Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Druhé tréninkové soustředění ve své polovině

Fuček Miloslav

30.08.2017

Pozvánky

Přečteno: 981

Komentářů: 0


Druhé tréninkové soustředění oddílu mládeže TTC Praha dospělo dnes do své poloviny.


Druhý turnus tréninkového soustředění, které pořádá oddíl mládeže TTC Praha, dospělo dnes do své poloviny. Soustředění začalo v pondělí v deset hodin. Úvodní trénink byl věnován základním úderům – forhendovém drajvům do kříže, po lajnách a následně spojených v tzv. Psaníčko. Nakonec se trénoval ještě i pink po celém stole. Na závěr tréninku přišla Žumpa, kterou vyhrál Lukáš před Adamem K.

 

V odpoledním tréninku jsme procvičovali dále základní údery, ke kterým jsme přidali i topspin. V závěrečné Žumpě oplatil Adam porážku Lukášovi. Před oběmi Žumpami samozřejmě nechybělo ani asi desetiminutové STP.

 

Ve středu naše řady posílil Martin ze Střížkova. Pokračovali jsme v tréninku základních úderů v podobě jednoduchých kombinací a trénovalo se i na robotu, kde jsme se zaměřili na bekhendový drajv a hru bekhendu se střídavým oběhnutí forhendem. Proběhla i soutěž, kterou děláme v naší přípravce, která měla jako discipliny házení míčky, hledání čísel, pinkání míčkem na pálce a hod UFO talířem do dálky. Házení míčkem yblo velice vyrovnané a dopadlo takto: 1. Martin 58, 2. Lukáš 57 a 3. Adam 55.

 

V hledání čísel se pořadí obrátilo: 1. Adam 1:01,19, 2. Lukáš 1:07,41, 3. Martin 1:54,04. Vyrovnaný byl in hod UFO talířem, kde vyhrál Lukáš před Martinem a Adamam. Pinkání míčkem probíhalo průběžně a skončilo těmito výsledky: 1. Lukáš 236, 2. Adam 212, 3. Martin 156. Celkem vyhrál tuto soutěž Lukáš před Adamem a Martinem, kteří se oba podělili o 2. místo.

 

Na závěr tréninku jsme hráli opět Žumpu, tentokrát turnajovým systémem, takže každý s každým odehrál celkem dva sety. O vítězství se podělili Adam s Lukášem.

 

V odpoledním tréninku se hrály opět kombinace, na robotu jsme se věnovali ještě bekhendu a přidali jsme i bekhendový topspin. Více se obíhalo a hrálo se na jistotu na počítání chyb. Dále jsme zařadili do tréninku i trénink podání a kombinace s podáním a jeho příjmem. Závěrečnou Žumpu vyhrál tentokrát Lukáš před Adamem a Martinem, kteří skončili oba shodně na 2. místě. Před Žumpama opět bylo i STP.

 

Dnes jsme dopoledne ještě trénovali na plno. Opět byly kombinace na podání a jeho příjem, na robotu se trénoval blok ostrého topspinu a následně trénink smečí na zásobníku. Po STP následovala Žumpa, které tentokrát skončila nerozhodně.

 

Odpolední trénink byl volnější. V první půlce byla teorie okolo podání a jeho příjmu, potom minimum z pracvidel stolního tenisu a pár taktických rad. V druhé polovině tréninku se trénovalo podání na zásobníku, podání a jeho příjem a nakonec ze zásobníku příjem podání a cvičné sety na podání, kde podávající měl za úkol nejpozději do dvou míčků po podání výměnu zakončit. Příjem podání měli nejlepší Lukáš a Adam, kteří vrátili trenérovi na stůl z deseti podání čtyři, Martin pouze dvě. Cvičné sety vyhrál Lukáš před Martinem a Adamem. Závěrečnou Žumpu vyhrál Martin před Lukášem a Adamem.

 

Po dnešním oddechovém tréninku začneme zítra opět naplno složitějšími kombinacemi do pohybu a STP soutěží. Na soustředění jsou ještě volná místa. Chcete-li se rozehrát před novou sezónou, můžete se k nám přidat a kontaktovat trenéra na čísle 603 451 956.

 

TTC Praha uspořádalo o těchto letních prázdninách celkem čtyři akce – dva příměstské tábory a dvě soustředění. Trochu smutné je, že na příměstských táborech nebyl z našeho oddílu nikdo, na soustředěních potom na 1. turnusu pouze jeden hráč a až nyní dva hráči. Ale celkem účast pouhých tří hráčů z oddílu, který má kolem dvaceti členů, je hodně málo. Rozehraní hráči budou daleko úspěšnější v sezóně, která se rozběhne turnaji hned od října, než ti, kteří budou mít na rozehrání pouhé čtyři týdny, tedy maximálně osm tréninků. Takovéto soustředění jich obsahuje v jednom turnusu deset.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Sobota 20.04.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT