Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení 4. kola naší soutěže

Fuček Miloslav

21.04.2020

Soutěž

Přečteno: 639

Komentářů: 0


Včera bylo uzavřeno 4. kolo naší soutěže a dnes přinášíme správné odpovědi a mezipořadí soutěže po 4. kole.


Dnes hodnotíme otázky 19 a 24. Pojďme se podívat na správné odpovědi.

 

19) Co procvičujeme va tzv. Dvojitém psaníčku, tj. Když jeden hráč hraje pořád dva bekhendy a dva forhendy kontradrajvem pořád dokola?

a) pohyb nohou a reflexy při něm – stejně jako při Psaníčku

b) pohyb nohou a reflexy, podobně jako při Psaníčku, ale na druhý úder máme vždy vice času a proto můžeme při jeho zahrání pořádně zpevnit nohy a hrát jej vždy v ideálním postavení

c) pohyb nohou a reflexy při něm jako zpestření kombinace Psaníčko

 

Správná odpověď je B. Tato kombinace klade důraz na to, že před zahránímm úderu máme (pokud možno, pokud to stihneme) zpevnit nohy. Úder je potom kvalitněji zahraný, než pokud při něm správně nestojíme a nebo v ještě horším případě, pokud máme např. ještě jednu nohu ve vzduchu.

 

20) Smeč máme hrát, když je míček

a) nad hlavou

b) přibližně ve výšce očí

c) přibližně ve výšce prsou

 

Správná odpověď je B. Pokud bychom hráli úder nad hlavou, nemáme na něj dostatečnou kontrolu. Snažíme se jej hrát co nejvýše, ale abychom měli na zahrání míčku dostatečnou kontrolu.

 

21) Napiš co děláš v tomto období, kdy nejsou tréninky, pro svoji fyzičku? Inspirovaly Tě nějaké videa našich stolních tenistů předvádějící domácí cvičení nebo máš nějakou svoji vlastní metodu? Odpověď na tuto otázku bude hodnocena až do 10 bodů.

 

Tady jsou správné všechny odpovědi, které píší, že nějaký pohyb děláte. Tentokrát teda za ní udělujeme všem, kdo odpověď poslali, deset bodů.

 

22) Pokud při zápasu dojde ke špatné změně podání a jeden hráč podával omylem třikrát po sobě, postupuje se takto:

a) druhý hráč nyní podává třikrát a potom se hráči střídají v podání normálně vždy po dvou bodech

b) Po zjištění chyby podává ten, hráč, který měl podávat, takže druhý hráč podává jednou a potom podává opět první hráč, který je s podáním na řadě. Body před zjištěním omylu se vždy zpočítávají.

c) Bod získaný z třetího podání se nepočítá, nařídí se nový míč a podává hráč, který měl podávat. Body získané před zjištěním omylu z míčků, kdy podával nesprávný hráč, se nepočítají.

 

Správná odpověď je B. Protože zahrané míčky platí, je důležité, pokud si uvědomíte, že pořadí podání bylo nesprávně, na to hned upozornit a přerušit hru. Protože pokud by se výměna dohrála, bod by platil a jeden z hráčů by přišel o své podání.

 

23) Jde vyměnit během zápasu pálku?

a) Ano, ale pouze jednou za zápas

b) Ano, ale pouze v případě, že ji hráč během zápasu neúmyslně poškodí tak, že s ní nelze regulárně pokračovat ve hře.

c) Ne, pálka se nesmí během zápasu nikdy vyměnit.

 

Správná odpověď je B. Důležité je, že pálka musí být poškozena neúmyslně, třeba při nzahrání topspinu hráč zavadí o hranu stolu a roztrhne potah. Pokud hráč pálkou hodí nebo do ní plácne rukou či se s ním plácne o nohu či jinou část těla, vyměnit ji nesmí. K výměně nesmí dojít ani tehdy, pokud by ji hráč zlomil při pozitivní emoci – placnutí rukou do pálky po vítězném míči.

 

24) Může hrát hráč v dresu stejné barvy, jako je barva míčku?

a) Ano, může.

b) Ne, dres nesmí mít s výjimkou límečku stejnou barvu jako míček.

c) Může, ale pouze pokud s tím souhlasí soupeř.

 

Správná odpověď je B.

 

Zajímavostí je, že nejvíce chyb bylo o otázce 20 a v otázce 22.

 

Na toto kolo poslalo odpovědi osm soutěžíchc z devíti, kteří se dosud do naší soutěže zapojili. V tomot kole se odmlčel pouze Ondra Š. A nyní s ejiž koukněme na nové mezipořadí soutěže po 4. kole: 1. Tomáš P. 165, 2. až 3. Filip Č. a Michal V. oba 150, 4. Ríča 140, 5. Tomáš Š. 115, 6. až 7. Ondra Š. a Lukáš B. oba 110, 8. Pavel 105, 9. Veronika 80.

 

Další kolo nás čeká už zítra 22. 4. 2020, kdy bude současně uzávěrka 5. kola. Na něj už přišly odpovědi od sedmi soutěžících.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Pátek 19.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT