Vítejte na stránce oddílu mládeže TTC Praha

Oddíl dělá průběžně nábor, přijímáme nové hráče od 7 do 12 let, po individuální domluvě případně i starší. Trénujeme v CST Ďáblice, Kokořínská 204/28: Pondělí 16.00 - 18.00, Středa 15.30 - 17.30, čtvrtek 15.30 - 17.30 Přípravka pro ročníky 2010 a mladší - pondělí 15.00 až 16.00 hodin.

Sledujte nás na Instagramu a Youtube



Příměstský tábor – den druhý

Fuček Miloslav

03.08.2016

Reportáže

Přečteno: 1134

Komentářů: 0


Včera se konal druhý den příměstského tábora zaměřeného na stolní tenis, který TTC Praha pořádá v Centru stolního tenisu Ďáblice.


Druhý den, tedy úterý 2. srpna 2016, začal dopoledním tréninkem stolního tenisu. Po rozcvičce následoval trénink základních úderů a následně kombinace nazvaná Psaníčko. Dále jsme trénovali odehrání míčku po dopadu na zem. Účelem tohoto tréninku je zapojit do hry celé tělo a hlavně nohy. K odehrání takového míče je potřeba jít částečně do podřepu, což neumožní stát na místě na patách. Je to také dobrá průprava k tomu, naučit se topspin.

 

V závěru tréninku došlo na tréninkové sety, kdy dával opět ďáblický Ondra klánovickému Ondrovi Handicap. Tentokrát to měl ďáblický Ondra trochu více komplikované, protože musel hrát pouze na forhednovou část poloviny stolu a ještě každý soupeřův bod se počítal za dva.

 

Po tréninku jsme vyrazili do Muzea hl. m. Prahy. Prohlídka expozice nám trvala zhruba hodinu. Prošli jsme expozici pravěku, potom kinematografie po níž jsme shlédli šestiminutový 3D film o Langweilově modelu Prahy, který jsme si šli prohlédnout hned po skončení filmu.

 

Oběd byl v 5. patře bílé Labuti v restauraci U Rozvařilů, kde jsme se dobře najedli a vyrazili jsme zpět do Ďáblic. Zbyl ještě čas na jednu hru Osadníků, kterou vyhrál ďáblický Ondra. Potom už byl odpolední trénink. V něm klánovický Ondra pronikl do tajů nadhazovaného podání, takže doufejme, že to do zítřka nezapomene a že jej dále vypiluje. Ďáblický Ondra zase toptspinoval na robotu do mírného pohybu (po čtvrtině šířky stolu) a při tom docela dobře rozpohyboval nohy.

 

Závěr tréninku, po nezbytném STP, patřil zase tréninkovým setům. Opět hrál ďáblický Ondra klánovickému Ondrovi pouze do forhendu a za jeho dva body, ale snižoval se handicap, až jsme s edostali k velké vyrovnanosti, což bylo cílem. Oba to bavilo tak, že ani nechtěli domů a trénink jsme o pět minut přetáhli.

 

Dnes by měl dorazit Filip, takže nás bude více. I přes to jsou stále volná místa. Naším cílem po tréninku bude ďáblická hvězdárna. Po obědě by měl zbýt opět čas i na Osadníky.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Čtvrtek 28.03.2024



Nastavit tuto stránku jako domovskou


Děkujeme za finanční podporu Městské části Praha 8.


Děkujeme za finanční podporu MŠMT ČR.


Magistrát hl. m. Prahy


Petr Barcal - realitní makléř



Copyright
TTC Praha

Vytvořil
MF SOFT