Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Vyhodnocení 2. kola naší soutěže

Fuček Miloslav

14.04.2020

Soutěž

Přečteno: 751

Komentářů: 0


Protože je úterý, je čas na vyhodnocení 2. kola naší soutěže.


Včera se uzavřelo 2. kola naší soutěže a tak je na čase prozradit správné odpovědi na otázky 7 až 12.

 

Otázky

 

7) Podáváme-li na soupeře, který má zhruba stejně silný forhend i bekhend a stojí uprostřed stolu ve střední vzdálenosti za stolem, bude na něj nejúčinnější podání

a) dlouhé do forhendu s horní rotací

b) krátké na střed stolu se spodní rotací

c) krátké do bekhendu, ideálně s rotací takovou, aby míček po dopadu na soupeřově polovině stolu odskakoval ven ze stolu.

 

Správná odpověď je C. Soupeř stojí v poměrně universálním postavení na středu stolu. Díky tomu stihne dlouhý míček do forhendu a zaútočí z něj. Problém mu nebude dělat ani příjem krátkého podání na střed. Nejtěžší pro něj bude příjem podání do bekhendu, zejména bude-li toto podání krátké a bude-li rotováno ven ze stolu, tedy ještě více do jeho bekhendu. Bude si tedy muset za míčkem tzv. dojít a pokud mu potom zahrajete další míč do jegho forhendového rohu, bude mít problém jej stihnout.

 

8) Při hraní forhendového kontradrajvu pravorukým hráčem má být postavení nohou:

a) pravá noha mírně vzadu

b) obě nohy v rovině

c) levá noha mírně vzadu

 

Správná odpověď je A.

 

9) Při zahrání krátkého pinku forhendem ze středu stolu má pravoruký hráč

a) pravou nohu vpředu

b) levou novu vpředu

c) obě nohy v rovině

 

Správná odpověď je A.

 

10) V kterém případě se u vašeho stolu nenařídí nový míč?

a) ve vedlejším hracím prostoru hráč srazí ohrádku, která spadne do vašeho hracího prostoru

b) soupeř skopne při hře ohrádku, která spadne na zem do vašeho hracího prostoru

c) míček během výměny praskne a viditelně špatně odskočí od stolu

 

Správná odpověď je B. Hra se přerušuje, pokud ji naruší nezaviděná okolnost. což je prsaklý míček i to, pokud vám někdo z vedlějšího hracího prosotru skopne do vašeho hracího prostoru ohrádku. Není to ale, pokud ohrádku skopne jeden z hráčů.

 

11) Správné podání je:

a) pokud hráč za prodlouženou koncovou čarou stolu do nekonečna nadhodí z otevřené dlaně míček přibližně kolmo vzhůru nejméně 16 cm a po té jej odehraje pálkou nejprve na svoji polovinu stolu, zníž se míček odrazí a dopadne na polovinu stolu soupeře.

b) pokud hráč nadhodí z otevřené dlaně míček přibližně kolmo vzhůru nejméně 16 cm a po té jej odehraje pálkou nejprve na svoji polovinu stolu, zníž se míček odrazí a dopadne na polovinu stolu soupeře.

c) pokud hráč v prostru za koncovou čarou stolu a mezi oběma postranními čarami stolu dlaně míček nejméně 16 cm a po té jej odehraje pálkou nejprve na svoji polovinu stolu, zníž se míček odrazí a dopadne na polovinu stolu soupeře.

 

Správná odpověď je A. Pokud odehrajete podání vedle stolu, není to pro vás výhodné, protože o to víc máte okrytý forhendový roh. Důležité je, že nenmůžete jít blíž k síťce, díky čemuž byste měli pro podání větší úhel pro to, ho zahrát ven ze stolu. Existuje ale dost hráčů a znám i některé trenéry, kteří věří, že správně je to dle bodu C. Ale není.

 

12) Co si nemůže vybrat hráč, který na začátku zápasu vyhrál los?

a) příjem podání

b) stranu

c) příjem podání a stranu

 

Správná odpověď je C. Hráč si může vybrat buď podání nebo příjem a nebo stranu. Příjem si hráči vybírají, očekávají-li hodně vyrovnnaý zápas, protože v posledním možném rozhodujícím setu budou za případného stavu 9.9 mít dvě podání.

 

Druhé kolo nějak výrazně s pořadím nezamýchalo, ale udělalo mírné odstupy, které ale zatím stále nicv neznamenají, protože se dají dohnat. Myslím, že bez šance do sklušné pořadí by nebyl ani ten, kdo by se do soutěže přidal až od 3. kola.

 

Mezipořadí po 2. kole:

1. až 2. Tomáš P. a Michal V. oba 80, 3. Tomáš Š. 75, 4. až 7. Filip Č., Ríša, Pavel a Lukáš B., 8. Ondra Š. 65, 9. Veronika 20

 

Zítra přineseme otázky 5. kola a ve čtvrtek vyhodnotíme 3. kolo. Nyní aktuálně nejblíže je uzávěrka 3. kola, která je ve etředu 15. 4. 2020. Pořadí oddílového bodování nbude o body za 2. zaktualizováno během dneška.

 

doporučujeme se do soutěže zapojit i těm, kteří se dosud nazapojili. Něco se tím přiučíte a získáte tím i nějaké body do oddílového bodování, které s emohou hodit zejména, pokud bude trvat přerušení tréninků delší dobu, protože potom budou body za soutěž poměrně dost rozhodovat o celkovém pořadí.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Čtvrtek 28.03.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT