Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení 7. a 8. kola on line soutěže

Fuček Miloslav

08.11.2020

Soutěž

Přečteno: 507

Komentářů: 0


Naše on line soutěž už běží měsíc. Máme za sebou čtvrtý týden a tím pádem 7. a 8. kolo. Dnes nastal čas tato kola uzavřít a vyhodnotit.


V 7. kole jsme měli úkoly číslo 19. až 21. Do 7. kola se tentokrát nezapojili Lukáš B., Martin a Bára, jinak poslali odpovědi všichni ostatní, kteří s námi soutěží. V devatenáctém úkolu jste měli obíhat předměty stejným způsobem, jako v STP soutěži na tréninku obíháme kužely. Podmínky pro tento úkol byly velice různorodé díky tomu, že někdo plnil tento úkol doma, kde měl stísněné podmínky a dráhu třeba přes více místností a ne tedy zcela rovnou. Někdo měl možnost využít zahradu, kde měl více prostoru, ale rozdílně se běhá na měkkém povrchu (tráva) a pevném povrchu (dvorek), takže nakonec dostala většina soutěžících plný počet bodů. Pouze Ondra dostal jenom pět bodů, prootže měl pouze tři kužely, což je opravdu málo. Filip Č., Honza, Ondra, Tomáš P. a Michal V. Získali ještě deset bodů za zaslané video.

 

V 20. úkolu jsme se ptali, kdy nevstoupí v platnost limitové pravidlo. Podle pravidel se musí začít hrát podle limitového pravidla, pokud v setu uplyne 10 minut a není ještě odehráno 18 míčů. Současně je i možnost, že se oba hráči mohou dohodbout před zápasem, že budou hrrt podle limitového pravidla rovnou od začátku zápasu. Správná odpověď je tedy B, protože stav je 10:9 a bylo již odehráno 19 míčů. Po běti bodech získávají Filip Č., Honza, Tomáš P., Michal V. a Veronika.

 

V 21. úkolu jsme se věnovali důležitosti cvičení a byly zde tři podotázky. V té první nás zajímalo, proč se kdo zapojil nebo nezapojil do průběžného úkolu zaměřeného na denní cvičení. Tuto otázku zodpověděli všichni mimo Tomáše Š., který ji přeskočil a odpovídal až na druhé dvě podotázky. V nich jsme se ptali, co všechno dělají v současné době pro svoji fyzickou kondici a zda má dobrá fyzická kondice vliv na lepší imunitu. Vliv cvičení a tím i lepší fyzické kondice na imunitu potvrdili všichni. Filip Č., jak už víme, mimo cvičení průběžného úkolu chodí ještě i běhat, Michal V., cvičí dle průběžného úkolu, i když nyní po podzimních prázdninách ho v tom časově omezuje škola, která jim zintentívnila on line výuku. Tomáš Š. napsal, že cvičí každý den kondiční cviky, které ale nikal blíže nespecifikoval. Plný počet dvaceti bodů dostali za obsáhlé odpovědi Filip Č., Ondra Š., Hoza, Tomáš P. a Michal V., 18 bodů dostal Ríša a Veronika, kteří byl mírně stručnější. Tomáš Š. Dostal za svoji dvoutřetinovou strohou odpověď sedm bodů. Od těch, kteří se do průběžného úkolu nezapojili, jsme se odpovědi nedočkali, protože toto kolo buď vynechali a nebo přeskočili podotázku, která se na to ptala.

 

Odpovědi na toto kolo poslali všichni do středy, takže za ně doslali dvacet dalších bodů za včasné zaslání.

 

Do 8. kola se nazapojili Lukáš B., Martin a Tomáš Š. Toto kolo bylo poměrně náročné a hodně odpovědí na něj přišla až včera hodně pozdě v podvečer a v noci. V 22. úkolu jste měli minutu dělat

kliky za minutu, které měly být zaměřeny na kvalitu – na správné provedení. Proto jich nikdo z vás neudělal více než v předchozím kole, kde jste se soustředili na kvantitu. Nejvíve kliků 27 nahlásila Bára, která za ně získává 10 bodů (bez videa). Dále po sedmi bodech (+ 10 bodů za video) získali Ondra Š. za 17 vzorných kliků (ramenama jde až pod lokty), Filip Č. 19 kliků (kliky jsou dobrý průměr) a 25 kliků Michal V. (jeho kliky jsou spíše půlkliky, chtělo by to jít v loktech ještě níže). Za 16 klilů získal 16 bodů (6 + 10) Tomáš P. S kvalitníma klikama má problém i Honza, který zatím, než je natrénuje, dělal dívčí kliky, kterých udělal 16, za což dostal 13 bodů (3 + 10). D kvalitou kliků má problémy i Ríša, který jich nahlásil nulu. Možná by také měl pro začátek začít trénovat jednodušší dívčí kliky a až mu půjdou, přejít na obyčejné kliky. Za snahu dostává 2 body.

 

V 23. úkolu jsme navázali na otázku z pravidel stolního tenisu z minule. I teď jsme se ptali na limitové pravidlo. Akorát jsme chtěli vědět, kolikrát musí vrátit míček přijímající hráč, aby získal bod. Je to celkem třináckrát – podání a dalších dvanáct úderů. Takže odpověď A. Za správnou odpověď získali 5 bodů všichni mimo Báry, včetně Veroniky, která tuto odpověď poslala a praktický úkoly doplní dodatečně.

 

V 24. úkolu byl poměrně obtížný cvik, který ve vpodstatě angličák proložený klikem. Za 17 nahlášených získává 10 bodů (bez videa) Bára. Osmnáct bodů (8 + 10) získávají Filip Č. za 13, Tomáš P. za 14 a Michal V. za 17, které ale mají slabou kvalitu kliku. Dále Ondra Š. získává 16 bodů (6 + 10) za výkon 10, dále Honza 14 (4 + 10) za výkon 9 a Ríša 3 body (bez videa) za výkon 5 cviků.

 

Všichni, kdo poslali odpovědi na 8. kolo on line soutěže, dostávají deset bodů za zaslání do soboty. Ti, kdo neposlali praktické úkoly, včetně Lukáše B., Martina a Tomáše Š., případně dalších, kteří by se ještě chtěli do on line soutěže zapojit, je mohou poslat dodatečně až do doby, než bude jejuch příjem pro toto kolo uzavřen, což je plánováno na 17. 11. 2020.

 

Po osmi kolech je zatím v on line soutěži (zatím bez započítání bodů z průběžného úkolu) takovéto: 1. Filip Č. 435, 2. Michal V. 425, 3. Tomáš P. 413, 4. Honza 378, 5. Ondra Š. 340, 6. Ríša 242, 7. Lukáš B. 219, 8. Veronika 209, 9. Tomáš Š. 167, 10. Martin 125, 11. Bára 95. Body budou během dneška aktualizovány v bodování. Od čtvrtka tam byly již připočteny i body za průběžný úkol ke stavu, jak byly vyhlášeny ve čtvrtek (tedy všem po 14 dnech cvičení).

 

V průběžném úkolu jsem dobodoval u Veroniky po dvou bodech za cvičení průběžného úkolu zpětně za 15 dní, protože zmínila 21. úkolu, že se do průběžné soutěže zapojila. Akorát si nepřečetla pozovně jjeí pravidla a nepostřehla, že má posílat za cvičení hlášení nejméně po sedmi dnech. Protože do včerejška byl termín na doplnění i pokud by tento případ byl ještě u někoho dalšího, byly jí tyto body dopočteny po 2 bodech za cvičení, protože cvičení nemá specifikovaný rozsah. V okamžiku, kdy pošle hlášení, z kterého bude rozsah cvičerní patrný, budou jí dle něj body zpětně upraveny (navýšeny) za 7 dní zpátky od data zaslání hlášení.

Zítra pokračujeme devátým kolem on line soutěži. Desáté kolo potom vyhlásíme ve středu 11. 11. 2020. Průběžný úkol vstoupí příští týden do svého 3. týdenního cyklu (Filip Č. už zítra, Honza a Ríša v úterý a ostatní ve středu), který bude ještě stále zaměřen na kvalitu a vylepšování cviků. Kdo má natočené video, může z něj také sám získat zpětnou vazbu, což už někteří dělají a sbírají po pěti bodech za cvičící den navíc, když toto hodnocení napíší do zprávy o cvičení. Tuto zpětnou vazbu může mít i ten, kdo video natočit neumí, pokud mu s tím pomohou rodiče či sourozenci, kteří se na něj budou při cvičení dívat, popř. lze využít i zrcadlo.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Pátek 19.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT