Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Sedmé kolo on line soutěže

Fuček Miloslav

02.11.2020

Soutěž

Přečteno: 620

Komentářů: 0


Přinášíme sedmé kolo naší on line soutěže, které mělo být původně poslední. Protože ale v pátek byl prodloužený nouzový stav a tréninky zatím pokračovat nemohou, prodlužujeme i naši on line soutěž.


Dnešní sedmé kolo naší on line soutěže pokračuje úkoly 19 až 21. Než zadám jeho úkoly, mám důležité upozornění. Dosud platí, že praktické úkoly jednotlivých kol můžete plnit i dodatečně a jejich výsledky můžete stále posílat. Protože ale od příštího kola se začnou některé praktické úkoly opakovat a budeme chtít srovnávat jejich výsledky, začínáme postupně omezovat i dodatečné plnění praktických úkolů starších kol. První omezení je, že výsledky praktických úkolů 1. a 2. kola můžete zasílat nejpozději do úterý 3. 11. 2020. O omezení zasílání výsledků praktických úkolů dalších kol budeme zveřejňovat postupně.

 

Soutěž je pravděpodobně teprve ve své polovině, ale pokud dojde k dalšímu prodloužení omezení, tak možná ve své třetině či čtvrtině. Proto doporučujeme těm, kdo se dosud nezapojili, aby zvážili, zda se nezapojit nyní aspoň od tohoto kola, kdy zatím praktické úkoly, které jsou prioritou a proto je za ně nejvíc bodů, můžete plnit zpětně všechny.

 

Úkol č. 19

Rozestav si malé předměty přibližné velikosti kuželu v počtu 10 a rozmísti je do řady od sebe po jednom metru. Startuj buď od zdi nebo třeba od židle. Po té dělej klasické obíhání těchto předmětů s dotykem ruky, jako děláme na tréninku obíhání kuželů. Výsledný čas napiš. Za výkon můžeš získat až 10 bodů, za dokumentaci cvičení videem dalších 10 bodů.

 

Úkol č. 20

Pravidlo o časovém limitu nevstoupí v platnost v tomto případě

a) hráči se o hře podle časového limitu domluví před zápasem

b) při stavu 10:9 uplyne 10 minut od začátku sady (setu)

c) při stavu 10:6 uplyne 10 minut od začátku sady (setu)

 

Za správnou odpověď je 5bodů.

 

Úkol č. 21

Napiš svůj názor na důležitost či nedůležitost cvičení při výkonnostním stolním tenisu. Při tom se zaměř na tyto okruhy:

a) proč jsi se zapojil nebo nezapojil do průběžného úkolu a pokud jsi se zapojil, co očekáváš, že ti to přinese oproti těm, kdo se do něj nazapojili a plní pouze jednotlivé očíslované úkoly

b) co vše děláš pro svoji fyzickou kondici v době nouzového stavu, kdy je omezen volný pohyb osob

c) má lepší fyzická kondice vliv na imunitu organizmu proti různým nákazám?

 

Úkol bude hodnocen až do 20 bodů z toho do 10 bodů za věcnou správnost a do 10 bodů za vyjádření vlastního názoru na problém.

 

Pokud odpovědi zašleš do středy 4. 11. 2020, získáš dalších 20 bodů. Pokud je zašleš do soboty 7. 11., získáš 10 bodů. Na odpovědi na teoretické úkoly (otázky), které dorazí po vyhodnocení tohoto kola, které proběhne během neděle 8. 11. 2020, již nebude brán zřetel. Praktické úkoly je možno plnit i po tomto termínu, ale pouze do doby než bude jejich plnění jmenovitě pro toto kolo ukončeno.

 

Úkoly 8. kola vyhlásíme ve středu 4. 11. 2020. Průběžný úkol pokračuje i nadále, přičemž od 3. cyklu by mělo docházet ke zkvalitňování provedení. Zaměřte se zde prosím na tyto faktory:

a) u kliků – důraz na práci těla v loktech, které by měly pustit tělo níže. Z videí má nejkvalitnější kliky Filip Č.

b) U Piana by se měly dotýkat celé dlaně obou rukou vrchu stolu. U některých se dotýkají pouze prsty pouze hrany stolu, což není správně.

c) Zasílaná videa si též sami prohlédněte a popř. okomentujte, pokud na nich najdete chyby. Ty se potom snažte v příštím cvičení odstranit. Pokud ve videu při cvičení chyby nenajdete, okomentujte to také, např., že už jste je odstranili, či že si na ně dáváte pozor. Za tuto zpětnou vaznu navíc udělíme + dalších 5 bodů (platí od 15. dne cvičení).


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Pátek 19.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT