Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Skončilo týdenní soustředění mládeže TTC Praha

V týdnu od 29. 8. do 2. 9. 2016 proběhlo v Centru stolního tenisu Ďáblice týdenní soustředění mládeže TTC Praha otevřené i pro hráče z jiných pražských oddílů. Celkem se soustředění zúčastnilo sedm hráčů, celé soustředění (9 tréninků) absolvovali tři hráči.

 

Z oddílu TTC Praha se soustředění zúčastnili tři hráči, z nichž dva (Adam a Patrik) jej absolvovali celé. Vojta se zúčastnil pouze jednoho tréninku. Celé soustředění absolvoval též Ondra z nedalekého Slovanu Bohnice, který byl u nás i na příměstském táboře. Všechny odpolední tréninky (celkem pět) absolvoval Matyáš z TTC Klánovice a jednoho tréninku se zúčastnil jeho kamarád Ondra (také z TTC Klánovice), který u nás byl i na příměstském táboře.

 

V pondělí bylo soustředění trochu tísněné provizoriem, že bylo potřeba ještě šetřit čerstvě natřenou podlahu, takže čtyři hráči část tréninku trénovali do kříže na jednom stolu na podiu a zbytek tréninku jsme věnovali čtyřhrám.

 

Skákání přes švihadlo a cvičení na atletickém žebříku probíhalo celý týden na podiu, i když od úterka se už trénovalo na dvou stolech v části herny, kde byla barva na podlaze nejvíce zatvrdlá.

 

Trénink byl první dny zaměřen hlavně na úderovou jistotu, takže se hrály nejjednodušší kombinace s důrazem na to, udržet míček co nejdéle ve hře. V další fázi tréninku se trénovaly i topspiny a jejich blokování. Důraz byl dále kladen na pohyb nohou, k čemuž posloužila zejména kombinace Psaníčko a hraní křížem s občasným prohozem (vždy mezi 2. až 5. míčkem) jedním z hráčů po lajně.

 

Na programu byl i trénink podání a jeho příjem, včetně moderních příjmů tzv. "banánem" a to v klasickém pojetí horem, ale i spodem s boční rotací na druhou stranu. Dalším tréninkovým prvkem byl nácvik smečí z vysoko nahozených míčků. Závěr každého tréninku byl zpestřen soutěživou hrou tzv. Žumpy (někdo zná možná pod názvem Na krále). S ohledem na různou výkonnost hráčů jsme používali tzv. klouzavé handicapy.

 

Druhá polovina závěrečného pátečního tréninku byla věnována kontrolnímu turnaji, který se hrál na tři sety a do celkového hodnocení se počítal vyhraný set za bod. I v tomto turnaji jsme použili klouzavé handicapy, proto výsledky nelze přeceňovat. Turnaj byl hlavně určen pro to si vyzkoučet vše, co se na soustředěné trénovalo v zápasech. Přesto někteří hráči psychickou zátěž zápasů, když se jim nedařilo, těžko zvládali, takže pokud by šlo o oficiální turnaj, někteří by jej ani nedohráli.

 

Z výsledků turnaje

Adam - Patrik (handicap 1) 3:0, Matyáš - Ondra (Kl.) 3:0, Patrik - Matyáš (handicap 4) 1:2, Ondra (Boh.) - Adam 2:1, Matyáš - Ondra (Boh.) 1:2, Ondta (Kl.)(handicap 4) - Patrik 1:2, Ondra (Boh.) - Ondra (Kl.)(handicap 5) 2:1, Adam - Matyáš (handicap 5) 1:2, Ondra (Kl.)(handicap 5) - Adam 0:3, Patrik /handicap 1) - Ondra (Boh.) 0:3

 

Pořadí:

1. Ondra (Boh.) 9, 2. Matyáš 8, 3. Adam 8, 4. Patrik 3, 5. Ondra (Kl.) 2

 

Mezi 2. a 3. místem rozhodl vzájemný zápas. Hráč, u kterého je v závorce napsáno handicap 1 (resp. 5) vedl na začátklu prvního setu 1:0 (resp. 5:0). Pokud prohrál, jeho handicap se do následujícího setu zvýšil, pokud vyhrál, jeho handicap se do následujícího setu snížil.

 

Fotografie ze soustředění najdete na http://www.centrumstolnihotenisu.cz/fotog.php?id=580.



Přidání komentáře k článku Skončilo týdenní soustředění mládeže TTC Praha



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Pátek 19.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT