Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení průběžného úkolu a celé on line soutěže

Fuček Miloslav

08.12.2020

Soutěž

Přečteno: 471

Komentářů: 0


Včera jsme uzavřeli průběžný úkol on line soutěže a dnes můžeme uzavřít celou on line soutěž včetně průběžného úkolu.


Začnu hodnocením průběžného úkolu, u nějž jsme čekali na doběh, aby měli všichni soutěžící 42 dnů cvičení.

 

V průběžném úkolu, do kterého se zapojilo celkem sedm soutěžících je nakonec toto pořadí: 1. Filip Č. 840, 2. Michal V. 831, 3. Tomáš P. 699, 4. Ondra Š. 631, 5. Honza 601, 6. Ríša 366, 7. Veronika135.

 

Všech sedm soutěžících udělalo pro svoji fyzickou kondici kus práce. Úroveň byla hodně rozdílná, ale důležitější je přínos, který jim přineslo každodenní cvičení. Pouze je škoda, že se do tohoto úkolu znamenající denní cvičení zapojila pouze třetina členů oddílu.

 

Úrovní všechny převyšuje Filip Č., jehož cvičení je velmi rozmanité. Většinu cviků si vyhledal na internetu sám, včetně toho, že si sám zjistil, co jimi procvičuje a jak se mají správně dělat. Jako jediný v poslední etapě aktivně pracoval na tom, přidávat na intenzitě při zachování kvality a sledování, u kterých cviků to jde a u kterých ne, protože třeba cviky na rovnováhu se nedají dělat na rychlost. Navíc k tomu i většinu dní přidával druhou fázi tréninku – většinou běh v přírodě, později jízdu na rotopedu, jízdu na kole a občas i chůzi. Jeho cvičení má komplexní záběr a navázal s ním plynule na sportovní výzvu.

 

Druhý Michal V. cvičil s velkým zápalem, ale s postupem cvičících dní se bohužel jeho cvičení stávalo jednotvárným. Využíval tak asi desetiny cviků, které používal Filip Č., díky čemuž se sledování jeho videí stalo docela jednotvárným. Jeho cvičení bylo postaveno většinově z cviků, které děláme na tréninku, do nichž si ze svých cviků přidal myslím pouze čtvrtobrat. Objemem cvičení mu ale určitě velmi prospělo a bylo by pro něj přínosem, kdyby v něm pokračoval v jakékoli formě zapojením do Sportovní výzvy, třeba i na nějakém nižším stupni.

 

Třetí Tomáš P. má objem cvičení o něco menší než Michal V., ale stále v dostatečném objemu. Má štěstí, že má doma pingpongový stůl a člověka, s kterým může trénovat. Takže tato cvičení doplňoval tréninkem stolního tenisu. Ihned po skončení se zapojil do Sportovní výzvy v druhém stupni, což mu pomůže v udržení a dalším zlepšení fyzické kondice.

 

Čtvrtý Ondra Š. si také některé cviky vyhledal sám na internetu, jiné využil z tréninků. I jeho intenzita cvičení je poměrně velká a cvičení pro něj bude určitě přínosem, zejména pokud na něj naváže ve Sportovní výzvě. Méně se věnuje teoretickým rozborům, což ale u něj není tak podstatné.

 

Pátý Honza se cvičení také věnoval naplno, i on využíval nové cviky. Cvičení si upravoval po týdenních cyklech, jeden cyklus třeba cvičil doma, druhý na hřišti se sportovními prvky. Cvičení mu určitě pomohlo dohnat menší fyzickou kondici díky 1. vlně koronaviru a bude-li ve cvičení pokračovat, má ještě prostor, kam se lepšit.

 

Šestý Ríša udělal během cvičení velký kus práce. Sice u něj chybí zpětná vazba a nelze ji ani vypozorovat, protože neposílal videa, je u něj ale velký předpoklad, že si bude případným dalším cvičením rozvíjet tolik potřebnou pohybovou motoriku, kterou u něj vidím jako prioritu a v které ještě rezervy má. Znát je i zlepšení fyzické kondice.

 

U sedmé Báry není co hodnotit, protože o množství a intenzitě jejího tréninku bohužel nemám představu. V každém případě i jí může další cvičení výrazně pomoct.

 

Nyní jsme se bohužel dostali do mrtvého bodu. On line soutěž už skončila v optimistické naději, že bude možno obnovit tréninky. Tomu bohužel nyní brání zcela nelogický požadavek na výkonnostní trénink v roušce a navíc ani současná epidemiologická situace se nevyvíjí příznivě, aby dáva naději na brzké rozvolnění sportu. Bohužel sport zůstal u pana ministra Blatného na zcela posledním místě, takže k jeho rozvolnní prakticky nedošlo. Uvidíme jaký bude vývoj čísal indexu PES, ale vše nasvědčuje tomu, že ještě v průběhu tohoto týdne se možná vrátíme do 4. stupně, což znamená opětovné uzavření vnitřních sportovišť. A v tom případě by jediné, co by nám zbylo do konce roku, byla právě naše Sportovní výzva.

 

A nyní jak dopadl součet, tedy připočtení bodů za průběžný úkol k bodům on line soutěže? 1. Filip Č. 1678, 2. Michal V. 1654, 3. Tomáš P. 1533, 4. Honza 1352, 5. Ondra Š. 1338, 6. Ríša 804, 7. Veronika 455, 8. Lukáš B. 219, 9. Tomáš Š. 205, 10. Bára 149, 11. Martin 125. Body jsou již do bodování přičteny.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Sobota 20.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT