Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení 11. kola naší soutěže

Fuček Miloslav

14.05.2020

Soutěž

Přečteno: 755

Komentářů: 0


Protože je čtvrtek, vyhodnocujeme další kolo naší soutěže. A protože soutěž se chýlí ke konci, tak finišujeme.


Všechny otázky už byly položeny, poslední kolo bylo v pondělí, včera už žádné nové otázky nepřibyly. Dnes tedy vyhodnocujeme předposlední kolo, které bylo uzavřeno v úterý. Dnes současně máte poslední příležitost poslat odpovědi na poslední kolo, které budeme vyhodnocovat zítra a jehož výsledky a výsledky celé soutěže zveřejníme zítra během dne (možná až odpoledne).

 

61) Která tréninková jednotka (trénink) je sestavena správně?

a) rozehra, průpravná část – trénink s důrazem na techniku a udržení míčku ve hře, STP cvičení, Žumpa nebo tréninkové sety

b) rozcvičení, průpravná část – trénink s důrazem na techniku a udržení míčku ve hře, Žumpa nebo tréninkové sety, STP cvičení

c) rozcvičení, průpravná část – trénink s důrazem na techniku a udržení míčku ve hře, STP cvičení, Žumpa nebo tréninkové sety, protažení

 

Správná odpověď je C. Vždy musí být na začátku rozcvičení a na konci protažení.

 

62) Dnes změna a praktická otázka navíc. Napiš, jaké je Tvůj nejoblíbenější STP cvik a proč? Co Ti přináší? Otázka bude hodnocena až do 10 bodů.

 

Tady to dnes vezmu po jednotlivých soutěžících:

Tomáš Š. - nejoblíbenější cvik Tlačítka, ale bez důvodu a bez toho, co nám jejich cvičení přináší. Získává 5 bodů.

Filip Č. má nejoblíbenější cvik Dupačky, protože si u nich procvičí správný pohyb a postoj. Nvíc se u toho zapotí. Získává 10 bodů.

Tomáš P. napsal „Můj nejoblíbenější STP cvik jsou asi cviky na atletickém žebříku, jelikož jsem před ping pongem dělal atletiku a bavilo mě běhání a skákání. Cviky na atletickém žebříku mi přináší přesnost (musím se trefovat do čtverečků) a rychlost. při skocích 2 dopředu a 1 dozadu také procvičujeme změnu směru pohybu. To vše se mi hodí v ping pongu: přesnost abych byl vždy přesně nohama u míčku, rychlost abych vždy stihl všechny míčky odehrát a změnu směru pohybu, abych u stolu mohl měnit směr podle toho kam mi míček letí. Dále se mi také líbí imaginární psaníčko, kde procvičuji střehový postoj, ruce i nohy.“ Získává 10 bodů.

Ríša má nejraději Tlačítka, protože zrychlují jeho reakce a zvyšují jeho ohebnost. Také získává 10 bodů.

Michal V. Napsal „Nejoblíbenější STP cvik je imaginární psaníčko. Protože tímto cvikem pohyb nohou dostaneme do podvědomí a pak při zápase nad tím nemusíme přemýšlet.“Také získává 10 bodů.

Ondra Š. Má jako nejoblíbenější skákání na atletickém žebříku, protože si tím procvičuej pohyb do stran u stolu. Získává také 10 bodů.

Lukáš B. má nejoblíbenější Psaníčko, protože si zkouší pohyb u stolu. I za tuto odpověď je 10 bodů.

Veroniku baví obíhat stůl s tleskáním. Je hezké, že ji to baví, ale lepší by bylo, kdyby i věděla, že si tím procvičuje pohyb za stolem. Takže získává 5 bodů.

 

63) Na našich stránkách jsme už třikrát uvedli kondiční cvičení s Tomášem Polanským. Vyber si jeden z těchto cviků, zacvič ho, napiš proč sis vybral právě tento cvik a zkus to natočit a poslat video. Hodnocení této otázky je 5 bodů za cvičení, 5 bodů za zdůvodnění cviku a 5 bodů za video.

 

Tady laťku nasadil hodně vysoko Filip Č., který si vybral první kondiční trénink Tomáše Polanského a předvedl ho celý, včetně správných intervalů cvičení, které jsou důležité. Procvičuje si tím správný pohyb nohou a navíc ho to baví. A já k tomu ještě dodám, že při dodržení intervalů cvičení, které dodržuje, si tím i posiluje nohy a zvyšuje fyzičku. Získává maximum 10 bodů + 5 bodů za video.

Deset bodů získává i Ríša za Abecedu, která se mu líbí proto, že je hodněš blízká skutečné hře. Video ale neposlal, takže provedení nebylo zkontrolováno, ale nezískává 5 bodů za video.

Po osmi bodech + 5 bodů za video získávají tomáš P., který zacvičil dva cviky z cvičení, které zacvičil Filip Č. celé, Michal V. Za cviky na pohyb nohou a nácviku topspinu a střčehového postoje v délcě přibližně stejné jako Tomáš P. A dále Ondra Š. A pdůvodňuje ho takto: „Vybral jsem si ho, protože mám rád kliky a protože se procvičí svaly skoro všech částí těla (ruce, prsa, záda, nohy a břicho).“ všechny tři odpovědi obsahovaly odůvodnění a cviky byly přibližně stejně dlouhé.

Lukáš B. Si vybral jeden dílčí cvik ze sestavy, kterou zacvičil celou Filip Č. A tak, i když pioslal i zvůdodnění, staší to na 5 bodů + 5 bodů za video.

Bez bodu je Veronika, které připadá otázka přáliš těžká a nic na ní neodpověděla.

 

64) Jak je to s podáním v poslední možné rozhodující sadě ve čtyřhře? Za stavu 4:2 podává hráč A na hráče X. Dvojice A + B získá bod a stav je 5:2. Hráči si vymění strany a dále

a) podává hráč A na hráče X

b) podává hráč A na hráče Y

c) podává hráč X na hráče Y


Správní odpověď je B, protože v posledním možném rozhodujícím setu se ve čtřyhry mění nejenom strany, ale i přijímající hráč. Pokud tedy podával v první polovině setu hráč A na hráče X, musí se to v druhé polovině obrátit a protože hráč A má ještěš jedno podání, podává jej na druhého hráče soupeře, tedy na hráče Y.

 

 

65) Kolik osob smí radit hráči v zápase jednotlivců?

a) není omezeno, pokud radí pouze v době, kdy je to dovoleno

b) pouze jedna osoba a smí radit pouze v době, kdy je to dovoleno

c) maximálně dvě osoby, ale smí radit pouze v době, kdy je to dovoleno

 

Správná odpověď je B. V soutěži jednotlivců smí kaučovat pouze jeden trenér a to za normálníchn okolností i při čtyřhře, kde by hráli hráči z dvou různých oddílů. Dva kaučové by mohli být pouze v případě, že by spolu v jednom páru hráli dva hráči různých národností, např. Čech a Maďar.

 

 

66) Kolik osob smí radit v zápase, který je součástí utkání, např. TTC Praha – AVIA Čakovice?

a) pouze jedna

b) pouze dvě

c) radit smí kokoli z týmu (trenér i spoluhráči)

 

Správná odpověď je C. V soutěži družstev může radit kdokoli z týmu.

 

Ještě bych rád uvedl korekci k minulému kolu, kde se nakonec potvrdilo, že Tomáš P. Měl opravdu 153 odpinků, jak uváděl. K počítání takto rychlého pinkání je ale už potřeba mít možnost zpomaleného přehrání záznamu, což jsem neměl. Na výsledku to ale nic nemění, protože pětibodová hodnota byla pro všechny s výkonem nad 120 včetně.

 

Tohoto kola se zúčastnili s našich pravidelných soutěžících všichni mimo Pavla, od kterého do uzávěrky soutěže v úterý 12. 5. odpovědi nepřišly.

 

Článek je vkládán do redakčního systému v brzkých ranních hodinách, protože odpoledne trénuji a pak jsem až do večera v Centru stolního tenisu.

 

Jak vypadá pořadí před posledním kolem? 1. Tomáš P. 483, 2. Filip Č. 450, 3. Michal V. 441, 4. Ondra Š. 490, 5. Ríša 379, 6. Tomáš Š. 338, 7. Lukáš B. 313, 8. Veronika 249, 9. Pavel 207

 

Uzávěrka posledního 12. kola je dnes a na jeho vyhodnocení a vyhodnocení celé soutěže se můžete těšit během zítřka během dne.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Úterý 23.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT