Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Sportovní výzva

Fuček Miloslav

26.11.2020

Informace

Přečteno: 597

Komentářů: 0


Druhá koronavirová přestávka se snad už chýlí ke konci. Tentokrát se část z vás zapojila do on line akcí, které prospěly vaší fyzické koncici. Protože průběžný úkol on line soutěže bude ukončen 42. dnem cvičení (6 týdenních cyklů) a pravidelné cvičení je pro fyzickou kondici důležité, vyhlašujeme tuto sportovní výzvu.


Přibližně polovina členů oddílu mládeže se zapojila v době přerušení tréninků kvůli koronaviru do on line soutěže, v níž jsme se věnovali hlavně fyzické koncici, ale i pohybové obratnosti a pravidlům stolního tenisu. Další polovina z této poloviny, tedy čtvrtina ze všech členů oddílu, se zapojila i do denního cvičení, které vyhlásil průběžný úkol této on line soutěže.

 

Protože toto cvičení bude nyní v trénincích vaším bonusem a tento návyk někteří z vás oceňují, protože sami pociťují, že se jim v tomto období zvýšila fyzická kondice a současně i pracovali na své obratnosti a pohybové motorice, připravujeme na nynější období, kdy se již blíží zahájení tréninků, tuto sportovní výzvu. Důvodem je to, že tréninky jsou jednou až dvakrát týdně a dobré je sportovat častěji.

 

Tuto sportovní výzvu vypisuji v několika stupních. Je na každém z vás, zda se do ní zapojí a pokud ano, jaký si zvolí stupeň.

 

Stupeň č. 1

Tento stupeň je minimem pro to, pokud chcete pro sebe něco udělat na drámec tréninků a školního tělocviku. Jeho smyslem je, mít každý den pohybovou aktivitu. Pokud některý den nemáte trénink ani tělocvik ve škole, bylo by dobré si zacvičit sami a to buď STP cvičení nebo posilovací cvičení, popř. si jít zaběhat, zajezdit na kole a nebo se jit projít aspoň 5 km. V tomto minimálním pojetí byste měli mít sportovní aktivitu 6 až 7 krát týdně.

 

Stupeň č. 2

Tento stupeň se už specializuje více na výkonnostní sport, na který trénujeme. Nebere v potaz školní tělocvik a vychází z toho, že v den, kdy je trénink, by bylo dobré mít ráno aspoň krátkou rozcvičku 5 až 10 minut v kombinaci na obratnost i posilování (1 až 2 cviky STP a 1 cvik posilovací na výdrž bez předem stanoveného časového limitu). V dny, kdy není trénink by bylo dobré se věnovat cvičení aspoň 20 minut a to v rozsahu toho, co část z vás cvičila v průběžném úkolu.

 

Stupeň č. 3

Tento stupeň je určen pro ty, kdo to s výkonnostním stolním tenisem myslí opravdu vážně. Cvičení by mělo být zaměřeno ve stejném rozsahu jako doposud bez ohledu na to, zda ten den je trénink či ne. Trénink stolního tenisu by měl být vnímán jako 2. fáze tréninku. V dny, kdy na trénink nejdete, doporučuje tento stupeň jako druhou fázi tréninku třeba běh nebo cyklistiku či jiný doplňkový sport dle možností (plavání, lyžování, chůze, rotoped,...).

Doporučuje se v tomto stupni prokládat přestávky, tedy aspoň dvakrát týdně mít jenom jednu fázi tréninku, z toho jeden den odpočinkový pouze s ranní lehkou rozcvičkou na obratnost cca 5 až 10 minut.

 

Přihlášení se k této výzvě je možno buď na email soutez(zavináč)mladez.ttcpraha.cz nebo i osobně na tréninku a nahlášením stupně, který jste si vybrali. Dále potom posíláte jednou týdně hlášení na uvedený email, kde rozepíšete, co jste který den dělali a rozeberete k tomu i zpětnou vazbu (co vám den, co ještě chcete zlepšit, srovnání výkonů,...). Doporučuje se to doplnit i krátkým videem z něčeho, co ve cvičení obměňujete či co považujete za zajímavé.

 

Tato výzva bude zařazena do bodování a to v tomto rozsahu: 5 bodů za zaslání hlášení emailem, až 15 bodů (aktualizoaváno) za popis toho, co jste cvičili včetně rozsahu cvičení a případných výsledků, např. srovnání pokud třeba vždy jeden den v týdnu budete dělat prkno, o kolik se lepšíte. Dalších 5 bodů můžete získat za video.

 

Dobré by bylo si toto cvičení i obměňovat a sami hledat nové cviky, jako to dělal např. Filip Č., u něhož denní cvičení využívalo cviků z tréninku jen minimálně (max. do 20%). A právě tyto inovace by bylo dobré zachytit na videu. Nemá cenu posílat pořád stejné cviky.

 

Pro tuto výzvu nemusíte vytvářet tréninkový plán, který byste předem posílali trenérovi. I když určitě je dobré, abyste nějaký tréninkový plán pro sebe měli. Do týdenního hlášení potom napíšete, jestli jste si jej vytvořili a jak jste jej splnili.

 

Zapojení do této výzvy a pokračování v cvičení povede k udržení vaší tělesné kondice (stupně 1 a 2), popř. k jejímu dalšímu zlepšení (stupně 2 až 3). Do této výzvy se samozřejmě mohou zapojit i ti, kdo se nezapojili do on line soutěže ani do jejího průběžného úkolu.

 

Hlášení o odcvičeném týdnu byste měli posílat vždy v neděli nebo v pondělí ráno. Pokud má někdo probémy s posíláním emailů, může jej sepsat písemně (ale čitelně) a odevzdat na tréninku trenérovi. Stejně tak, kdo má problém zaslat video, může zajímavý cvik předvést po domluvě s trenérem osobně na tréninku v rámci rozcvičky.

 

Vyhlášení této výzvy je od pondělí 30. 11. 2020. Průběžný úkol bude ukončen 42. dnem cvičení, nejpozději však dnem ukončení on line soutěže, konkrétně dnem uzávěrky odpovědí. Ten zatím bohužel neznáme. Nejdříve se jej můžeme dozvědět v neděli 29. 11. 2020 večer na základě jednání vlády, od kdy překlopí pandemický stav do 3. stupně a tím pádem budou obnoveny tréninky. O tom vás budeme informovat dle možnosti co nejdříve, ale bohužel to bude na poslední chvíli.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Středa 08.05.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT