Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Dvaadvacáté kolo Zimní on line soutěže

Fuček Miloslav

14.04.2021

Soutěž

Přečteno: 607

Komentářů: 0


V tomto kole Zimní on line soutěže přinášíme dva praktické úkoly.


22. kolo

 

Úkol 54

 

V tomto úkolu budeme po dobu jedné minuty dělat cvik Tlačítka se zaměřením na kvalitu. Důležité při cviku je, aby obě ruce byly stále vedle sebe přibližně 20 až 30 cm od sebe a pohyb rukou vycházel pouze z rotace trupu, tak jako jsme to dělali v 40. úkolu 16. kola. Cvik máte přesně popsán zde http://www.mladez.ttcpraha.cz/clanek.php?id=614. Opět můžete získat až 5 bodů za kvalitu provedení, až 5 bodů za výkon (počet) a dalších 10 bodů za zaslané video. Video by mělo být pořízené zezadu nebo z boku, aby bylo vidět na ruce i na nohy, které musí být při cviku také v pohybu.

 

Úkol 55

Tento cvik budeme provádět u stolu, který by měl mít ideálně délku nebo šířku přibližně150 cm, jako je široký stůl na stolní tenis. Pokud je stůl širší (delší), dejte si na něj značky. Pokud je naopak kratší, provádějte cvik s ohledem na to kousek za stolem (vedle stolu). Nyní budeme stínovat údery a hrát desetkrát do kola jednu kombinaci. Zaměříme se u toho na pohyb nohou, ale i na správný pohyb ruky, proto doporučuji si vzít do ruky pálku.

 

Stínovat budeme tuto kombinaci. Na bekhendovém rohu zahrajeme bekhendový kondradrajv, po té roh stolu oběhneme a ze stejného místa zahrajeme forhendový topspin (kdo neumí, tak drajv). Následně se musíme přesunout několika drobnými úskoky popř. krůčky na pravou stranu stolu k jeho pomyslné lajně a zde zadrajeme forhednový kontradrajv. Po odehrání se musíme rychle přesunoutz zpět do bekhendu, abychom mohli cvik opakovat. Tuto kombinaci zahrajeme celkem desetkrát.

 

Při tom si hlídáme pohyb nohou, při bekhendu obě nohy v rovině, při forhendu pravá noha mírně vzadu. Bekhendový úder stínujeme zápěstím. Během celé kombinace se ruka s pálkou nesmí dostat ani na chvíli pod úroveň stolu.

 

Za kvalitu provedení pohybu ruky i nohou můžete získat až 10 bodů, za čas, který na kombinaci potřebujete, získáte až dalších 5 bodů a za zaslané video 10 bodů. Video by mělo být pořízezo zezadu nebo z boku, aby bylo vidět na nohy i na ruce. Kde má být nehrající ruka? Z předchozího cviku víme, že vyvažuje tělo a měla by být stále vedle ruky hrající. Hlídejte si to i při tomto cviku. Důležitější je kvalita provedení, ale potřebná je i rychlost. Proto tentokrát je bodů za cvik více (10 + 5 +10 = 25 bodů).

 

Inspiraci k tomuto cviku poslal Tomáš P., za což získává dalších 10 bodů. Pokud by někoho ještě nějaký zajímavý cvik, který by byl použitelný pro naši on line soutěž napadl, můžete jej stále posílat. Pokud bude použit, získáte za to 10 bodů. Cviky doporučuji posílat co nejdříve, protože naše soutěž se pomalu chýlí ke konci a jisté máte už pouze čtyři kola. Může jich být i více, ale to vám nikdo nezaručí a soutěž má navíc už úkoly připravené vždy několik dol dopředu. Navíc úkoly musí být i vyvážené – obratnostní i silové. Takže reálně myslím, že se uplatní maximálně ještě tak dva úkoly.

 

Termíny na zaslání úkolů tohoto kola jsou dva – do pátku 16. 4. 2021 za 20 bodů a do soboty 17. 4. 2021 do 20.00 hod za 10 bodů. Odpovědi zasílejte výhradně na email soutez(zavináč)mladez.ttcpraha.cz a videa buď přes www.uschovna.cz nebo přes jinou obdobnou technologii.

 

Vyhodnocení 20. a 21. kola proběhne v neděli 18. 4. 2021, kdy budou i připočteny získané body do bodování.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Pátek 19.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT