Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Dvaatřicáté kolo Zimní on line soutěže

Fuček Miloslav

19.05.2021

Soutěž

Přečteno: 529

Komentářů: 0


V týdnu, kdy už třetí den běží tréninky je tu poslední kolo naší on line Zimní soutěže. Přinášíme tentokrát výjimečně v sudém kole tři úkoly.


32. kolo

 

Úkol 79

 

V tomto úkoly budeme na čas přenášet míčky z dvou nádob vzdálených od sebe 2 m. Do nádoby si dejte 10 míčů nebo jiných malých předmětů a po jednom je přenášíme pouze pravou rukou tam. Potom je pouze levou rukou opět po jednom přenášíme zpět. Za výkon získáš až 10 bodů a dalších 10 bodů získáš za zaslané video.

 

Úkol 80

 

V tomto úkolu budeme minutu stínovat údery. Do ruky si na to vezměte pálku. A protože jde o poslední kolo, dáme si trochu složitější kombinaci. Začínáme krátkým bekhendovým pinkem u síťky, při němž se musíme natáhnout nad stůl, takže pravá noha jde na chvíli dopředu, ale po odehrání se hned vrací. Dále se nám vrátil dlouhý míč do bekhendu, který si oběhneme a zahrajeme forhendovým kontradrajvem (stejně jako v minulé kombinaci). Stejný bude i třetí úder, kde hrajeme z forhendového rohu forhendový kontradrajv. Během těchto tří úderů tedy máme stále ruku s pálkou nad úrovní stolu. Změna je v čtvrtém úderu, kdy zahrajeme forhendový topspin ze středu stolu. Pátý úder je bekhendový blok na bekhendovém rohu stolu. Potom se už kombinace opakuje a znovu začínáme krátkým pinkem z bekhendu.

 

Počítejte si kolikrát odehrajete celou kombinaci. Za počet kombinací získáte až 5 bodů, za kvalitu provedení kombinace získáte až 10 bodů a za zaslané video dalších 10 bodů. Video by mělo být pořízeno z boku nebo ze zadu tak, aby bylo vidět na ruku s pálkou i nohy.

 

Úkol 81

 

Poslední úkol tohoto kola a celé Zimní on line soutěže je na fyzičku. Dělej po dobu jedné minuty Angličáky. Zaměř se i na kvalitu provedení, tj. po kliku by nohy měly přejít dopředu snožmo přískokem (ne postupně jedna noha a potom druhá) a na něj by měl navázat výskok. Po opětovném dřepu by nohy měly jít opět do zadu snožmo, kde budou připraveny na klik. Polovina z vás to tak dělá, další polovina ne. Takto je to sice těžší, ale takto to má vypadat a je to účinnější na posílení fyzické kondice. Tentokrát dáme až 10 bodů za kvalitu (snožmý pohyb nohou, kvalitní výskok a samozřejmě mi kvalitní klik), dalších 10 bodů za výkon (počet cviků za minutu) a dalších 10 bodů za zaslané video.

 

Termíny na zaslání úkolů tohoto kola jsou dva – do pátku 21. 5. 2021 za 20 bodů a do soboty 22. 5. 2021 do 20.00 hod za 10 bodů. Odpovědi zasílejte výhradně na email soutez(zavináč)mladez.ttcpraha.cz a videa buď přes www.uschovna.cz nebo přes jinou obdobnou technologii.

 

Vyhodnocení 31. a 32. kola proběhne v neděli 23. 5. 2021, kdy budou i připočteny získané body do bodování. Celá Zimní on line soutěž bude uzavřena ve čtvrtek 27. 5. 2021, do kdy můžete ještě posílat praktické úkoly, které jste nestihli (zejména za 31. a 32. kola, ale výjimečně otevřeme tuto možnost pro všechny praktické úkoly od 25. kola včetně). Následně v sobotu 29. 5. 2021 buď potvrdíme již vyhlášené výsledky nebo je opravíme podle bodů za dodatečně zaslané úkoly a celou soutěž uzavřeme. V týdnu od 31. 5. 2021 budou na trénincích předávány ceny za celou Zimní on line soutěž, v které bude oceněno prvních pět míst.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Čtvrtek 28.03.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT