Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Druhé třídenní soustředění bylo plně obsazeno

Fuček Miloslav

01.09.2022

Reportáže

Přečteno: 265

Komentářů: 0


Včera skončil druhý příměstský tábor – tréninkové soustředění, který byl plně obsazen. Z oddílu bylo 8 hráčů, tři z veřejnosti.


Úvodní den druhého soustředění jsme se sešli v devíti hráčích, protože Michal byl z rodinných důvodů na dopolední trénink omluvem a Tomáš Š. Se vracel z dovolené až o den později. Trénink byl zaměřen na rozehru a získání úderové jistoty. Hráli jsme pouze kontradrajvy a to forhend křížem, bekhend křížem, lajny a Psaníčko. Na závěr úvodního tréninku byla po krátkém STP cvičení Žumpa. Trénink jsme zahájili společnou rozcvičkou, kterou vedla Aneta.

 

Po téninku šlá část hráčů domů na oběd, část hrála (nebo se je spíše učila) Osadníky. Oběd byl z vlastních zásob.

 

Na odpoledním tréninku jsme vytvořili A skupinu z Michala a Anety, kteří trénovali po rozehře pokročilejší kombinace – po Psaníčku a obíhaném bekhendu potom Malou televizi a následně další pravidelné topspinové kombinace v pohybu. U B skupiny, kde byli začátečníci, jsme hráli základní údery a čtyři z hráčů se stihli vystřídat na robotu.

 

Druhý den nás bylo opět deset. Dorazil sice Tomáš Š., ale onemocněla Aneta. Pět hráčů začátečníků se dopoledne vystřídalo na robotu. Ostatní hráli kombinace přizpůsobené jejich výkonnosti. Dopoledne se protáčeli skoro včichni se všemi.

 

Na oběd jsme šli do přilehlé restaurace Na růžku a po něm byli opět Osadníci. Na odpoledním tréninku jsme trénovali ve třech výkonnostních slupinách. A skupinu tvořil Michal s Tomášem a hráli kombinace s topspinem v pohybu, včetně bekhendového topspinu a nakonec i polopravidelné kombinace. B skupina hrála jednoduché kombinace kontradrajvem, ale v pohybu a C skupina hrála pouze základní údery. Bohužel zde se někteří moc nesnažili, zatím co v A a B skupinách se poctivě trénovalo naplno.

 

Ve středu byla malá A skupina, kde hrál pouze Michal s Tomášem – opět pokročilé kombibace. Zbylí hráči hráli společně v B skupině, přičemž čtyři začátečníci si stihli zatrénovat i na robotu. Po tréninku byl oběd a Osadníci, které tentokrát hráli jenom čtyři, takže byla robnou finálová skupina.

 

Poslední trénink jsme začali volněji krátkou teorií o podání a příjmu, o materiálech a o pravidlech obecně. Potom jsme asi půlhodinku věnovali praktickému podání a příjmu, kdy vždycky ve dvojicích, které se protáčely, jeden chvíli podával a druhý přijímal a po tom se obrátili role. Po tomto nácviku došlo na klasické kombinace, kdy trénovali Michal s Tomášem opět jako pokročilá A skupina a ostatní společně s tím, že jejich kombinace začaly už jít také aspoň do jednoduššího pohybu.

 

V tomto soustředění jsme dělali i některé STP soutěže a vytrvalostní soutěže, jako skákání přes švihadlo za minutu, Prkno, leh sedy za minutu, stoj z lehu na zádech bez pomoci rukou za minutu a Angličáky za minutu.

 

Po závěrečné Žumpě došlo k zhodnocení soustředění a předání cen za bodování. To vyhrál Michal, přestože měl o jeden trénink méně, ziskem 329 bodů před druhým Dominikem (320) a třetím Honzou J. (304). Na čtvrtém místě skončil Jáchym (301) a na pátém místě Vašek (281), který byl též oceněn jako nejmladší účastník. Za prvních pět míst byly ceny. Fotky najdete na Instagramu TTC Praha – https://www.instagram.com/ttcpraha/ a některá videa jsou už nyní na https://www.youtube.com/channel/UCq5UeVwhy5UAOcXC1GXe2QQ. Další fotky najdete po jejich zpracování ve fotoalbu.

 

Dnes už začínáme prvními tréninky, od 14.45 hodin trénuje přípravka, po ní od 16 hodin oddíl mládeže a od 18 do 20 hodin je výběrový trénink, který bude dnes spojen se skupinovým tréninkem pro veřejnost, takže bude i kvalitní hráčské obsazení. Dnes je kapacita výběrového tréninku větší, v sezóně bude omezena pouze na čtyři hráče protože budeme mít k dispozici pouze dva stoly.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Pátek 29.03.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT