Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Příměstský tábor – den čtvrtý

Trénink začal po příchodu účastníků opět rozcvičkou (rozběhání, skákání přes švihadlo, atletický žebřík a klasické rozcvičení). Následovalo procvičení základních úderů – ďáblický Ondra na robotu, klánovický Ondra s Filipem spolu u stolu. Po prostřídání šel na robota klánovický Ondra a Filip s ďáblickým Ondrou hráli topspiny a potom jednoduché kombinace podání – příjem – útok.

 

Následovala STP soutěž – pětiboj. V první disciplíně se skákalo přes švihadlo. Vítězem se stal klánovický Ondra, který na dva pokusy bez zkažení naskákal 167. Druhý ďáblický Ondra měl 17 a třetí Filip 15.

 

V druhé disciplíně se cvičilo na atletickém žebříku. Byly tři povinné cviky, u nichž byly tresné body za chyby (došlap na žebřík nebo jeho shrnutí). Další dva cviky byly volitelné, bodovala se u nich obtížnost od 1 do 10 bodů a odčítaly se body za chyby. Zde těsně vyhrál ďáblický Ondra s 14 body, před klánovickým Ondrou s 14 body a Filipem s 3 body.

 

Třetí disciplínou bylo obíhání kuželů s dotykem. Kuželů bylo celkem šest. Každý měl tři pokusy, z čehož se započetly dva nejlepší časy. Zde byl nejrychlejší Filip součtem časů 24,40 s a 24,40 s = 0:48,8 minut. Druhý skončil klánovický Ondra se součetm časů 25,25 + 25,56 = 50,81 s. Třetí byl ďáblický Ondra se součtem časů 33,22 + 28,53 = 61,75 s, což je 1:01,75 min.

 

Čtvrtou disciplínou byl slalom mezi ohrádkami, který dopadl takto: 1. Filip 1:04,88 min, 2. Ondra z Klánovic 1,03,67, 3. Ondra z Ďáblic 1:13,41 min. Opět se počítal součet dvou nejlepších časů.

 

Poslední disciplínou byli tříčtvrteční Žabáci dělaní po dobu půl minuty. Pokus byl jeden, ale s možností opravy, kterou nevyužil nikdo. Pořadí bylo 1. Ondra – Klánovice 40, 2. Ondra – Ďáblice 33, 3. Filip 25.

 

Celkové pořadí vzniklo součtem pořadí jednotlivývh disciplin. 1. Ondra - Klánovice 8, 2. Ondra – Ďáblice 11, 3. Filip 12. Vítěz dostal Sprite, za druhé místo byly slané tyčinky.

 

Pětibojem trénink skončil, protože bylo deset hodin. Takže se kluci převlékli a šli jsme na autobus, kterým jsme dojeli na Ládví, dále metrem na I.P.Pavlova a tramvají 22 do stanice Helichova. Na lanovku byla strašně dlouhá fronta, tak jsme to vzdali a šli jsme pěšky. Vyšli jsme za bludištěm, do kterého jsme šli. Bludiště jsme prošli poměrně rychle, ale déle jsme se zdrželi v zrcadlovém sále s křivými zrcadly.

 

Dál jsme šli kolem rozhledny, na kterou jsme ale nešli, směrem k lanovce. Prošli jsme se parkem, kde je hvězdárna a chvíli jsme poseděli na zajímavém stromě, pod kterým byl stín. Potom jsme šli na lanovku, kterou jsme sjeli dolů a tramají 22 jsme dojeli až na I.P.Pavlova. Zde jsme si zašli na oběd do restaurace Na Břežance (Lublaňská 49), kde jsme se dobře a levně najedli (jídlo v průměru za 90,-- Kč).

 

Po obědě jsme dojeli metrem na Ládví a autobusem do Centra stolního tenisu Ďáblice. Ještě zbyl hodinu čas na Osadníky z Katanu. Kluci hráli tentokrát ve třech beze mě, já vyřizoval nějaké telefonáty ohledně podlahy v hale.

 

Trénink začal před půl čtvrtou. Kluci se vystřídali při tréninku podání a při tréninku u stolu. klánovický Ondra trénoval podání z nadhozu, Filip zlepšoval své stávající podání a ďáblický Ondra trénoval pokročilejší podání s bočními rotacemi. Při tréninku na stole ďáblický Ondra trénoval převážně topspiny, klánovický Ondra převážně blok a Filip blok i topspiny.

 

Po krátkém STP se hrály cvičné sety. Handicapy se pružně upravovaly (byly klouzavé).

 

V pátek, kdy bude příměstský tábor končit a kdy jsou ještě stále volná místa, bude na programu opět klasický ranní trénink, po němž vyrazíme do Národního technického muzea. Po návratu, zbyde-li čas, budou se chvíli hrát Osadníci a závěrečný trénink bude pojat individuálněji s tím, že na závěr proběhne kontrolní handicapový turnaj na dva sety.



Přidání komentáře k článku Příměstský tábor – den čtvrtý



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Čtvrtek 28.03.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT