smeče. Na závěr tréninku bylo důkladné protažení.

 

Další tréninkové soustředění je naplánováno na týden od 27. 8. 2018, ale bohužel máme málo přihlášených. Do minimálního počtu účastníků, aby se soustředění konalo, jeden chybí. Najde se někdo? Poslední týden prázdnin je na intenzivní rozehru před novou sezónou ideální. Zájemci mohou volat trenérovi na 603 451 965. Rozhodnutí, zda druhé soustředění bude, padne nejpozději v pátek 24. 8. 2018 kolem poledne.



Přidání komentáře k článku První turnus soustředění mládeže stolního tenisu dnes skončil



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Středa 17.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT