Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Tréninkové soustředění dnes do druhé poloviny

Druhým dnem soustředění bylo úterý, kdy jsme začali dopolední trénink opět rozehrou na jistotu – forhendový drajv, bekhendový drajv, lajny drajvem, Psaníčko a kombinací, kdy se hrály drajvem kříže a jeden z hráčů měnil forhendy na bekhendy a druhý obráceně bekhendy na forhendy.

 

Potom jsme šli na robota, přičemž druhý z hráčů trénoval současně podání. Na robotu jsmke trénovali forhendový drajv do jednoho místa, potom s pravidelným rozptylem po čtvrtině stolu a nakonec s nepravidelným rozptylem po čtvrtině stolu.

 

Bekhendový drajv jsme na robotu trénovali z místa, potom střídavě obíhaný na forhend a nakonec s nepravidelným rozptylem po čtvrtině stolu, kdy měl hráč míčky na střed hrát forhendem. Následovalo STP a Žumpa, kterou vyhrál Lukáš 2:0.

 

Odpoledne jsme začali rozehrou forhendovým drajvem, bekhendovým drajvem a pinkem. Následoval set pouze pinkem, který vyhrál Martin. Lukáš ale testoval od rána novou pálku, což mu hru ztěžovalo.

 

Trénovalo se na robotu, souběžně s podáním. Na robotu se hráči učili pink a příjem podání se spodní rotací a se spodní a boční rotací. Trénink byl zakončen zápasem, který vyhrál Lukáš 3:1(-9,5,12,10).

 

Dnes pokračoval Lukáš v testování pálky a vypadá to, že už máme vybráno. Pro jistotu ji ale bude zkoušet ještě celý zítřek. V rozehře kluci hráli forhendový drajv, forhendový pink, bekhendový drajv a bekhendový pink. Potom přišlo na řadu opět podání a robot, na kterém jsme trénovali forhendový drajv, bekhendový drajv, forhendový pink, bekhendový pink a obíhaný forhendový drajv. Závěrečný zápas vyhrál Lukáš nad Martinem 3:0(12,3,5).

 

Odpolední trénink byl odlehčený, protože kluci byli unavení a třetí den bývá nejnáročnější. Lukáš si potrénoval na robotu pink do krátkého a nízkého míčku. Martinovi ujel autobus a tak dorazil později. Potom byla teorie ohledně taktiky a pravidel.

 

Došlo samozřejmě i na trénink – forhendový a bekhendový drajv, pink a set pinkem. STP bylo tentokrát hodně krátké, pouze na atletickém žebříku a potom následoval zápas, který skončil 1:1.

 

zítra zase tréninkové tempo vystupňujeme. Přejdeme k pokročilejším úderům, tedy k topspinům, které zkusíme zapojit do jednoduchých kombinací. Uvidíme, jak to klukům půjde, zatím dlouho míček ve hře neudrží a s přesností hry mají také problémy.



Přidání komentáře k článku Tréninkové soustředění dnes do druhé poloviny



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Pátek 19.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT