Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Skončilo týdenní soustředění mládeže TTC Praha

Fuček Miloslav

03.09.2016

Reportáže

Přečteno: 1182

Komentářů: 0


Včera skončilo týdenní tréninkové soustředění hráčů mládeže TTC Praha, kterého se zúčastnili jako hosté i tři hráči z jiných oddílů a tak doplnili volné kapacity.


V týdnu od 29. 8. do 2. 9. 2016 proběhlo v Centru stolního tenisu Ďáblice týdenní soustředění mládeže TTC Praha otevřené i pro hráče z jiných pražských oddílů. Celkem se soustředění zúčastnilo sedm hráčů, celé soustředění (9 tréninků) absolvovali tři hráči.

 

Z oddílu TTC Praha se soustředění zúčastnili tři hráči, z nichž dva (Adam a Patrik) jej absolvovali celé. Vojta se zúčastnil pouze jednoho tréninku. Celé soustředění absolvoval též Ondra z nedalekého Slovanu Bohnice, který byl u nás i na příměstském táboře. Všechny odpolední tréninky (celkem pět) absolvoval Matyáš z TTC Klánovice a jednoho tréninku se zúčastnil jeho kamarád Ondra (také z TTC Klánovice), který u nás byl i na příměstském táboře.

 

V pondělí bylo soustředění trochu tísněné provizoriem, že bylo potřeba ještě šetřit čerstvě natřenou podlahu, takže čtyři hráči část tréninku trénovali do kříže na jednom stolu na podiu a zbytek tréninku jsme věnovali čtyřhrám.

 

Skákání přes švihadlo a cvičení na atletickém žebříku probíhalo celý týden na podiu, i když od úterka se už trénovalo na dvou stolech v části herny, kde byla barva na podlaze nejvíce zatvrdlá.

 

Trénink byl první dny zaměřen hlavně na úderovou jistotu, takže se hrály nejjednodušší kombinace s důrazem na to, udržet míček co nejdéle ve hře. V další fázi tréninku se trénovaly i topspiny a jejich blokování. Důraz byl dále kladen na pohyb nohou, k čemuž posloužila zejména kombinace Psaníčko a hraní křížem s občasným prohozem (vždy mezi 2. až 5. míčkem) jedním z hráčů po lajně.

 

Na programu byl i trénink podání a jeho příjem, včetně moderních příjmů tzv. "banánem" a to v klasickém pojetí horem, ale i spodem s boční rotací na druhou stranu. Dalším tréninkovým prvkem byl nácvik smečí z vysoko nahozených míčků. Závěr každého tréninku byl zpestřen soutěživou hrou tzv. Žumpy (někdo zná možná pod názvem Na krále). S ohledem na různou výkonnost hráčů jsme používali tzv. klouzavé handicapy.

 

Druhá polovina závěrečného pátečního tréninku byla věnována kontrolnímu turnaji, který se hrál na tři sety a do celkového hodnocení se počítal vyhraný set za bod. I v tomto turnaji jsme použili klouzavé handicapy, proto výsledky nelze přeceňovat. Turnaj byl hlavně určen pro to si vyzkoučet vše, co se na soustředěné trénovalo v zápasech. Přesto někteří hráči psychickou zátěž zápasů, když se jim nedařilo, těžko zvládali, takže pokud by šlo o oficiální turnaj, někteří by jej ani nedohráli.

 

Z výsledků turnaje

Adam - Patrik (handicap 1) 3:0, Matyáš - Ondra (Kl.) 3:0, Patrik - Matyáš (handicap 4) 1:2, Ondra (Boh.) - Adam 2:1, Matyáš - Ondra (Boh.) 1:2, Ondta (Kl.)(handicap 4) - Patrik 1:2, Ondra (Boh.) - Ondra (Kl.)(handicap 5) 2:1, Adam - Matyáš (handicap 5) 1:2, Ondra (Kl.)(handicap 5) - Adam 0:3, Patrik /handicap 1) - Ondra (Boh.) 0:3

 

Pořadí:

1. Ondra (Boh.) 9, 2. Matyáš 8, 3. Adam 8, 4. Patrik 3, 5. Ondra (Kl.) 2

 

Mezi 2. a 3. místem rozhodl vzájemný zápas. Hráč, u kterého je v závorce napsáno handicap 1 (resp. 5) vedl na začátklu prvního setu 1:0 (resp. 5:0). Pokud prohrál, jeho handicap se do následujícího setu zvýšil, pokud vyhrál, jeho handicap se do následujícího setu snížil.

 

Fotografie ze soustředění najdete na http://www.centrumstolnihotenisu.cz/fotog.php?id=580.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Pátek 29.03.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT