Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Druhý turnus příměstského tábora dospěl do poloviny

V pondělí se sešli účastníci příměstského tábora zaměřeného na stolní tenis v osm hodin ráno. Následovala krátká seznamovací schůzka a po ní hned začal první trénink. Ten byl zaměřen na základní údery – forhendový a bekhendový drajv a úderovou jistotu v nich. Úvodní trénink byl zakončen soutěživou hrou Žumpa, kterou vyhrál Adam O., před Tomášem, Adamem D. a Martinem.

 

Po tréninku jsme hráli Osadníky. První hra byly zkušební, protože někteří účastníci se ji teprve učili. Druhá hra se už hrála na ostro na body a vyhrál ji Adam O., před Tomášek, Martinem a Adamem D.

 

Na oběd jsme šli do sousední restaurace a tak zbyl odpoledne čas ještě na jednu hru Osadníků. Po ní následoval odpolední trénink, v kterém jsme k základním úderům do kříže přidali i údery po lajnách a spojili jsme jke v tzv. Psaníčko. Trénovalo se i podání a začali jsme trénovat i na robotu. Na závěr tréninku byla opět Žuma, kterou vyhrál Tomáš, před Adamem O., Martinem a Adamem D.

 

Po prvním dni bylo v táborovém bodování toto pořadí: 1. Adam O. 19, 2. Tomáš 18, 3. Adam D. 12 a 4. Martin 11.

 

V úterý se trénovaly opět zejména údery křížem a Psaníčko. K tomu na druhém stanovišti byl trénink podání a na třetím stanovišti trénink na robotu. V rámci dopoledního tréninku proběhla i soutěž z disciplín, kterése dělají v přípravce oddílu mládeže TTC Praha – házení míčky, hledání čísel, pinkání pingpongovým míčkem na pálce a hod UFO talířem.

 

V hodu míčkem byl nejlepší Adam O. Výkonem 87, před Tomášem (81), a Adamem D., který spolu s Martinem shodně naházeli 68. V hledání čísel bylo toto pořadí: 1. Tomáš, 2. Martin, 3. Adam O., 4. Adam D. Pořadí v pinkání bylo: 1. Tomáš 142, 2. Adam O. 115, 3. Martin 95, 4. Adam D. 54. Poslední disciplinou, kterým byl hod UFO talířem vyhrál Tomáš, který byl nejlepší v obou hodech, před Martinem a třetí shodně skončili oba Adamové. Celkově tedy tuto soutěž vyhrál Tomáš, před Adamem O., Martinem a Davidem.

 

Žumpu, která byla na závěr tréninku vyhrál Adam O., před Tomášem, Adamem D. A Martinem.

 

Po tréninku jsme vyrazili do Muzea hl. m. Prahy, kde jsme si prohlédli expozici Pravěku a Langweilův model Prahya násedlěn jsme se šli podívat na 3D film o tomto modelu. Potom si kluci chvíli hráli s molitanovými kostkami a následně jsme šli na oběd do restaurace u Rozvařilů. Po cestě byla slovní hra – soutěž v hádání věcí, kterou vyhrál Tomáš před Adamem O,, Martinem a Adamem D., kteří skončili společně oba třetí.

 

Před tréninkem jsme si ještě stihli zahrát Osadníky, které vyhrál Adam D., před Adamem O. A na společném třetím místě skončili Tomáš a Martin. V následném tréninku jsme ještě trénovali údery křížem a Psaníčko, dále podání a na robotu topspin a topspin v kombinaci s drajvem. V závěrečné Žumpě vyhrál Tomáš, Před Adamem O., Martineem a Adamem D.

 

Po druhém dni bylo v táborovém bodování toto pořadí: 1. až 2. Tomáš a Adam O. Oba 40, 3. Adam D. 32 a 4. Martin 25. Co se týká výkonnosti hráčů, tak podle ní byly do Žumpy nastaveny handicapy pro Tomáše 4, pro Adama O. 2 a ostatní hráli bez handicapu.

 

V dnešním dopoledním tréninku jsme měli zase tři stanoviště. Na prvním byly rozehra drajvem do kříže (forhend a bekhend), na druhém se trénovalo podání a na třetím se na robotu hrál topspin a drajv. Po prostřídání místo tréninku na robotu byl trénink na zásobníku – nácvik smečí. K tomu byla před tím chvilka teorie. Po STP následovala Žumpa, kterou vyhrál Tomáš, před Adamem O., Martinem a Adamem D. Na závěr bylo delší protažení, zaměřené zejména na protažení zad.

 

Vyrazili jsme na ďáblickou hvězdárnu. Tentokrát nám počasí přálo a viděli jsme jak Venuši tak Slunce. Při cesta tam i zpět byla opět slovní soutěž, tentokrát hádání osob. Tu vyhrál Tomáš před oběma Adamy a až poslední skončil Martin, který se raději věnoval svému mobilu a tak neuhodl ani jednou.

 

Na oběd jsme šli do sousední restaurace a po něm jsme stihli ještě dvě hry Osadníků. Tu první vyhrál Adam O., před Adamem D. a o 3. místo se podělili Tomáš s Martinem. V druhé hře vyhrál Adam D., o 2. místo se podělili Tomáš s Matinem a třetí byl Adam O.

 

Odpolední středeční trénink byl volnější – více oddechový, protože třetí den se nejvíce projevuje únava. Věnovali jsme se více teorii – pravidlům ale i taktice a potom podání. Následně byl ve dvojicích trénink podání a jeho příjmu. Po něm už následovala jenom Žumpa a závěrečné protažení. Žumpu vyhrál Tomáš, před Adamem O., Adamem D. a Martinem.

 

Zatím je v táborovém bodování toto pořadí: 1. Tomáš 62, 2. Adam O. 60, 3. Adam D. 50, 4. Martin 38. Bude-li Martin chtít více dotáhnout svoji bodovou ztrátu, bude třeba, aby se věnoval v nepingpongovém programu více tomuto programu než svému mobilu.

 

Na zítra je naplánována návštěva petřínského bludiště a na pátek návštěva Národního technickému muzea. V rámci tréninku po dnešním odpočinku opět zabereme a trénink se bude stupňovat jak po technické tak po fyzické náročnosti.

 

Na příměstském táboře jsou ještě stále volná místa. Je možno se přihlásit na čtvrtek a pátek za 1.200,-- Kč a nebo i jenom na pátek za 650,-- Kč. Informace můžete získat od vedoucího tábora na telefonu 603 451 965.



Přidání komentáře k článku Druhý turnus příměstského tábora dospěl do poloviny



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Čtvrtek 28.03.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT